Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chudniemy!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
688 odpowiedzi w tym temacie

budo_bielak91
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 420 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Judo

Napisano Ponad rok temu

Re: Chudniemy!!
Przy wadze 98 kilo jedzenie 1700 kalorii dziennie to żart. Kilogramy na wadze będą lecieć, ale nie takie, o które Ci chodzi. Nie mówiąc już o spowolnionym metabolizmie. Na noc zamiast jajecznicy lepiej zarzucić jakiś twaróg. No i oliwa z oliwek, która w ogóle nie jest uwzględniona w diecie, a jest świetnym źródłem zdrowych tłuszczy. Według mnie biednie to wygląda.
  • 0

budo_mort
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1215 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

poza tym nie stresuj się i nie przesadź z ograniczeniem kalorii. U mnie waga drgnęła dopiero po trzech tygodniach zmiany sposobu odżywiania i poruszania- ale wtedy zaczęła pędzić w dół ;-) tak , że przy takim samym sposobie jedzenia w ciągu kolejnych 3 tygodni spadłem ponad 4 kg.

Jeśli u ciebie to dopiero 5 dni to spokojnie bym czekał na efekty.

poza tym tak jak wspomniał przedmówca- tłuszcze. ale w naszych warunkach olej rzepakowy jest zdrowszy a poza tym tran i "łoś" ( tzn. łósoś w moim domowym żargonie)

dratyczne ograniczenie węgli niestety grozi , imho znacznym spadkiem masy mięśniowej ( jęsi nie chronisz mięsni zastrzykiem węgli przed i po treningu.

w tym zakresie tłuszcz może znów nieco ratowac sytuację
  • 0

budo_ry-you
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 688 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mysle, że Langus swoją dieta chciał uzyskać coś na kształt diety ketogenicznej.
  • 0

budo_balofy
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1592 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

no raczej, ale deficyt wydaje sie byc za duzy i troche moglby nad jakoscia kalorii niektorych popracowac - wyzej wspomniana oliwa itd.
  • 0

budo_langus
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1155 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mort - Nie jestem kulturystą. No i nie stresuję się o efekty bo już są - napisałem powyżej.
Bielak91 - Oliwą polewam ugotowane warzywka i do pieczenia kurczaka i ryb.
Ry~you tak właśnie mniej więcej chciałem coś na kształt ketogenicznej.

Ogólnie to nie pierwszy mój raz niskowęglowodanową dietą. Chociaż nie z taką jej odmianą jak teraz. Nie jadłem węglowodanów ale wcinałem każdy rodzaj mięsa, łącznie z tłustą wieprzowiną i bez ważenia tego co jadłem i liczenia kalorii - do syta. I odchudziłem się do 82 kg... Ale to była porażka - zero siły takiej statycznej potem miałem. Chociaż kondycyjnie nie było źle. A szybkość wzrosła. Teraz jak pisałem - 87 kg będzie elegancko bo tak trzymałem dłuższy czas i z taką wagą najlepiej się czuję. No i chcę pobiegać przez wakacje trochę dłuższych dystansów to mi niepotrzebne dodatkowe kilogramy.

Zobaczę jak będzie w tym tygodniu treningowym. Jak kiepsko to właczę jak piszecie trochę ww przed i po treningach.
  • 0

budo_romanowicz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1485 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Karate

Napisano Ponad rok temu

Ja w zasadzie tylko po całkowitym odstawieniu tylko białego pieczywa zrzuciłem 6kg (z 98kg do 92kg), w 3 tygodnie. Teraz jest mała stabilizacja wagi, ale celem do końca tego miesiąca jest zejście poniżej 90kg i utrzymanie tego.
  • 0

budo_kselos
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1657 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Karate

Napisano Ponad rok temu

Jestem obecnie po zapaleniu płuc i staram się wygrzać organizm i w miarę mozności zrzucić pare kilo.
Zainteresowała mnie kuchnia pięciu przemian i dieta zgodna z grupą krwi - B.

Na razie wygląda to tak że się staram:
Zastąpić chleb rano i kanapki kaszą jaglaną na ciepło lub płatkami owsianymi.
Herbatę i kawę zamieniam na wrzatek i kakao.
Do II śniadania w pracy - do jabłka dołozyłem ser plaśniowy lub kozi (po 40-50g).
Wieprzowinę i kurczaka zastępuję częsciowo indykiem, wołowiną, królikiem i rybą. Unikam łączenia smaków słodkiego i słonego/kwaśnego w jednym posiłku. Z tym najtrudniej, bo w sumie bym musiał prowadzić osobną kuchnię od rodziny, bo kobiecie sie nie przetłumaczy, żeby zdrowo gotowała... Nieważne.

