Witam. Mam 18 lat, 160 cm wzrostu, 58 kg, aktualnie ćwiczę, żeby pozbyć się tkanki tłuszczowej. Chciałabym dowiedzieć się czy powinnam, a jeśli tak to co i w jakiej ilości jeść po treningach? Ćwiczę wieczorem, tak około 20, przez 1 godzinę. Dziękuje za odpowiedz
Co jeść po treningu?
Napisano Ponad rok temu
W po treningowym posiłku powinny znajdować się węglowodany oraz pełnowartościowe białko.
Napisano Ponad rok temu
jogurt
banan
Miód
Do tego moga byc dodane: maliny, lyzeczka platkow owsianych, zamiast jogurtu mleko kokosowe, pol szklanki jagod wszystko zmiksuj w blenderze...
I To bedzie juz Twoja kolacja...
Użytkownik Arek1987 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej aby dieta była dostosowana do aktywności fizycznej oraz założonego celu czyli w tym przypadku do redukcji tkanki tłuszczowej. Oznacza to, że musisz posiadać dietę z deficytem kalorycznym. Skorzystaj z kalkulatora BMR (http://www.fabrykasily.pl/bmr) i uzyskany wynik pomniejsz o 150 kcal, a następnie rozbij na 4/5 posiłków w ciagu dnia.
Jeżeli nie masz pomysłu na jedzenie to skorzystaj z działu POSIŁEK DNIA (http://www.fabrykasi...ty/posilek-dnia) gdzie w miarę często są dodawane nowe przepisy.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
a następnie jem to na co mam tylko ochote.. ( Intuicyjnie)
Napisano Ponad rok temu
Koktajl....
jogurt
banan
Miód
Do tego moga byc dodane: maliny, lyzeczka platkow owsianych, zamiast jogurtu mleko kokosowe, pol szklanki jagod wszystko zmiksuj w blenderze...
I To bedzie juz Twoja kolacja...
Ale czy owoce na noc to jest dobry pomysł? Wiele razy słyszałam, że owoce nie sprzyjają utracie wagi, a tym bardziej zjedzone niedługo przed snem. Chyba, że to tylko taki mit?
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli mieścisz się w bilansie energetycznym to możesz jak najbardziej wrzucić je do swojej kolacji. Byle by nie przekroczyć zaplanowanej normy
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