Ściskacz do dłoni
Napisano Ponad rok temu
Ps.Jakby kogoś interesowało.
Napisałem do nich maila,odpisali ze mogą mi wysłać na życzenie w oryginalnym opakowaniu,ale zazwyczaj wszystkim wpierw rozpakowują te ściskacze, sprawdzają na jakimś swoim testowym urządzeniu ich siłę i następnie wysyłają już bez opakowania.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przerzucam trochę ciężary, ale rekreacyjnie, dla frajdy. Do tego trochę stretchingu, szpagatów, kilka razy skończyłem A6W.
Moim drugim hobby jest alkohol, tam się mam czym pochwalić naprawdę :-D
250-tka jest stosunkowo ciężka do zamknięcia, ale też i można w miarę szybko do niej dojść przy regularnym treningu. Moim zdaniem schody zaczynają się później
Póki co progress zatrzymał mi się całkowicie i nie wiem czy nie będzie dobrym pomysłem zrobienia z 2 tygodni przerwy. Ewentualnie zmodernizowania treningu.
Postępy w ściskaniu można chyba porównać do wyciskania leżąc. Ktoś kto dopiero zaczyna trening i ma pewne predyspozycje z pewnością w ciągu kilku miesięcy wyciśnie 100kg, ale dorzucenie do tego kolejnych kilogramów zajmuje już nieporównanie więcej czasu.
Moje dywagacje
Podczas normalnego treningu przy ściskaniu nie jestem na tyle pedantyczny żeby każde powtórzenie kończyło się "kliknięciem". Sztuka jest sztuka, a jak zabraknie milimetr czy dwa to świat się nie zawala. Kliknięcie musi być podczas uznanego zamknięcia kolejnego ściskacza.
Poza tym zacząłem robić serie chwytem odwrotnym bo przy zwykłym chwycie palec wskazujący i środkowy są nieobciążane.
PS
Ściskacze przyszły luzem, z przyczepioną metką polskiego sprzedawcy: made in china, bla bla, bla więc albo ściskacze są średnio oryginalne albo gość kombinuje z cłem
PS2
Moim zdaniem każdy kto czysto zamknie 300 jest godny podziwu, choćby z powodu pracy i wytrwałości, którą musiał się wykazać. Mam nadzieję, że kiedyś będę zasługiwał na podziw, póki co na to pracuję 8)
Napisano Ponad rok temu
moglibyście opisać swoje treningi na ściskaczach?
Czy raczej traktujecie je po macoszemu i ściskanie nie jest waszym priorytetem?
Ja póki co stosuję metodę "smarowania gwintów" i narazie widzę efekty,ale kto wie czy za miesiąc nie będzie zastoju i stąd jestem ciekaw innych metod.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po długiej przerwie podbijam wątek i podbijam to pytanie ;-)Dobra zamknąłem HG250. Kupił ktoś 300-tke. Duża jest różnica
Itosu, po jakim czasie zamknąłeś 300tke?
Napisano Ponad rok temu
Tak się składa że od konca pazdziernika mam przymusową przerwe w jakichkolwiek treningach (pierdoleni tirowcy).
W kazdym badz razie 250 zamykam 1 raz w pelni i 2 razy tak ze brakuje moze milimetr. 300 nie probowalem. Pewnie bym nie domknal.
Itosu
Napisano Ponad rok temu
Mam w chwili obecnej komplet od 100 do 300
1. HG100: Bardzo lekki - na rozgrzewke
2. HG150: Zrobie 50 powtorzen (bez powtorzen wymuszonych)
3. HG200: W zaleznosci od ogolnego przepracowania rak od 5-7 powtorzen jestem w stanie wycisnac
4. HG250: Od 1-2
5. HG300: Brakuje mi 1 cm. Poki co jednak ne widze na horyzoncie mozliwosci zamkniecia
Dane dotycza prawej reki. Lewa delikatnie slabsza.
Mialem przerwe polroczna spowodowana wypadkiem i powoli chce odbudowywac forme. To sa wyniki na chwile obecna. Nie moge robic wszystkiego jeszcze (wg czesci lekarzy pod opieka ktorych bylem / jestem nie powinienem trenowac w ogole do konca zycia) ale sciskacze katuje.
Niestety od okolo miesiaca po sciskaniu boli mnie od nadgarstka do lokcia w lewej rece. Dziwne jest to ze nie moge zlokalizowac, w ktorym to jest miejscu. Niestety kontuzja odnawia sie ilekroc przeciaze rece (pracuje rowniez fizycznie wiec zdaza mi sie to czesto, nie mowiac juz o treningach). Mysle ze to efekt zbyt duzej objetosci treningowej (sciskam sporo serii). Poki co pozostaje mi trening prawa
Zastanawia mnie jeszcze dokladnosc z jaka sa wykonane te sciskacze. Wydaje mi sie ze pomiedzy 150 a 200 jest duzo wieksza roznica niz pomiedzy 200 a 250 (przynajmniej w egzemplarzach ktore posiadam). 300 to juz potwor
Itosu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Itosu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Może ktoś ściskał u siebie a potem miał dostęp do np.nowego ściskacza u kumpla i poczuł różnicę?
Napisano Ponad rok temu
I.
Napisano Ponad rok temu
No przyznam się że tak napisałem z rozmachu,ale jak teraz liczę to:tysiace razy
[mam trzy różne ściskacze więc nieraz robię więcej lub mniej powtórzeń,ale uśredniając(zaniżając)] wychodzi 15 ścisnięć na każdą rękę,czyli 30 na trening,trening 3x w tygodniu,przez dwa lata to daje...30 x3x100 = 3000 tysiące ;-)
Zatem niech będzie że robię się silniejszy a nie sprężyna słabszageneralnie myslalem nad tym ale u mnie jest tak ze HG250 i 300 (postep badam na HG300 ktorego jeszcze nie zamknalem) sciskam tak mala ilosc powtorzen i tak rzadko ze postep moge mierzyc w miare obiektywnie. co do slabszych to HG150 kreci mi sie w okolicach 50 powtorzen i nie czuje zeby sprezyna poki co robila sie slabsza. ale to moje odczucia. wiadomo ze fizyka jest jedna i z czasem pewnie bedzie sie rozprezala. kiedys jako dzieciak mialem takiego najtanszego sciskacza za piataka i tam czulem ze sprezyna robila sie coraz slabsza. chyba ze 2 lata mi zajelo az w koncu go zlamalem
I.
Ps.Zazdroszczę Ci tej 300,ja się jeszcze z 250 męczę cały czas.
Napisano Ponad rok temu
I.