Denerwujący Uke
Napisano Ponad rok temu
1. Czy w waszym dojo jest/był uke z którym nie lubicie ćwiczyć
2. Dlaczego nie chcecie z nim ćwiczyć? Tzn. czy jest bardzo sztywny lub nadmiernie się poci itp.
3. Jak się takiego pozbyć (w miarę kulturalnie oczywiście )
Nie znalazłem na forum niczego na ten temat
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dlatego unikam tego typa jak najbardziej, nawet jak nie mam z kim ćwiczyć, tylko on jest bez tori, to proszę sensei o pozwolenie wyjścia do toalety.
A z tego co mi mówili, to jestem dobrym uke Chociaż niektórzy ucierpieli przez moje atemi i rzuty :twisted: :twisted: Nie no, żartowałem
PoZdRo!
Napisano Ponad rok temu
PoZdRo!
Napisano Ponad rok temu
PZDR
Napisano Ponad rok temu
-śmierdzą
-którzy przychądzą na aikido, bo myślą że szybko staną się osiedlowymi gangsta i kiedy robią jakąś technikę to starają się zrobić ewidentną krzywdę uke nie przyjmując do wiadomości że jego stawy z gumy nie są. Kiedy natomiast robić na nich technikę oporują wszelkimi możliwymi sposobami kopią, walą pięścią w twarz i myślą że są lepsi, bo nie można na nich nic wykonać.
-są niedorajdami życiowymi, którzy przy każdej próbie wykonania techniki powtarzają sobie "ja nie umiem, nie dam rady, nic mi nie wychodzi". Takiego tylko kopnąć w d... , bo jak zrobi czasami minę to ręce opadają.
-przychodzą do dojo w celach towarzyskich (a nie są płci przeciwnej:)).Są nieskoncentrowani i nie przykładają się do treningu, myślami błądzą niewiadomo gdzie, przez co są podatni na kontuzje.
Czyli ogólnie ludzie b. początkujący, którzy mają złe nastawienie do treningu. Jeśli nie są chamami można ich "wychować". Jeśli natomiast są niekulturalni to ja takich ignoruję.
Napisano Ponad rok temu
Pozdróffka
Napisano Ponad rok temu
hmm...donosic?szpiegowac? robić waśnie?Chciałbym poznać wasze opinie na ten temat, a dokładniej:
denerwujacy watek
Napisano Ponad rok temu
Chciałbym poznać wasze opinie na ten temat, a dokładniej:
2. Dlaczego nie chcecie z nim ćwiczyć? Tzn. czy jest bardzo sztywny lub nadmiernie się poci itp.
3. Jak się takiego pozbyć (w miarę kulturalnie oczywiście )
Nie znalazłem na forum niczego na ten temat
chyba było, jak wszystko na tym Forum, ale to nic.
Irytuje mnie taki koleś, który zamiast ćwiczyć woli udzielać rad jak według niego powinnienem robić techniki. To jest nieuleczalny przypadek, on po prostu tak musi. Woli gadać i doprowadzać ludzi do szału niż trenować. Przy czym chłopak ma 4 kyu.
Nie przepadam też za trenowaniem z dziewczynami.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Gadający, nie ćwiczący.
Za słabi /anemiczni, padający bez przyczyn, podkładacze/.
Bezmyslni i bez wyobraźni /pod kątem treningu oczywiście - bo tak to wyeliminuje większość ludzi /.
Anemiczne dziewczyny. Ja rozumiem, budo i kobiety to złe połaczenie, ale jak już uprawiają tę gimnastykę, to niech to robią z życiem.
Napisano Ponad rok temu
nie lubie cwiczyc z dziewczynami 8)
A ja uwielbiam...
ja tam wole z facetami przynajmniej nie krzycza jak im mocniej dzignie zaloze
Napisano Ponad rok temu
Można też doradzać, jak sobie radzić z takimi uke. 8)hmm...donosic?szpiegowac? robić waśnie?
denerwujacy watek
Mnie osobiście denerwuje taki koleś, do którego najzwyczjniej w świecie nie dociera, co się do niego mówi ( nawet jak sensei go poprawia ) :roll: Gdy robi kesa z jo to wszyscy się odsuwają dalej niż od innych w podobnych okolicznościach... Czasami zachowuje się jakby coś z nim było nie tak. Ćwiczenie z nim to prawdziwe ćwiczenie na krawędzi :wink: Jak się ćwiczy twardy pad, to nie wiem czy mnie nie puści i się nie połamię. Po prostu nie mogę mu zaufać, czy przypadkiem mu coś nie odbije ( czasami tak :twisted: się uśmiecha ).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja tam wole z facetami (...)
Się nie dziwię... taki atawistyczny pociąg do płci odmiennej :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdr
kurm (wciąż zdziwiony niepomiernie 8O )
Napisano Ponad rok temu
nie lubie cwiczyc z dziewczynami 8)
A ja uwielbiam...
ja tam wole z facetami przynajmniej nie krzycza jak im mocniej dzignie zaloze
Taka "twarda" z ciebie laska??
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Relacja ze Stazu z Etienne Leman 25-27.02
- Ponad rok temu
-
Staż Aikido z Andre Cognard 8 Dan 02-03.04.2005
- Ponad rok temu
-
5 DAN w Polskim Stowarzyszeniu Aikido
- Ponad rok temu
-
Aikido Tomiki
- Ponad rok temu
-
Udekimenage
- Ponad rok temu
-
wzrost w aikido
- Ponad rok temu
-
w poszukiwaniu 10 danów
- Ponad rok temu
-
W cyklu prawdziwe historie...z życia O`Senseia i o Ki...
- Ponad rok temu
-
Relacja z seminarium z P.Orban
- Ponad rok temu
-
czy aikido nie jest zbyt lekkie i za mało skuteczne ?????
- Ponad rok temu