Ściskacz do dłoni
Napisano Ponad rok temu
ja juz nie mam 150 i 200setki poniewaz ukradziono mi walizke z bagaznika samochodu a w niej byly... nie liczylem ile moge zrobic 150 ale bylo to proste, 200setkea moglem zrobic po 10 w serii pierwszej, potem 8 za druga ale z 250 mam duzy problem, uczucie jakbym przeskoczyl o 150 a nie tylko 50....
ja cwicze duzo TRX i to moim zdaniem tez wchodzi w przedramiona i clubbellsy daja duzo na przedramiona
Napisano Ponad rok temu
I.
Napisano Ponad rok temu
kupilem swego czasu takiego typa ale okazalo sie, ze go scisne jedynie dwoma rekami wiec bez sensu zeby sobie lezal i kurzyl sie
wymienie chetnie na 150 lub 200
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tez tak mam ale ja dostalem komplet od 100 do 300 jako prezent. 300tka wciaz pozostaje w sferze marzen
I.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ps. Adminie, kupiłem w Lublinie. Za ile nie powiem, żeby nie robić ci przykrości.
Napisano Ponad rok temu
To była jednostkowa okazja. Ale ... trzeba szukać w komisach i rożnych dziwnych miejscach.
Napisano Ponad rok temu
mam 200 , tylko ze srebrną , nie czarna sprężyną . prawą ręką ściskam, lewej jeszcze brakuje. jak mi się znudzi, mogę sie wymienić
Ps. Adminie, kupiłem w Lublinie. Za ile nie powiem, żeby nie robić ci przykrości.
bo masz prawa od mlotka wyrobiona
ale to jest hg czy jakas inna marka np CoC
bo przy tym samym obciazeniu np. 200 lbs. kazdy producent tak naprawde ma inny sciskacz np. HG 200 jest nieco slabsza niz analogiczna CoC
gdzies mialem nawet rannking wszystkich na rynku amerykanskim jak ida po kolei
I.
PS. Novo moze by ten temat scalic z tematem o sciskaczach bo juz taki byl chyba i tam sporo bylo powiedziane
Napisano Ponad rok temu
i tak jak pisze Itosu, i jak ja pisalem w temacie o sciskaczach: HG200 to 60kg dokladnie.
Napisano Ponad rok temu
i tak jak pisze Itosu, i jak ja pisalem w temacie o sciskaczach: HG200 to 60kg dokladnie.
60, 70, 80, 90
wszystko zalezy od punktu zaczepienia wektora sily. kazdy producent troche w innym miejscu mierzy sile potrzebna do nacisku co zmienia dzwignie. co wiecej na tym samym sciskaczu mozna zbadac dwie diametralnie rozne sily nacisku potrzebne do jego zamkniecia. kazdy z nas tez ma inna dlon wiec w zasadzie nie mozna mowic o powtarzalnosci testu sily na tym urzadzonku ale jako narzedzie treningowe sciskacze sa swietne. w polaczeniu z kilkoma innymi cwiczeniami chwytu mozna naprawde wyrobic sobie kombinerki
I.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A macie jakiś pomysł czym można poprawić uchwyt...
cala mase pomyslow mamy
I.
PS. napisz do czego masz dostep. a jesli nie masz dostepu do niczego to tez to napisz. do wieczora obiecuje ze wylistuje ci to co ja testowalem
Napisano Ponad rok temu
to mogło by się i zgadzać. W badaniu na takim urządzonku wyszło mi 67kg, a ściskacz mam hg250 i go nie domykam do końca, zostaje mi jakies 2-3mm.Jakub, scalic? moze za kilka dni, jak jeszcze kilka osob zobaczy, ze chce sie wymienic.
Napisano Ponad rok temu
A macie jakiś pomysł czym można poprawić uchwyt...
cala mase pomyslow mamy
I.
PS. napisz do czego masz dostep. a jesli nie masz dostepu do niczego to tez to napisz. do wieczora obiecuje ze wylistuje ci to co ja testowalem
To może opiszę cały sprzęt treningowy jakim obecnie dysponuję:
- oczywiście ściskacze
- powerball (na uścisk?)
- "kijek" do nawijania obciążenia (nie znam fachowej nazwy, ale chyba wiecie o co chodzi)
- sztangielki
- uchwyty do pompek
siłowo ćwiczę dwa razy w tygodniu HIT-em jeśli to ma jakieś znaczenie.Czekam na pomysły : )