Najwiekszy problem stanowią dla mnie koszty i małe urozmaicenie. Np. mięso i ryby: powinny być nie mrożone, bez wody i chemii, nie karmione granulatem (łososie, pstrągi tęczowe, pangi), bez metali cieżkich (ryby dalekomorskie) - skąd to brać?
Znacie w Warszawie jakieś źródło nie mrożonej baraniny, jagnięciny, koźleciny itp?
Albo wędlinę, która by nie była wieprzowa lub z kurczaka? Do tej pory znalazłem salami max 50% wołowe...
Chleb orkiszowy tez trochę załamuje, bo najczęściej ma domieszkę pszenicy lub żyta.
  • 0

budo_jerz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3372 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Luta Livre

Napisano Ponad rok temu

Befsztyk jeśli chodzi o mięso, jeśli chodzi o ryby to naprawdę ciężko.
  • 0

budo_dxa
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 386 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Juz zaczalem ostrzej na rowerku jezdzic, ale chwilowo pogoda znow mi popsula zabawe i ten tydzien jeszcze musze odpuscic. Ale jak sie poprawi to chcialbym przed jezdzeniem dorzucic jakas l-karnityne i tu moje pytanie bo ja nie mam typu zadnego, moze moglibyscie mi cos polecic. Z gory dziekuje.
  • 0

budo_bielak91
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 420 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A dieta dobra jest? Bo bez tego l-karnityna to będzie wyrzucenie pieniędzy w błoto.
  • 0

budo_langus
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1155 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jestem obecnie po zapaleniu płuc i staram się wygrzać organizm i w miarę mozności zrzucić pare kilo.
Zainteresowała mnie kuchnia pięciu przemian i dieta zgodna z grupą krwi - B.

Na razie wygląda to tak że się staram:
Zastąpić chleb rano i kanapki kaszą jaglaną na ciepło lub płatkami owsianymi.
Herbatę i kawę zamieniam na wrzatek i kakao.
Do II śniadania w pracy - do jabłka dołozyłem ser plaśniowy lub kozi (po 40-50g).
Wieprzowinę i kurczaka zastępuję częsciowo indykiem, wołowiną, królikiem i rybą. Unikam łączenia smaków słodkiego i słonego/kwaśnego w jednym posiłku. Z tym najtrudniej, bo w sumie bym musiał prowadzić osobną kuchnię od rodziny, bo kobiecie sie nie przetłumaczy, żeby zdrowo gotowała... Nieważne.

Najwiekszy problem stanowią dla mnie koszty i małe urozmaicenie. Np. mięso i ryby: powinny być nie mrożone, bez wody i chemii, nie karmione granulatem (łososie, pstrągi tęczowe, pangi), bez metali cieżkich (ryby dalekomorskie) - skąd to brać?
Znacie w Warszawie jakieś źródło nie mrożonej baraniny, jagnięciny, koźleciny itp?
Albo wędlinę, która by nie była wieprzowa lub z kurczaka? Do tej pory znalazłem salami max 50% wołowe...
Chleb orkiszowy tez trochę załamuje, bo najczęściej ma domieszkę pszenicy lub żyta.

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
  • 0

budo_balofy
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1592 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a kiedy l-karnityna nie jest wyrzucaniem pieniedzy w bloto?
no czasem nie jest, ale przy takich dawkach ze i tak mozna to nazwac wyrzucaniem pienidzy w bloto wiec kolo sie zamyka ;)
z wiekszosci legalnych i generalnie 'popularnych' srodkow karnityna chyba najslabsza jest ;)
  • 0

budo_jerz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3372 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Luta Livre

Napisano Ponad rok temu

Z tego co znalazłem na sieci to nie udowodniono skuteczności tego specyfiku.
  • 0

budo_dxa
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 386 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Hmm czyli co zamiast l-karnityny ?
  • 0

budo_langus
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1155 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Zielona herbata
  • 0

budo_ludee
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 625 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Generalnie nic :) , można posiłkować się herbatami, chromami czy innymi cudami z aptek z działu "bądź slim", ale sama dobrze dobrana dieta i tak IMHO zdziała 99% pracy...
Dopiero już na wykończeniu redukcji (jak ciężko schodzi) można dodać jakiś mocny spalacz, na początku to strata kasy i zdrowia.
  • 0

budo_novocaine
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 5882 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

na koniec to kofeina i grejpfrut.
  • 0

budo_ludee
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 625 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Już drugi albo trzeci raz to widzę, serio dobrze działa, sprawdzałeś?
  • 0

budo_novocaine
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 5882 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

hmm wlasnie sprawdzilem kilka abstraktow, i wyglada na to, ze zdania sa podzielone:
We conclude that grapefruit juice had no effect on caffeine pharmacokinetics or hemodynamic effects. (czyli nie ma efektu)
([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników])

We conclude that grapefruit juice and naringenin inhibit CYP1A2 activity in man. (czyli ma efekt)
([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników])

etc

mialem to w planach, ale zaczalem od samej kofeiny, i nie doszedlem do etapu, gdzie mialem dodac grejpfruta ;)
  • 0

budo_gwyn
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 825 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Langus - jak zwolni to spróbuj dać jedno popołudnie ostrego ładowania prostych węgli - co tam chcesz. Powinno się zrestartować i znów lecieć żwawo.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024