Skocz do zawartości

Zdjęcie

Denerwujący Uke

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
404 odpowiedzi w tym temacie

budo_jeżyk
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1211 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Denerwujący Uke

jest bardzo duzo kobiet na aikido ktore potrafia lepiej wykonywac techniki niz nie jeden facet ...

Niestety :nie: , jest bardzo mało :cry:
  • 0

budo_chavez
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 244 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Msbean, z całym szacunkiem, uczepiłem się bab, ale w przeciwieństwie do innych osobników płci męskiej eksponujących tu swoje szowinistyczne wynurzenia,

JA POTRAFIĘ ODRÓŻNIĆ BABĘ OD KOBIETY.

Jak ? Proste: kobiety nie biadolą, kobiety mają klasę.

A poza tym, jestem pełen szacunku dla przedstawicielek płci pięknej uprawiających Aikido,
Dzięki Wam, kobitki, dojo jest piękniejsze :) A baby są na rynku i biadolą.

Pozdroofka

P.S. Lubię ćwiczyć z dziewczynami.
  • 0

budo_randall
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2751 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Kobieta to nie baba. Dzień kobiet chyba nam szkodzi bo stereotypy się szerzą...
Co ma płec do treningu? Coś mi się widzi że w Polska to sredniowieczny ciemnogród.

Ma bardzo dużo. Facet to nie baba i na odwrót. Żadne stereotypy, nie ma czego porównywać, tak po prostu jest i wszystkie feministki tego swiata nic w tym temacie nie zmienią.
Ktoś napisał że z kobietami się lepiej ćwiczy, bo można robić technicznie nie na siłę. Bezydura ;) . Po prostu można z nimi cwiczyć robiąc błędy, których ćwiczenie z silnym facetem nie wybaczyłoby. Innymi słowy, jak masz równie silnego uke, to na siłe nie zrobisz, trzeba szukać pomocy w technice. Jak uke jest 30 kilo lżejszą panienką, to co nie zrobisz to wyjdzie.
Poza tym nie mają psychiki do walki i "ostrej jazdy".
Żeby dobrze ćwiczyc uke musi być równie sprawny, szybki i silny, a najlepiej żeby był o klasę lepszy technicznie.

Jak ? Proste: kobiety nie biadolą, kobiety mają klasę.

Nie biadolą, tylko udają że twardo znoszą cierpienie... Dałeś się zwieść :twisted: Bo inteligentna baba to potrafi nieźle grać swoją rolę i dużo dzięki temu osiągnąć.

PS. Też lubię poudawać że ćwiczę z ładną paninką, np kiriotoshi, albo iriminage, albo aikiotoshi ;)
  • 0

budo_ellis
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 750 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

jest bardzo duzo kobiet na aikido ktore potrafia lepiej wykonywac techniki niz nie jeden facet ...

Niestety :nie: , jest bardzo mało :cry:

bo malo trenuje sztuki walki w ogole... :?
  • 0

budo_czarna
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 267 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A ja na ogół uwielbiam ćwiczyć ze wszystkimi...... No chyba troche przesadziłam.....Ale na ogół jak uke nie jest hamski i nie piszczy czy płacze przytechnice to luzik...
Ostatnio jeden FACET się na mnie obraził - bo technika byłą za mocan....... :twisted:
  • 0

budo_komban
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 327 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Chavez nie wiem czyjim jestem przedstawicielem ale mam nadzieje że to dobrze płatna fucha.

Wiedziałem, że potraficie tylko krytykować. Tak najłatwiej. Nie ma co zasłaniać się topikiem. "Nie lubię jak uke śmierdzi" można powiedzieć: "lubię, jak uke pachnie". Nadal będzie na temat, wiadomo o co chodzi, a nie brzmi jak babskie biadolenie.

Jakoś nie bardzo rozumiem czemu przyczepiłeś się tego babskiego biadolenia, ale jakby pisać po twojemu to wyjdzie topic "Mój wyśniony uke", albo jakieś inne wzdychania do księcia z bajki.
Ja tam prosty człowiek jestem jak coś mi się nie podoba, to o tym mówię, zamiast owijać w bawełnę i stosować jakieś cienkie aluzję. Bo to według mnie i uczciwiej wobec innych i mniej nieporozumień.
  • 0

