Niewiem ilu zwas miało okazję być na zajęciach z samoobrony dla kobiet. Żeczywiście sztuki walki/ żadnej/ nieda się przełożyć na kurs samoobrony. Sam jestem instruktorem sztuk walki i samoobrony dla kobiet ale niemieszam tych rzeczy. Co do kwestji czego oczekują kobiety od kursów to wystarczy anonimowa ankieta na zajęciach. Przecież część pań może się wstydzić mówić o tym. Na zajęcia przychodzą dziewczyny napadane na ulicy, z przemocą w rodzinie lub seksizmem w pracy. Każda przychodzi z innego powodu ale kurs jest jeden i napewno nieda odpowiedzi na wszystkie pytania. Niebęde się rozpisywał co do mojej metody nauczania zaineresowanych odsyłam na stronę :-)
Co do kwestii dosiadu i innych nieudanych obron to trzeba sobie uświadomić, że o skuteczności technik decydują ludzie a nie styl który uprawiają. Znany i opisany jest przypadek kobiety która zaatakowana na ulicy obroniła się sypiąc proszek do prania w oczy napastnika. Dodam, że nic wcześniej nie uprawiała. :-)
Jak trenerzy manipulują kobietami, czyli rzecz o bjj
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podaj główne oczekiwania, proszę.... Co do kwestji czego oczekują kobiety od kursów to wystarczy anonimowa ankieta na zajęciach...
Napisano Ponad rok temu
Podaj główne oczekiwania, proszę.... Co do kwestji czego oczekują kobiety od kursów to wystarczy anonimowa ankieta na zajęciach...
wiem, że to nie do mnie było ale akurat w czoraj zagadneły mnie mamy ćwiczących u mnie maluchów ,
ich motywacja - poruszałybyśmy się (nikt by się nie śmiał bo same kobitki) no i może byśmy się czegoś nauczyły
Napisano Ponad rok temu
:roll: że nie jest to trudne oczekiwanie do spełnienia.... poruszałybyśmy się...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rozwieść się :roll: .lub podpity mąż chce wymusić seks.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja też nie jestem laską
sorry za glupi OT
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Psychika a dostanie w mordę