Sawosz - A zebys wiedzial ze nie boli... wiem bo sie wykrwawialem ... potwierdzam.. szok dla organizmu i uderzenie adrenaliny sa tak potezne ze nie czujesz bolu. A tam na Ostrym Dyzurze to sa Ci, ktorym juz opadla adrenalinka i pierwszy szok pourazowy ... i wtedy rzeczywiscie BAARDZO boli ... i sie czlowiek boi.. tuz po urazie uwierz mi nie czuje sie prawie nic.
Kontur17 - JAk sam zauwazyles rozni nas pare lat stazu na tym "lez padole" - ale to akurat niewiele zmienia. Zmienia tylko tyle, ze ja widzialem / przezylem / wiem o wiekszej ilosci przykrych spraw niz ty ... choc oczywiscie Ty mozesz miec rownie "bogate" przezycia z racji stania na bramce... a wiem ze czasem bywa tam gorąco... Rozni nas moze troszke tylko to, ze ja z racji wykonywanego kiedys zawodu czesciej mialem do czynienia ze smiercia lub powaznym narazeniem zycia ... i nauczylo mnie to zwiekszonej uwagi i rozgladania sie wokolo tak aby nie narazic sie ... i rozni nas jeszcze jedno (ale tez tylko moze ) ja mniej wiecej wiem jak sie czuje czlowiek, ktory mysli ze BARDZO powaznie uszkodzil drugiego czlowieka... Powiem Ci tylko tyle; nie mialem wtedy 18 lat a nawet sporo mniej ... i uderzylem kolege RAZ ... tylko 1 RAZ ... jedno jedyne kopniecie .. i 3 tygodnie drzenia czy gosc nie bedzie kaleka do konca zycia .... Od tego czasu sily mi przybylo ... i mimo iz moi sparringpartnerzy moga powiedziec ze nie uderzam tak jak sie powinno uderzac - wiem ze niestety moge okaleczyc czlowieka ...
Wole przesiasc sie na inne siedzenie w autobusie ... przejsc na 2 strone ... choc w sytuacji skrajnego zagrozenia mojego lub mojej zony zycia ( huhh dzieci jeszcze nie mam

) nie zawaham sie uzyc WSZELKICH metod aby zagrozenie to usunac.

A tak poza tym ... MLODZIAKU

... czy ty myslisz ze ja, stary piernik, mam tyle sily aby sie jeszcze z kims lac ... ty wiesz jak mnie kosci z rana bola jak wstaje z wyrka ... jak bedziesz TAK STARY jak ja

tez bedziesz preferowal metody rozwiazywania problemow wymagajace jak najmniejszego zaangazowania fizycznego
Pozdro