Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chudniemy!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
688 odpowiedzi w tym temacie

budo_novocaine
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 5882 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

Re: Chudniemy!!
maciek
moja wiedza ogranicza sie jedynie do kilku punktow:
-ciezkie przysiady i martwe ciagi
-interwaly
:wink:

ry-you
jesli chcesz zejsc do jednocyfrowego % tluszczu (<10%) to bez wybitnej genetyki musisz miec diete 100%.
ja sie nie oszukuje - nie chce mi sie, a nawet jakby mi sie chcialo, to nie wiem, czy bylbym w stanie.
  • 0

budo_ry-you
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 688 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

w tym momencie mam okolo 16% chce miec 12 cos takiego poprostu troche mniej:)
  • 0

budo_duke nukem
  • Użytkownik
  • 8 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Chyba jest ze mną źle, dwa tygodnie temu miałęm w pasie 83, a teraz mam 85, niestety u nas osielde wymarlo i nie ma z kim pograć w kosza ani w nogę, co mam robić?? Zacząć jeździćna rowerze?? Kiedyś jeździłęm, teraz nie. Robiepompki i ćwiczę ekspanderem, czy to mi coś pomoże na brzuch?? Mam 180cm wzrostu i ważę 63-65 kilo, czy mój brzuch to mięśnie (czyli wynik ćwiczeń) czy może tłuszcz??
  • 0

budo_moro
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4585 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

jesli chcesz zejsc do jednocyfrowego % tluszczu (<10%) to bez wybitnej genetyki musisz miec diete 100%.

o prosze, to ja mam wybitna genetyke :) a z diety po prostu nie jem zadnych slodyczy/ chipsow itd- polecam :wink:
  • 0

budo_khunag
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2091 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Kyokushin

Napisano Ponad rok temu

A ja ostatnio przeżyłem lekki szok - wagę postawili w klubie i stanąłem, a tam 89 :)

Się zdziwiłem, bo ostatnim razem jak się ważyłem było 72 ;) Teraz tylko trochę z brzucha przenieść do góry i idealny light-heavyweight ;)
  • 0

budo_noite
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1593 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A ja ostatnio przeżyłem lekki szok - wagę postawili w klubie i stanąłem, a tam 89 :)

Się zdziwiłem, bo ostatnim razem jak się ważyłem było 72 ;) Teraz tylko trochę z brzucha przenieść do góry i idealny light-heavyweight ;)

hahah skad ja to znam :D
  • 0

budo_kamlot
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 76 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mam 180cm wzrostu i ważę 63-65 kilo

To się już może nie odchudzaj :wink:

czy mój brzuch to mięśnie (czyli wynik ćwiczeń) czy może tłuszcz??

Dotknij i sprawdź :lol:
  • 0

budo_khunag
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2091 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Fajny klimat z tą wagą w klubie:

Dziś przed treningiem - 89,3

Po treningu - 88,6

:)
  • 0

budo_shabu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3242 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Zważ się po ponownym nawodnieniu i potreningowym posiłku.
  • 0

budo_silver
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 747 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Combat

Napisano Ponad rok temu

Zważ się po ponownym nawodnieniu i potreningowym posiłku.

Najlepiej by było, gdyby się zważył rano na czczo i po porannej toalecie. Wtedy będzie miał dokładny wynik na wadze. :wink:
  • 0

budo_jerz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3372 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Luta Livre

Napisano Ponad rok temu

Zgadzam się. Zawsze tak się ważę jak zbijam wagę przed zawodami.
  • 0

budo_shabu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3242 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Najlepiej by było, gdyby się zważył rano na czczo i po porannej toalecie. Wtedy będzie miał dokładny wynik na wadze. :wink:

Zgoda. Chodziło mi tylko o to, że wynik bezpośrednio po treningu jest mało miarodajny.
  • 0

budo_khunag
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2091 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ale ja nie próbuję zbijać, po prostu nigdy wcześniej nie sprawdzałem i nie wiedziałem, że jest taka różnica w wadze po treningu ;)
  • 0

budo_jerz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3372 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Luta Livre