budo_magda
  • Użytkownik
  • Pip
  • 44 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Panowie,wydaje sie wam ze my po treningu nie rozmawiamy o aikido tylko o gotowaniu itp.Aikido to tez nasze zycie.Ale przytocze pewna sytuacje,trenowalam z chlopakiem dwa razy JA.Przy kazdej usilnej probie przezucenia stawial opor,ale opor bezsensu,poniewaz w tym momęcie nie bylo sensu wykonać techniki do konca.Tak stojącego sztywno uke zostawiałam na środku dojo.Chłopak byl w szoku i nie mógł zrozumieć że gdy mnie nie atakuje to po co mam wykonywać jaka kolwiek technikę.I serio,stalismy tak prawie cały trening,on nie przyjmował nic co do niego mówiłam.Takich sytuacji jest wiele,gdy ktoś nie podchodzi do uke jak do partnera.W aikido trzeba szanować osobe z ktora sie trenuje.Miałam też sytuacje,gdzie uke bardzo nieładnie pachniał.Musiałam zejść z maty na chwile ale wróciłam i dalej z nim trenowałam.Na ulicy nie każdy kto nas zaatakuje będzie czysty i pachnący.Ale fakt,że naprawdę czasami nie da sie wyrobić i tu w grę wchodzi tzw.kultura osobista.Myśle,że takiej osobie należy lekko zasugerować(mozna zrobic to w szatni po treningu),iz należy wyglądać schludnie jeżeli podchodzi sie do aikido na poważnie.Więc warto nie wstydzic sie takiego tematu poruszyć w szatni..naprawde warto...
  • 0

budo_magda
  • Użytkownik
  • Pip
  • 44 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja za to lubie cwiczyc z przystojnymi uke , co to sie dlugo w oczeta wpatruja, zeby sprawdzic czy oby na pewno wszystko do mnie dotarlo :)

Mnie przystojni krepują :oops: :D
  • 0

budo_marwoj
  • Użytkownik
  • Pip
  • 36 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Różne

Napisano Ponad rok temu

...
Nie lubię ćwiczyć z dziewczynami bo boję się że zrobię im krzywdę.
...
Lubię ćwiczyć z dziewczynami, bo zazwyczaj są dobrymi uke, a sam wkładam mniej siły, a więcej techniki ćwicząc z nimi.

Ach ten dualizm :-)
Ale ogólnie masz rację
  • 0

budo_orchis
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 314 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

... z powodu "kiepskiego" uke, ktory zepsul nam koncepcje naszej techniki... ...

Ke ?? 8O :shocked!: 8O
Albo w tym zdaniu jest o dwa cudzysłowy za mało albo o dwa za dużo.... :?

A tak w temacie - to ja nie lubię trenować z dziewczynami, które drapią "niby tak przez przypadek" gdy coś im nie wychodzi :wink:

W.
  • 0

budo_chavez
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 244 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nie biadolą, tylko udają że twardo znoszą cierpienie... Dałeś się zwieść :twisted: Bo inteligentna baba to potrafi nieźle grać swoją rolę i dużo dzięki temu osiągnąć.

PS. Też lubię poudawać że ćwiczę z ładną paninką, np kiriotoshi, albo iriminage, albo aikiotoshi ;)

Wcale się nie dałem zwieść. :) Po prostu na tym polega ich klasa, że nie biadolą i nie miałczą że boli, że się pazurki połamały, że przez tą cholernie szorstką matę lakierek z paznokietków zszedł i się paluszki podrapały i znowu trzeba będzie 100 na pedicure wydać :roll:
KOBIETA jest twarda kiedy trzeba i wystrojona kiedy trzeba i odzywa się kiedy trzeba i kiedy ma coś mądrego do powiedzenia, a nie miałczy, "jak on śmierdzi, zaraz się zrzygam" , albo "jak ja nie lubię uke którzy to a którzy tamto"
Faceci niestety też tak biadolą, tak samo jak baby i wiele się w tym sensie od nich nie różnią.
Niestety, baba do kobiety ma się tak, jak facet do mężczyzny. A biadolenie to wspólny mianownik.

Wolicie tu marudzić jakich uke nie lubicie, bo co ? Bo ktoś taki masochistyczny topic założył ? Bo nie umiecie tego samego powiedzieć w pozytywach ? To miejcie odwagę i powiedzcie im to w oczy, dajcie do zrozumienia, zwróćcie uwagę, czy wolicie tu pier***ić za ich plecami i macie nadzieję że oni to przeczytają i daj Boże się zmienią, a Wy będziecie ci dobrzy, bo udało się kogoś objechać kryjąc się za nickiem na forum ? Żałosne. :roll:
Wiecie co, dajcie spokój już. A ja idę na inne fora, sprawdzić czy np judocy też tak biadolą.
Powiedziałem już dość, jaśniej nie potrafię, dlatego nie mam już nic więcej do dodania. Jeśli chodzi o mnie, to naprawdę EOT.

