Chudniemy!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pytanko do Shabu, SOSa i innych stosujących LC: Chodzicie na siłownie? Jest ciężej zbudować siłę/zrobić mięśnie niż przy diecie bogatej w węgle?
e:
bo np znalazłem coś takiego w internetach, zdanie jakiegoś dietetyka sportowego: "Również podczas wysokiego deficytu kalorycznego, bądź przy diecie niskowęglowodanowej, to białka zaczynają stanowić źródło energii. Ponad połowa masy ciała straconej przez osobę na takiej diecie pochodzi z ubytku mięśni (białek)."
u mnie wyszystko do gory
rzezba na plus
masa miesniowa na plus-w pewnym momecie pas lecial waga stala w miejscu
sila- jak sie przestawilem na energie z tluszczy na plus, wkuriw jedynie brak "nabicia" i plaskosc miesni jednak po ladowaniu wyglada sie jak Conan
wytrzymalosc i kondycja jak z sila, jak sie przestawilem na inne zrodlo energii szlo w gore, zajelo mi to jakos 2 tygodnie...teraz jestem na high carb, ale za jakis czas wchodze znow na low carb i chyba juz bede na nim do konca zycia jesli bede mial warunki bo obecnie tryb zycia nie pozwala mi na to a raczej skutecznie utrudnia i nie chce mi sie kombinowac
Edit.
z supli szlo:
magnez
cynk
witamina C
co do energi z bialek, pewnie to prawda bo latwiej je zmienic w energie niz w tluszcz, ale na poczatku potem sie organizm przestawia i nie wolno tego upraszczac, dietetyk ten slyszal kiedys cos o cialach ketonowych powstajacych po kilku dniach ktore min. chronia miesnie przed rozpadem (dlatego diety ketogenne sa tak skuteczne), pozwalaja szybciej palic tluszcz i u niektorych np u mnie poprawiaja nastroj, mam wrazenie rowniez ze taka dieta zwieksza poziom neuroprzekaznika zwanego dopamina ktory u mezczyzn powoduje wieksza motywacje do dzialania i wogole bycie samcem alfa jest jakby latwiejsze ale tego nigdzie nie potwierdzilem (takie moje luzne spostrzezenia), do tego skraca czas snu co na low carb u wielu osob jest zauwazalne...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
z racji tego, że na bjj naprawdę duży kawał dojeżdzam i nie mam możliwości zejść normalnego posiłku co będzie lepsze :
1- zblenowany szejk : 70 g płatków owsianych, 1 banan (150g), 200 ml jogurtu owocowego 0%,120 g twarogu chudego.
2-ryż biały 50 g z bananem i jakimś innym owocowem + 250 mleka 2% z białkiem sfd 40 g?
zaznaczam, że będzie to mój ostatni posiłek tego dnia, wcześniej jajka i chleb oraz 2 x mięso z ryżem/kaszą/makaronem
Napisano Ponad rok temu
bo kupiłem 1 kg schabu - planowałem 5 posiłków po 200 g.
po upieczeniu wyszło optycznie nie dużo.
tak czy siak jeść 5 i wartości będą się zgadzać?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kompedium wiedzy-silownia
- Ponad rok temu
-
Aminokwasy, a zbieranie sie gazów ;|
- Ponad rok temu
-
Smacznie i zdrowo czyli przepisy
- Ponad rok temu