Chudniemy!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No i zdrowo. Ja teraz na redukcji jem 3k i jest całkiem spoko, tłuszczyk idzie, siła na razie się trzyma. Też jestem na CKD.
Chodzi o ten produkt: http://www.fabrykasi...t-1800-g,p.html
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z tego co policzyłem z różnych tabelek to zapotrzebowanie wychodzi mniej więcej 3500 kcal na dzień.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zakładając 2g biała dziennie na kg ciała, przy 3500 kcal wychodzi 20% białka w diecie. Jak rozłożyć pozostałe 80% na ww i tłuszcze?
Napisano Ponad rok temu
ja miałem tyle kcal tak przy 87 kg, właśnie, z tym że robiłem masę - 3x muay thai 3x silownia
proponowalbym 2,0 - 2,2 bialka, 1,5 tluszczy a z weglami pokombinowac zaczynajac od nizszej ich podaży
Napisano Ponad rok temu
Bielak91 - możesz wstawić swój przykładowy obecny dzienny jadłospis CKD? I jak nie jesteś na redukcji to jaki masz % rozkład b/w/t?
Napisano Ponad rok temu
Węgle głównie z warzyw i produktów o niskim indeksie IG. Nie jem węglowodanów na noc. Można powiedzieć, że żywię się patrząc na to co będę robił w najbliższym czasie po posiłku i co robiłem- głównie od tego uzależnione jest moje spożycie węglowodanów w ciągu dnia.
Np. jeśli jestem głodny i senny podczas dnia to zjem sobie twarożek z warzywami i pójdę spać. Jeśli mam w planach trening to walne sobie jakieś miecho i ryż brązowy.
Napisano Ponad rok temu
malycom89 - myślałem nad 20% b, 40% ww, i 40% t. Ww o niskim IG. No ale czekam na propozycje (:
Bielak91 - możesz wstawić swój przykładowy obecny dzienny jadłospis CKD? I jak nie jesteś na redukcji to jaki masz % rozkład b/w/t?
Białko 2,4g/ kg masy ciała, tłuszcze około 200 gram, węgle poniżej 30.
I
4 jajka, 100g twarogu, otręby pszenne, 30 g białka
II
Kurczak 200-250g + warzywa
III
białko 30 g
IV
Kurczak 200-250g + warzywa
V
Jakaś rybka tłusta
VI
100 twarogu + masło orzechowe
Dochodzi jeszcze oliwa z oliwek do większości posiłków i orzechy jako przekąska
Napisano Ponad rok temu
Białko 2,4g/ kg masy ciała, tłuszcze około 200 gram, węgle poniżej 30.
A po redukcji?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo mnie właśnie moja dziewczyna opieprzyła, że im na AWFie podawali jakieś bardziej skomplikowane wzory i że przy 78kg 1700 kalorii na redukcji to jest zajebiście za mało?
Napisano Ponad rok temu
ale jakby nie bylo to 1700 to glodowka, jesli robisz cos poza lezeniem w lozku.
Napisano Ponad rok temu
FOODS Calories Carbs Fat Protein Cholest Sodium Sugars Fib
Breakfast
Milk - Reduced fat, 2% milkfat, 0.5 cup 61 6g 2g 4g 10mg 50mg 6g 0g
Coffee - Brewed from grounds, 1 cup (8 fl oz) 2 0g 0g 0g 0mg 5mg 0g 0g
Scrambled 90 Cal - Egg, 2 egg 180 1g 14g 13g 368mg 188mg 1g 0g
Butter - Unsalted, 0.5 tbsp 51 0g 6g 0g 15mg 1mg 0g 0g
Boczek - Wędzony, 50 g 239 0g 24g 6g 0mg 0mg 0g 0g
Lunch
Banana - Fruit, 3 oz banana without skin 99 31g 0g 1g 0mg 1mg 14g 3g
Dymatize Elite Xt - Rich Vanilla - Protein Powder, 33 g 125 6g 2g 21g 0mg 150mg 0g 2g
Milk - Reduced fat, 2% milkfat, 300 g 150 14g 6g 10g 24mg 123mg 15g 0g
Dinner
Chicken - Breast, meat only, cooked, roasted, 500 g 825 0g 18g 155g 425mg 370mg 0g 0g
Hortex - Warzywa Na Patelnię, 0.5 pack 126 20g 3g 5g 0mg 0mg 0g 0g
Bonduelle - Groszek Konserwowy, 0.5 container (240 gs ea.) 103 14g 1g 6g 0mg 20mg 2g 7g
Supper
PiąTnica - Serek Wiejski Lekki 3%, 150 g 122 5g 5g 16g 0mg 3mg 0g 0g
TOTAL: 2,083 97g 81g 237g 842mg 911mg 38g 12g
Dzisiaj doszło białko na mleku - i wskoczyłem na 2 tysiące z 1700. Nie liczę 'co do kalorii', ale starałem się trzymać w okolicach 1700-1800, bo tak sugeruje post z pierwszej strony i licznik z tego FitnessPal (mają wygodny app w telefonie, łatwo mi śledzić). Zapotrzebowanie wyszło 2200 - 78kg x24, x1.2 (praca wybitnie siedząca, poza treningami jestem Jabbą, leżę/siedzę i czytam, z domu wychodzę raczej tylko na treningi). Odjąłem 500 i jest 1700 z haczykiem.
Treningi - 3 razy w tygodniu siłownia. Jednego dnia ławka płaska (ale all-body - leg drive, mostkowanie) + przysiad, drugiego dnia ławka + ciąg, i tak na zmianę. Od przyszłego tygodnia dochodzi BJJ to zwiększę na 100% podaż kalorii.
Głodny nie chodzę, jem do uczucia sytości. Z ewentualnych snacksów dokładam jeden jogurt naturalny jako drugie śniadanie.
W dni treningowe zamiast kurczaka z warzywami jem kurczaka na paczce ryżu basmati.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Low-carb, carb-cycling, intermittent fasting? To ostatnie raczej odpada, czytam-piszę po 10 godzin dziennie, bez żarcia praca kreatywna po prostu leży, nie jestem w stanie też pościć i czytać, bo wariuję.
A, jeszcze jedno. Zamiast 'diety' chciałbym po prostu też poprawić nawyki żywieniowe. W sensie, zrzucę wagę, to chciałbym zwiększyć ilość kalorii tak żeby się już nie redukować, ale pozostać w powiedzmy 'zdrowym trybie życia', bez podjadania i opierać dietę na warzywach, owocach, chudym mięsie.
Założyłem póki co 1 cheat meal na tydzień
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Złapałem kontuzję, która mnie na 7 miesięcy uziemiła, odpadał mi jakikolwiek ruch i nabiłem 6kg tłuszczu. Zacząłem powrót do sportu od siłowni, potem BJJ i spadło z 81 do 77, w dobrych dniach 76,5, ale jak tylko zdarzy mi się przerwa od treningów z okazji nowego tatuażu albo dużej ilości pracy (wtedy treningi mi odpadają czasem) to wracam na 80. A chciałbym wrócić do bazowego 75 i stąd pomysł z polepszeniem diety.
Słucham wszystkich rad Myślicie dołożyć tam jeszcze 300 kalorii, ale w dobrym żarciu i liczyć, że treningi wytopią nadwyżkę?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kompedium wiedzy-silownia
- Ponad rok temu
-
Aminokwasy, a zbieranie sie gazów ;|
- Ponad rok temu
-
Smacznie i zdrowo czyli przepisy
- Ponad rok temu