Wielkie dzięki za pomoc w temacie. Mam jeszcze kilka pytań :
1. Czy mogę manipulować kalorycznością w łatwy sposób np. dolewając do potraw mniej lub więcej (w zależności czy chcę zwiększyć lub zmniejszyć kaloryczność) oliwy z oliwek? Jest to bardzo łatwy sposób na zwiększenie kaloryczności diety, bo dodam kilka kropel np. do twarogu i już mam 150 kcal więcej. Czy takie coś jest "legalne" i nie ma negatywnego wpływu na dietę i organizm?
2. Moja dieta jest monotonna, dlatego korzystam z działu "posiłek dnia" (bardzo polecam) jednak tam można znaleźć wyłącznie obiady lub śniadania, a co z posiłkami pomiędzy ( II, IV i V)? Cierpię na bardzo małe urozmaicenie tych właśnie konkretnych posiłków, bo prawie zawsze jest to a) twaróg + ryba z puszki + warzywa lub
jajecznica/jajka na miękko lub omlet
3. Czy dozwolone jest smażenie? W dziale "posiłek dnia" prawie zawsze mięso nakazane jest smażyć i dusić.
4. Jakie makroskładniki na poszczególne posiłki dnia? Wbrew pozorom w internecie jest mało tego typu informacji. Raz się słyszy, że na I pos. białka + tłuszcze, a raz, że węgle.
Użytkownik donmateo edytował ten post Ponad rok temu