A Wy, no cóż, bawcie się dobrze. :)

Pozdroofka
  • 0

budo_szczepan
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 8153 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

.Tak stojącego sztywno uke zostawiałam na środku dojo.Chłopak byl w szoku i nie mógł zrozumieć że gdy mnie nie atakuje to po co mam wykonywać jaka kolwiek technikę.I serio,stalismy tak prawie cały trening,on nie przyjmował nic co do niego mówiłam.

Slowa w aikido sa nieskuteczne. Za to dobrze wykonane techniki moga byc skuteczne. To tylko potwierdza moje zdanie, ze na zadne dyskusje podczas treningu nie ma miejsca.
Na drugi raz musisz tak pozakladac dzwignie, wykonac sympatyczne atemi, albo tak goscia rzucic, zeby nie mogl sztywno stac :wink: :lol:
Ja wiem, ze dziewczyny to maja przechlapane, bo sa slabsze fizycznie. Ale to nie moze byc tania wymowka zeby nie cwiczyc prawidlowo.
  • 0

budo_aiki
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3625 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mnie przystojni krepują :oops: :D

ten sam problem wystepuje w przypadku kobiet..
  • 0

budo_komban
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 327 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Chavez nasz ty mesjaszu niosący kaganek poprawności politycznej pomiędzy ciemne masy miałczących, gderających bab.

Ja będę ten dobry, bo udało się kogoś objechać kryjąc się za nickiem na forum ? Żałosne.

• 0

budo_authority
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1851 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Aiki kiedy napiszesz ze baby i budo to pomylka ?????

Baby są nawet ok , kazdy jest ok tlyko niehc ze trenuje ok a jak ktos jest "nie stworzony do treninigu" bo facety i babuszki takowe sie zdarzaja to to jest denerwujacy uke...i tyle....i co to za dyskusja ? Jak takich znasz to uciekaj od nich i bedzie dobrze ! Hooah !
  • 0

budo_markam
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 138 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Ninjitsu

Napisano Ponad rok temu

a Wy będziecie ci dobrzy, bo udało się kogoś objechać kryjąc się za nickiem na forum ? Żałosne.

Nikt nie podał danych personalnych żadnego uke. Dyskutujemy tu o powtarzających się schematach.
  • 0

budo_authority
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1851 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a Wy będziecie ci dobrzy, bo udało się kogoś objechać kryjąc się za nickiem na forum ? Żałosne.

Nikt nie podał danych personalnych żadnego uke. Dyskutujemy tu o powtarzających się schematach.

Dyskutujemy o ogólach , o funkcji dobreog uke nie podając przy tym jakiś byle przykladów.....nas interesuje maxymalne uogólnienie ! :wink:
  • 0

budo_msbean
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 52 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

... z powodu "kiepskiego" uke, ktory zepsul nam koncepcje naszej techniki... ...

Ke ?? 8O :shocked!: 8O
Albo w tym zdaniu jest o dwa cudzysłowy za mało albo o dwa za dużo.... :?

W.

Chodzilo mi o "kiepskich uke" tzn takich ktorzy jak sie upra zeby technika nam nie wyszla to tak sie wlasnie stanie, przez co cwiczenie z takim osobnikiem jest dla mnie bezsensowne, bo jesli ktos mi chce udowodnic ze to nie wyjdzie to przynajmnije w moim przypadku trudne nie jest...

to JEZYK - zdefiniuj pojecia bardzo malo (mniej niz 2) i lepiej wykonane techniki???Bo ja znam dziewczyny ktore naprawde fajne aikido robia albo robily...A fajnie zrobic technike to nie koniecznie uszkodzic kogos....
  • 0

budo_authority
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1851 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

odpowiadja na PRIVY !!!!!!!!
  • 0

budo_msbean
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 52 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

odpowiadja na PRIVY !!!!!!!!

Kiedy mi administrator zabronil odpowiadac na wiadomosci prywatne :roll: :)

Ja nie jestem twarda!!!!
:wink:
I nie moge na soczki chodzic , bo mi maz nie pozwala 8)
wolno mi jedynie sie na macie łajdaczyc z niedenerwujacymi uke :wink:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024