Napisano Ponad rok temu

Waga w ciągu dnia może się wahać o około -+ 2, 3 kg. jak dobrze pójdzie. Dlatego jeśli w ogóle zależy ci na osiągnięciu jakiejś konkretnej wagi to najlepiej warzyć się o jednej porze dnia zresztą ktoś już w tym temacie na pewno to pisał.
  • 0

budo_ry-you
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 688 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

mysle ze umieszczenie tego pytania w tym temacie bedzie dobrym rozwiacaniem. A wiec z tego co tu kiedys wyczytalem to organizm przestawia sie na spalanie tluszczy po okolo 20 minutach wysilku. No i powiedzmy ze beigne te 20 minut i robie sobie 2- 3 minut przerwy i od nowa musze biec 20 minut zeby moj organizm zaczal spalac tluszcze?
  • 0

budo_balofy
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1592 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

to taki skrot myslowy.
zasadniczo, zakladajac odpowiednia intensywnosc wysilku, organizm zaczyna spalac tluszcze w momencie, gdy skoncza sie zapasy glikogenu. Dlatego tez jesli nie dasz dosc czasu na uzupelnienie go ze zrodel zewnetrznych czy tez wewnetrznych ('zjadanie' miesni by z nich robic 'energie podreczna') to dalej bedziesz mogl spalac tluszcz.
To tak w wielkim uproszczeniu.
Dawno sie tematem nie interesowalem wiec jesli cos zapomnialem i przekrecilem to niech mnie ktos poprawi.
Pzdr.
B.
  • 0

budo_ry-you
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 688 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a wiec stwierdzilem ze zrzuce oponke z brzucha i wogole zaczne wiecej biegac bo nie mam treningow przez wakacje. Od 2 tygodni biegam 4 razy w tygodni 3 razy w tygodniu robie trening silowo wytrzymalosciowy. W ciagu 2 i pol tygodnia zrzucilem 3 kilogramy i widze jak robie coraz mniej powtorzen w treningu wytrzymalosciowo silowym i moje pytanie czy to jest skutek
1) zrzucania brzuszka
2) zlej diety
3) organizm nie nadarza z regeneracja
Mam nadzieje ze odpowiecie mi na moje pytanie:)
I jeszcze dodam ze moim zdaniem dieta nie jest zla jem male posilki okolo 4 razy dzienie odkad wstane co jakies 3 godziny. Sniadanie ze spora iloscia weglowodanow cos z chlebem bulka, nieraz salatka z ziemniaczkami, nastepny posilek to najczesniej po trenigowy czyli jem cos bialkowego: ryba, drob. Kolejny to jakas zupka. Na kolacje (nie pozniej niz 20) jadam warzywa i owoce czesto jakas salatke taki mix- domowej roboty.
  • 0

budo_piotrekde1
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 853 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Może to być wina złej diety (z tego co zrozumiałem to nie masz wyliczonych kalorii itp?), a może się przetrenowałeś. Zrób kilka dni przerwy w treningach i zobacz czy coś się zmieni, dopracuj dietke, śpij i będzie dobrze.
  • 0

budo_novocaine
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 5882 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

Sniadanie ze spora iloscia weglowodanow cos z chlebem bulka, nieraz salatka z ziemniaczkami, nastepny posilek to najczesniej po trenigowy czyli jem cos bialkowego: ryba, drob. Kolejny to jakas zupka. Na kolacje (nie pozniej niz 20) jadam warzywa i owoce czesto jakas salatke taki mix- domowej roboty.

na sniadanie bialko + warzywa/owoce, to samo na wszystkie inne posilki. weglowodany ew potreningowo, na uzupelnienie glikogenu. i ryby i orzechy (zdrowe tluszcze wspomagajace regeneracje)
  • 0

budo_pak0
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 149 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Witam
Ja mam takie pytanko.
Często pracuję w nocy i nie wiem czy jeść w nocy czy też nie. Jeśli bym przyjął tradycyjne podejście by w nocy i przed snem nie jeść, to dajmy na to jeśli ostatni posiłek zjadłbym około dwudziestej, poszedł spać około ósmej rano i obudził się około czternastej, to wypadałoby około osiemnastu godziny bez jedzenia. Zastanawiam się czy organizm nie potraktowałby tego jak głodówkę.
Nie wiem czy jest sens jeść w nocy bo podobno metabolizm zależy ogólnie od wewnętrznego zegara i obecności światła słonecznego, a już nie koniecznie od tego czy śpimy czy nie.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024