Ściskacz do dłoni
Napisano Ponad rok temu
http://www.forum-kul...showtopic=94172
tam sporo pisaliśmy o ściskaczach które Cię interesują.
Napisano Ponad rok temu
Bardziej mnie interesowało czy mam coś z głową i ręką nie tak?
Przyzwyczaiłem się do piłek i ściskaczy z chwytami wygiętymi w banan, pewnie przesz to teraz mam dyskomfort. :smile:
Napisano Ponad rok temu
A w ogóle to jak to jest że piszesz,toż na mieście mówili że Cię zbanowali
Napisano Ponad rok temu
No właśnie też słyszałem, że jestem zbanowany. Ale to ponoć temporalne było.
Napisano Ponad rok temu
wiem, ze zartujesz, ale nie wiem jak bardzo; nad nowym zacznij sie zastanawic przy 10 powtorzeniach.Jak już będę robił 100 powtórzeń na tym, to zastanowię się nad mocniejszym. ;-)
Napisano Ponad rok temu
No chyba że źle kombinuję, to mnie popraw.
Ps. Można podczepić ten temat od tego od Osadnika. Co by bałaganu nie robić.
Napisano Ponad rok temu
imho sila moze troche pomoc, jesli bedziesz ja robil rownolegle z ta praca, bo dzieki temu bedziesz pracowal na mniejszym obciazeniu.
Napisano Ponad rok temu
ja obecnie troche stanalem z progresem na HG. nie moge domknac zupelnie 300
I
Napisano Ponad rok temu
Nie chcę skończyć jak znajomi z rozwalonymi łokciami, nadgarstkami itp. Nie kuję młotkiem większym niż 5 kg ( a nim w ekstremalnych przypadkach). Zwykle pracuje 2 i 3,5 kg. Łapa od tego rośnie, ale nie w nieskończoność. W dodatku tylko jedna. Chcę zrobić zapas mocy i mocny garnitur mięśniowy, żeby nie skończyć jako inwalida.
Hmm, chyba mam przedramię grubsze od ramienia. 8O
Ps. Co jest nie tak z logiem ?
Napisano Ponad rok temu
generalnie przedramie sklada sie z dosyc skomplikowanego ukladu miesni, sciegien itd. latwo mozna rozjebac sobie tak jak piszesz lokcie, nadgarstki i palce przez nieodpowiedni trening.
ja bym na Twoim miejscu zadbal (jesli chcesz zachowac zdrowe silne przedramiona i dlonie) o odpowiedni balans miesni przedramienia. trening samymi sciskaczami wcale nie poprawi zdrowia.
praca kowala dojezdza lapska.
ja bym na Twoim miejscu na codzien stosowal HG100 lub HG150 w ciagu dnia i raz w tygodniu ciezsze w treningu wlasciwym. do tego otwieranie i zamykanie dloni (na sucho w powietrzu lub w wiadrze z piaskiem). mozna tez uzupelniac drilami z aikido na nadgarstki. w rozsadnej objetosci dziala bardzo dobrze.
wiem cos o zniszczonych dloniach i przepracowanych przedramionach. na codzien prowadze zaklad kamieniarski i tez mam chyba wiecej w przedramieniu niz w lapie
I.
PS. ile masz w przedramieniu
Napisano Ponad rok temu
Swoja droga kozackie macie zawody akurat pod sztuki walki - mialem wujka co cale zycie robil mlotem w Pafawagu, mial w rodzinie ksywke - zelazna gilgotka.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zamyka ktos na budo HG300
Napisano Ponad rok temu
jest to tak prawdziwe ze nie musiales dawac emota.sa i zarabiaja duzo wiecej niz nieudacznicy po studiach jakich jest obecnie z 80%
Moj kolega po filozofii zostal ciesla, zarabia swietnie, wykonuje drzwi i schody i jeszcze robi co lubi.
Napisano Ponad rok temu
sa i zarabiaja duzo wiecej niz nieudacznicy po studiach jakich jest obecnie z 80%
zamyka ktos na budo HG300
ja mam problemy aby HG250 domknac (centymetra mnie brakuje) 300tki nawet jeszcze nie rozpakowalem - z rozmachu kupilem do HG400 wlacznie
Napisano Ponad rok temu
ja mam problemy aby HG250 domknac (centymetra mnie brakuje) 300tki nawet jeszcze nie rozpakowalem - z rozmachu kupilem do HG400 wlacznie
hahaha no to masz misje na cale zycie
pol centa do HG300, HG250 3 razy zamykam, HG150 50-70 powtórzeń zaleznosci od dnia (na codzien pracuje rekoma wiec bywa ze jednego dnia mam bardziej przemeczone niz innego)
lewa idzie mi troche gorzej HG250 1 raz, do 300tki brakuje z 1,5 cm
z doswiadczenia wiem ze wlasnie ten ostatni dystans do domkniecia jest najtrudniejszy do przelamania
robisz jeszcze jakies inne cwiczenia na przedramiona
I.