Chudniemy!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
podczas aerobow? totalny bezsens. organizm nie zwiekszy spalania tluszczu, jesli bedzie mial na bierzaco dostarczone preferowane wegle. to moje "mniej wegli" i "przed i po" dotyczy ludzi chcacych utrzymac wage czy cos trenujacych. dla odchudzajacych bym zalecal im mniej, tym lepiej, i ani przed ani po.
Napisano Ponad rok temu
Dzięki za odpowiedzi - z tym metabolizmem to zdaję sobie z tego sprawę..
Ogólna kondycja nie jest zła - na treningach jeszcze małolatów zajeżdżam ;-)
Mam taką wagę z pomiarami i wyszło mi że mam 27 % fatu
I małe światełko w tunelu bo dziś ważę -1kg w porównaniu do zeszłego tygodnia - ciekaw jestem ile wody jest w tym ( chyba większość ).
Gdzieś czytałęm -chyba nawet na tym forum, że dobrze jest zaraz po treningu uzupełnić węgle ( jogurt + sławny banan )
Prawda li to ?
skorzstałem z Dziennika posiłków Vital max - i tam to wszystko komponuję i liczę - z odgólnych obliczeń wyszło mi 2200 kcal do spożycia przy redukcji 450 kcal dziennie- chyba OK - trzymam od tygodnia 2000-2100.
Przy większym spożyciu białka mam duże pragnienie to normalne ?
Napisano Ponad rok temu
boom!Nie spodziewałem się tak szybkiego odzewu
wagi do pomiary sa o kant dupy rozbic. dla testu; zmiez bf. wypij litr wody. zmiez znowu. powiedz nam, co ci pokazala waga.Mam taką wagę z pomiarami i wyszło mi że mam 27 % fatu
I małe światełko w tunelu bo dziś ważę -1kg w porównaniu do zeszłego tygodnia - ciekaw jestem ile wody jest w tym ( chyba większość ).
1kg to ekhm trace po porannej wizycie
nie do konca jesli chcesz tracic wage. troche na pewno, zeby sie zregenerowac, ale bez przesady,Gdzieś czytałęm -chyba nawet na tym forum, że dobrze jest zaraz po treningu uzupełnić węgle ( jogurt + sławny banan )
Prawda li to ?
jesli waga spada, to tak dalej. jesli przestanie, obetnij kolejne powiedzmy 200kcal.skorzstałem z Dziennika posiłków Vital max - i tam to wszystko komponuję i liczę - z odgólnych obliczeń wyszło mi 2200 kcal do spożycia przy redukcji 450 kcal dziennie- chyba OK - trzymam od tygodnia 2000-2100.
tak. wiecej pracy dla nerek.Przy większym spożyciu białka mam duże pragnienie to normalne ?
*zdrowe nerki nie maja problemow z nadmiarem bialka*
Napisano Ponad rok temu
Ale fakt, bf mierzony jest na podstawie oporu tkanek, opór zależy od ilości wody w tkankach, a wodę łatwo zachwiać
fudo: wazysz 90kg, masz w sobie z 70 litrów wody, dziennie spocic mozna ze 2-3 litry wody, wiec 2-3 kg nawet nie patrz na wage, bo to najgorszy z mozliwych faktorów. ja polegałem na wspomnianym wyzej bf, ale patrz tez jak sie czujesz, jak wygladasz, strzelanie fotek w slipach wcale nie musi sygnalizowac zmiany orientacji, ja to robie do celow dokumentacyjnych ;D
Napisano Ponad rok temu
A oglądanie bandziocha w lustrze już mnie nie kręci - góra ciała jest OK - może faktycznie jakaś tajna fotka tylko dla wtajemniczonych ??
Napisano Ponad rok temu
słaby zakup 'do łazienki', bo z tego co pamietam to kosztuje pół małego samochodu
Napisano Ponad rok temu
Na jakiej maszynie można to dobrze zmierzyć ( bf) ?
A oglądanie bandziocha w lustrze już mnie nie kręci - góra ciała jest OK - może faktycznie jakaś tajna fotka tylko dla wtajemniczonych ??
lub
to pierwsze robi skan rentgenem pokazujac wszystkie kosci i tluszcz, to drugie na podstawie cisnienia powietrza
a z dostepnych srodkow to najlepiej faldami skory uwazam.
chociaz lustro moim zdaniem w wiekszosci przyoadkow wystarczy. miejsce problematyczne gdzie trzeba sie zlapac za skore to np dolny odcinek plecow (moje najgorsze miejsce), a tak to wiekszosc widac w lustrze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a reszta to tluszcze
no, policz, policz, ile to będzie, eeee?
taki tylko czerstwy dżołk, no offence
Napisano Ponad rok temu
i jak ci wtedy wychodzi zrzucanie wagi?ja np raczej stosuje sie do rad z ksiazki "zywienie w sporcie" i wegli jem od 55-65% bialka okolo 20% co mniejwiecej odpowiada 1,8g na kilogram masy ciala, a reszta to tluszcze. Jak chce zrzucic wage eliminuje prawie zupelnie tluszcze. Rezygnuje ze smarzenia na oleju nie uzywam masla itd.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pamietajcie, ze testosteron jest produkowany cholesterolu i tluszczy. wyzszy testosteron = mniejszy BF.
To nie jest takie proste.tluszcze i tak spozywam. Jem 2-3 razy w tygodniu ryby, pozatym garsc slonecznika lub orzechow dziennie. No i oczywiscie jakas lyzka roznych olejow w salatkach.
Istnieją badania sugerujące, że spożywanie tłuszczu rybiego nie ma wpływu na poziom androgenów, w tym testosteronu:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Z kolei ziarna i orzechy zawierają fitoestrogeny, które mogą być antagonistami androgenów, w tym testosteronu:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
ja mialem gdzie 40% z tluszczy zanim postanowilem nabrac wagi, wtedy zwiekszylem wegle .
no i jajka powoli tez odzyskuja dobre imie.
Napisano Ponad rok temu
Ja na tym systemie zszedlem ostatnio ze 106 na 94kg i z 26% na 18% sadla - teraz dla czystego eksperymentu probuje zejsc na 90kg i z 15%, przy czym ostatnio ze wzgledow zawodowych malo sie ruszalem - zreszta ruch wg. mnie do chudniecia nie ma znaczenia az tak duzego (nie mowie ze jest niezdrowy itd.)ja jestem z obozu duzo bialka, wiecej tluszczu, minimum wegli.
Jestem z obozu Taubes:)
Aha wzrostu mam 193cm.
Niestety dieta taka jest droga - jem troche wiecej miesa i troche lepszej jakosci, najtansze pozostaja ciagle chleb i fryty:)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kompedium wiedzy-silownia
- Ponad rok temu
-
Aminokwasy, a zbieranie sie gazów ;|
- Ponad rok temu
-
Smacznie i zdrowo czyli przepisy