Chudniemy!!
Napisano Ponad rok temu
moja wiedza ogranicza sie jedynie do kilku punktow:
-ciezkie przysiady i martwe ciagi
-interwaly
:wink:
ry-you
jesli chcesz zejsc do jednocyfrowego % tluszczu (<10%) to bez wybitnej genetyki musisz miec diete 100%.
ja sie nie oszukuje - nie chce mi sie, a nawet jakby mi sie chcialo, to nie wiem, czy bylbym w stanie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
o prosze, to ja mam wybitna genetyke a z diety po prostu nie jem zadnych slodyczy/ chipsow itd- polecam :wink:jesli chcesz zejsc do jednocyfrowego % tluszczu (<10%) to bez wybitnej genetyki musisz miec diete 100%.
Napisano Ponad rok temu
Się zdziwiłem, bo ostatnim razem jak się ważyłem było 72 Teraz tylko trochę z brzucha przenieść do góry i idealny light-heavyweight
Napisano Ponad rok temu
A ja ostatnio przeżyłem lekki szok - wagę postawili w klubie i stanąłem, a tam 89
Się zdziwiłem, bo ostatnim razem jak się ważyłem było 72 Teraz tylko trochę z brzucha przenieść do góry i idealny light-heavyweight
hahah skad ja to znam
Napisano Ponad rok temu
To się już może nie odchudzaj :wink:Mam 180cm wzrostu i ważę 63-65 kilo
Dotknij i sprawdźczy mój brzuch to mięśnie (czyli wynik ćwiczeń) czy może tłuszcz??
Napisano Ponad rok temu
Dziś przed treningiem - 89,3
Po treningu - 88,6
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej by było, gdyby się zważył rano na czczo i po porannej toalecie. Wtedy będzie miał dokładny wynik na wadze. :wink:Zważ się po ponownym nawodnieniu i potreningowym posiłku.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zgoda. Chodziło mi tylko o to, że wynik bezpośrednio po treningu jest mało miarodajny.Najlepiej by było, gdyby się zważył rano na czczo i po porannej toalecie. Wtedy będzie miał dokładny wynik na wadze. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zasadniczo, zakladajac odpowiednia intensywnosc wysilku, organizm zaczyna spalac tluszcze w momencie, gdy skoncza sie zapasy glikogenu. Dlatego tez jesli nie dasz dosc czasu na uzupelnienie go ze zrodel zewnetrznych czy tez wewnetrznych ('zjadanie' miesni by z nich robic 'energie podreczna') to dalej bedziesz mogl spalac tluszcz.
To tak w wielkim uproszczeniu.
Dawno sie tematem nie interesowalem wiec jesli cos zapomnialem i przekrecilem to niech mnie ktos poprawi.
Pzdr.
B.
Napisano Ponad rok temu
1) zrzucania brzuszka
2) zlej diety
3) organizm nie nadarza z regeneracja
Mam nadzieje ze odpowiecie mi na moje pytanie:)
I jeszcze dodam ze moim zdaniem dieta nie jest zla jem male posilki okolo 4 razy dzienie odkad wstane co jakies 3 godziny. Sniadanie ze spora iloscia weglowodanow cos z chlebem bulka, nieraz salatka z ziemniaczkami, nastepny posilek to najczesniej po trenigowy czyli jem cos bialkowego: ryba, drob. Kolejny to jakas zupka. Na kolacje (nie pozniej niz 20) jadam warzywa i owoce czesto jakas salatke taki mix- domowej roboty.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na sniadanie bialko + warzywa/owoce, to samo na wszystkie inne posilki. weglowodany ew potreningowo, na uzupelnienie glikogenu. i ryby i orzechy (zdrowe tluszcze wspomagajace regeneracje)Sniadanie ze spora iloscia weglowodanow cos z chlebem bulka, nieraz salatka z ziemniaczkami, nastepny posilek to najczesniej po trenigowy czyli jem cos bialkowego: ryba, drob. Kolejny to jakas zupka. Na kolacje (nie pozniej niz 20) jadam warzywa i owoce czesto jakas salatke taki mix- domowej roboty.
Napisano Ponad rok temu
Ja mam takie pytanko.
Często pracuję w nocy i nie wiem czy jeść w nocy czy też nie. Jeśli bym przyjął tradycyjne podejście by w nocy i przed snem nie jeść, to dajmy na to jeśli ostatni posiłek zjadłbym około dwudziestej, poszedł spać około ósmej rano i obudził się około czternastej, to wypadałoby około osiemnastu godziny bez jedzenia. Zastanawiam się czy organizm nie potraktowałby tego jak głodówkę.
Nie wiem czy jest sens jeść w nocy bo podobno metabolizm zależy ogólnie od wewnętrznego zegara i obecności światła słonecznego, a już nie koniecznie od tego czy śpimy czy nie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kompedium wiedzy-silownia
- Ponad rok temu
-
Aminokwasy, a zbieranie sie gazów ;|
- Ponad rok temu
-
Smacznie i zdrowo czyli przepisy
- Ponad rok temu