Ściskacz do dłoni
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
ale przyznam że wygląda co najmniej bazarowo i jakoś nie liczę by jego odczyt był rzetelny,
jak zacząłem szperać w necie to znalazłem takie cudo
no ale to już cenowo inna bajka,
żresztą nie potrzebuję tej wiedzy koniecznie,ot zwykła próżność by stwierdzić że faktycznie mam parę w łapach lub jej nie mam.
I teraz pytanie,korzystaliście z takiego sprzętu? Jeśli tak to gdzie,na uczelniach,w ośrodkach zdrowia? Konkretnie chodzi mi o Olsztyn.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co prawda nie Olsztyn, ale w Centrum Nauki Kopernik w sekcji porównywania się ze zwierzętami było takie urządzenie. Przy okazji mogłeś porównać swój wynik to siły ścisku anakondy czy tam pytona ;-)
Dzięki za cynk,może specjalnie nie pojadę po to do Wa-wy ale dobrze wiedzieć na przyszłość bo planowałem odwiedzić kiedyś to centrum.
HG200 ma 60kg. akurat przyszedl do mnie dzien po tym, jak mialem pomiar gdzie scisnalem 63kg. zamknalem go, ledwo.
Innymi słowy jesteś zdania że zamykanie profesjonalnych ściskaczy o danej sile ścisku realnie odzwierciedla siłę dłoni?
Napisano Ponad rok temu
Glupie pytanie
po co wam w ogole sila scisku wieksza niz pewna wartosc?
Mi na prostacki rozum wyszlo tyle ze podczas walki potrzeba takiej sily scisku zeby podtrzymac uchwyt podczas dynamicznego szarpania/rzutu/duszenia (zakladam ze nie robimy sobie zelaznej pokrzywk, scisku jader i tego typu technik...)
Ja podciagam sie na pasie od gi, myslalem tez o takim slodkim bajerze:
i zastanawiam sie po co ludziom sciskacze o jakis nieziemskich wartosciach?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hej
Glupie pytanie
po co wam w ogole sila scisku wieksza niz pewna wartosc?
i zastanawiam sie po co ludziom sciskacze o jakis nieziemskich wartosciach?
Chwila chwila,żebyśmy się dobrze zrozumieli.
Zastanawiasz się po co zwiększać siłę dłoni ponad tą która jest Ci potrzebna do jednej czynności(grappling),czy po co używać do tego ściskaczy?
mała poprawka,200 funtów to 90 kgHG200 ma 60kg. akurat przyszedl do mnie dzien po tym, jak mialem pomiar gdzie scisnalem 63kg. zamknalem go, ledwo.
Ale już 200 na pewno byś ry-you domknął...więc niby powinno być 90 kg jako zmierzona siła ścisku...hg 250 wtedy nie domykałem a na badaniu mi wyszła siła ścisku 68 kilogramów.
Idąc tym tropem realna wartość naszej siły jest mniejsza niż wynikałaby z tego, o jakiej mocy ściskacz ściskamy,dobrze rozkminiam panowie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W jakiej innej czynnosci - mowimy tu o sztkach walki powiedzmy bez broni - potrzebujesz wiecej niz judoka?Zastanawiasz się po co zwiększać siłę dłoni ponad tą która jest Ci potrzebna do jednej czynności(grappling),
Napisano Ponad rok temu
W jakiej innej czynnosci - mowimy tu o sztkach walki powiedzmy bez broni - potrzebujesz wiecej niz judoka?Zastanawiasz się po co zwiększać siłę dłoni ponad tą która jest Ci potrzebna do jednej czynności(grappling),
Ja nie mówię o sztukach walki tylko ogólnie o tym że przydaje się silna dłoń/przedramię.
A jeśli już chcesz się skupić tylko na jednej dziedzinie to wydaje mi się (nie uprawiałem nic chwytanego w życiu,no może poza aikido ale tam wielkiej siły nie trzeba;)że jesłi:
jest dwóch judoków,oboje się chwytają i próbują robić jakąś technikę to ten który ma silniejszy chwyt(przy takiej samej pozostałej sprawności/sile) ma przewagę nad przeciwnikiem który słabiej chwyta lub szybciej puści.
Nie wiem mścicielu czego chcesz dowieść,może jeszcze nie obudziłem się po weekendzie,jak coś źle piszę to wyjaśnij mi o co chodzi w tej naszej dyskusji;]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tutaj kolega mściciel uważa(jeśli go dobrze zrozumiałem) po prostu że nie potrzeba mu większej pary w dłoni niż ma jego kolega z maty.
Napisano Ponad rok temu
milej lektury
ja nie traktuje tego w wymiarze kilogramow. po prostu staram sie poprawiac wyniki. ostatnio zlamalem bariere 1 cm w HG300
I.
Napisano Ponad rok temu
Alez niczego drogi Osadniku. Szczerze bylem ciekaw. Akurat scisk prosto cwiczyc wlasnie sciskaczem chocby ogladajac cokolwiek stad moja ciekawosc.Nie wiem mścicielu czego chcesz dowieść,może jeszcze nie obudziłem się po weekendzie,jak coś źle piszę to wyjaśnij mi o co chodzi w tej naszej dyskusji;]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jestem ciekaw opinii.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Masz podobne odczucia, czy to ja jestem jakiś jebnięty ( bardziej niz zwykle ) ? 8O
Napisano Ponad rok temu