Iwaaan92 - Ta Pasja nadaje sens memu życiu!
Napisano Ponad rok temu
Gryczanka ma od 340 do 360kcal w 100G czyli to samo co makaron, ryż
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Sory, moje niedopatrzenie. Na opakowaniu jest podana wartość 100g po ugotowaniu kaszy, a zawsze na każdym innym opakowaniu jest podawana wartość 100g suchego produktu
Dobrze wiem co się w życiu liczy...
Szacunek na ulicy, honor i ten kto
ĆWICZY !
Napisano Ponad rok temu
Chcę zacząć ćwiczyć bic i tric na jednym treningu w seriach łączonych po 3 ćwiczenia w 3 seriach.
Przedstawiam jakby to miało wyglądać:
- pon: klata +barki
- wt: nogi
- czw: klata + łapy
- pt: plecy +barki
Czy taka kolejność treningów jest odpowiednia? Gdzieś czytałem, że treningu pleców nie robi się tuż po dniu treningu łap jak się do tego odniesiecie? Zamienić może kolejnością trening czwartkowy z piątkowym?
ĆWICZY !
Napisano Ponad rok temu
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
Priorytetem do rozwoju jest dla mnie klatka. Sugerujesz zrobić dodatkowy dzień treningowy, np. środę na same łapy?
ĆWICZY !
Napisano Ponad rok temu
Po zastanowieniu właśnie chyba tak zrobię, że same łapy będę robić w środę aby je ostro skatować. A dobry trening w seriach na łapy znalazłem w artykule "Armageddon - ramiona!".
Tylko takie pytanie jak zaczynam od ćwiczenia na tric robię odrazu serię na bic to jadę tak 3 serie bez odpoczynku i dopiero pierwszą przerwę robię ok 2-3min między kolejnymi ćwiczeniami, tak? Czy po pierwszej serii na tric i bic robie do minuty przerwy i jadę kolejne 2 serie?
ĆWICZY !
Napisano Ponad rok temu
Armageddon jest blisko przyjdz do mnie na boisko:)
Napisano Ponad rok temu
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
Dobra doczytałem się jak to wygląda z tym odpoczynkiem ok. 90s miedzy seriami, ale nie lepiej jechać odrazu bez odpoczynku takie 3 serie na tric i bic i dopiero wtedy z 3-4min przerwy przed następnym ćwiczeniem? M. Karmowski właśnie chyba taki trening na łapy preferuje bez odpoczynku między seriami w danej serii łączonej
ĆWICZY !
Napisano Ponad rok temu
Porównaj swój staż a staż Michała. Masz odpowiedź na pytanie.
Użytkownik Marcin91 edytował ten post Ponad rok temu
Odpowiednia [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] jest kluczowa w budowaniu masy mięśniowej. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] w połączeniu z odpowiednią [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]to również ważny element. Pamiętaj [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]jest najważniejsze.
Napisano Ponad rok temu
Tego to nawet nie ma co porównywać Zastanawia mnie tylko co będzie lepszym bodźcem dla mięśni ku ich rozwojowi czy właśnie przerwy między seriami czy bez nich. Kiedyś raz na jakiś czas robiłem sobie taki trening łap, ale własnie bez przerwy między seriami i ciężko jest za to łapy płoną! Co więc bardziej przyczyni się do rozwoju tych łap, przerwa między seriami czy bez przerwy cisnąć?
ĆWICZY !
Napisano Ponad rok temu
Rob tak seria na bic potem od razu triceps i wtedy odpoczynek
Potem znowu bic od razu tric i znowu przerwa
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
Jakoś wolę bez przerwy ćwiczyć, lepsza pompa dopiero w 3 serii robię 30s oddechu i jazda dalej, a zaczynam od tricepsa, bo to nieco większy mięsień, który wykonuje cięższą pracę niż bic
ĆWICZY !
Napisano Ponad rok temu
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
Kolejny pytanie do was odnośnie treningu. W piątek robiłem plecy + barki, a czy mogę dać barki dzień wcześniej z klatką, bo tric + bic robię w środę i sama klata w czwartek to szybko idzie (tylko 3ćwiczenia). Nie przeciążę tych barków takim treningiem? Wyglądałoby to tak:
pon: klata + barki
wt: nogi
śr: bic + tric
czw: klata + barki
pt: plecy + kaptury
ĆWICZY !
Napisano Ponad rok temu
Trening mięśni naramiennych przed treningiem mięśni pleców niczego nie popsuje. Nie ma tutaj kolidacji treningowej Śmiało łącz.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
Co myślicie o posiłku z samego rana i treningu za 2h? Obecnie u mnie jest to 150g mieszanki płatków żytnich, orkiszowych i jaglanych + jabłko do smaku. Dopiero po treningu leci odzywka białkowa i za następne 2h mięcho. Czy z rana przed treningiem powinienem uwzględnić pełnowartościowe źródła białka, np. omlet z białek jaj ok.150g?
ĆWICZY !