Kriss w Krakowie czyli jak krawaciarz centusiów rzezał
Napisano Ponad rok temu
Ja mam na stronie od prawie 2 lat oficjalne wiadomosci, ogloszenia, informacje na temat noza i jakos problemow nie zauwazylem ani tez mnie nikt nie aresztuje czy tez palcem mnie nie wytykaja...
Nie bardzo rozumiem w czym problem...
A jesli chodzi Wam o "przypadkowosc" ludzi, to po pierwsze od tego jest prowadzacy zeby podziekowac osobnikowi jesli mu sie nie podoba. Po drugie jak znajdzie sie psychol to nie jest glupi i bedzie sie maskowal na spokojnego czlowieka, wkreci sie w srodowisko i tak go nie "wykryjecie".
Pozdrawiam
PS Sorry za offtop
Napisano Ponad rok temu
Aniol - nie ma problemu, nie znamy się więc jeszcze nie wiesz że jestem najbardziej odpowiednim czlowiekiem do takich spotkań

Kenjiro - masz rację, trzeba mówić o tych sprawach glośno. Ludzie muszą wiedzieć że jest grupa normalnych facetów których interesuje walka/zabawa na noże, i to musi być normalne zjawisko. A na świrów nie ma sposobu....
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po drugie jak znajdzie sie psychol to nie jest glupi i bedzie sie maskowal na spokojnego czlowieka, wkreci sie w srodowisko i tak go nie "wykryjecie".
Jak dostanie atrapą w szyję lub wątrobę i dalej będzie spokojny - to może już nie taki psychol

Napisano Ponad rok temu

Chodzi raczej o ludzi spod ciemnej gwiazdy, ktorzy chca nabyc umiejetnosci do swiadomego i celowego krzywdzenia innych - np rozbojow, albo potyczek "kibicow"...
Napisano Ponad rok temu
Tak więc takie staże dedykowane są dla grona osób o stabilnym charakterze i temperamencie, którym ufamy.
np. znam sporo osób które są dobre z natury i zajefajne, tylko, że są kierowane emocjami.
I mimo, ze ich lubię to nie zapraszam ich na swoje zajęcia.
A ten system który prezentuję, nie składa się z miliona historycznych drili. Jest krótki i zwarty .
Więc bardzo szybki do nauki. Dlatego jest skierowany do w miarę wyselekcjonowanej grupy docelowej. A ponieważ nie żyję z nauczania SW czy jakiejkolwiek walki, to mogę sobie na to pozwolić

Napisano Ponad rok temu
Tak jak i moj... 5 technik "na krzyz" a reszta to dystans i timing...A ten system który prezentuję, nie składa się z miliona historycznych drili. Jest krótki i zwarty .
Heh, Kriss, musismy sie kiedys zgadac, bo podejrzewam ze to co robimy moze miec duzo wspolnego. A ze Ty masz przeszlosc szrmiercza za soba (jesli sie nie myle) to tym przyjemniej bedzie becki zebrac...

Napisano Ponad rok temu

Prawda jest po kazdej stronie - zamkniete staze nie sluza do nauczania super zaje fajnych i w dodatku tajnych technik zabijania - tylko na wspolnym treningu z osobami ktorym sie ufa i czerpie sie z takiego treningu "przyjemnosc" z prowadzenia. Czesto zdazaja sie kontuzje pomimo gabek jakich uzywamy i tutaj tez sa potrzebne osoby zrownowazone - ktore po czystym trafieniu nie beda chcialy "dojebac" sparingpartnerowi bo im "gula skoczy" i skaza na honorze wymaga krwi" w nastepnej walce. My tez troszke pojeby jestesmy bo dziekujemy i chwalimy partnera kiedy akcja mu wyjdzie i zaowocuje siniakiem
 u nas.
  u nas.

Napisano Ponad rok temu
A ze Ty masz przeszlosc szrmiercza za soba (jesli sie nie myle) to tym przyjemniej bedzie becki zebrac... Smile
Ja już stary i gruby jestem
 , wiec boję, ze to ja obskoczę
  , wiec boję, ze to ja obskoczę  

Napisano Ponad rok temu
 i ze trzeba PILNIE posparowac
  i ze trzeba PILNIE posparowac  
 A i tak najwazniejszy jest u nas FUN. Inaczej sie nie da ...
 "Wejscie na w...e i w....c przeciwnika" ... toc to CZYSTY fun
  "Wejscie na w...e i w....c przeciwnika" ... toc to CZYSTY fun  

Napisano Ponad rok temu
"wejść na wzwodzie i wydymać" to jest idea fix, której używamy i która nadaje rytm w sparingu.
Ale to była taka mała tajemnica :wink:
Napisano Ponad rok temu
chyba muszę przemyśleć spotkanie z wami
 .....jakiś pas cnoty trza będzie ubrać hahahahahahah :wink:
  .....jakiś pas cnoty trza będzie ubrać hahahahahahah :wink:

Napisano Ponad rok temu
No a cos ty myslał?jakiś pas cnoty trza będzie ubrać
Bez ochraniaczy na sparing?

Napisano Ponad rok temu
 , skontaktuj się jakoś ze mną.
  , skontaktuj się jakoś ze mną.   

Napisano Ponad rok temu
Bylem na powyższym stazu i powiem ze przezycie niesamowite. Nie jednokrotnie Kriss udawadnial ze wiekszosc technik uczona w SW nie ma po prostu racji bytu w walce z nozem. Konfrontacja z wczesniej poznanymi technikami z technikami noża i odzwierciedlanie ich w faktycznej walce pokazuje niemoc przeciwnika.
Bardzo dobry staz, mniemam ze kiedys poznam wiecej...wiecej WIECEJ

pozdrawiam
dolaczam pare fotek z seminarium:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu

milo mi.
(ego mi skoczylo
 )
  )Byliscie super grupa
 . Chwytaliscie w lot. Kazdemu prowadzacemu zycze takiiich ambitnych uczniow
  . Chwytaliscie w lot. Kazdemu prowadzacemu zycze takiiich ambitnych uczniow  

Pozdrawiam (i witam na Budo
 )[/list]
  )[/list]To fajnie, ze nie umieszczacie tu krytycznych opinii (zgodnie z umowa :wink:
 )
  )

Napisano Ponad rok temu

A podobalo sie nie tylko ze wzgledu na szermiercze umiejetnosci, ale rowniez specyficzny nastroj jaki sie wytworzyl podczas stazu
-"Ty fizyku jadrowy!!" -

Doprawdy miło było Cie goscic.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
No dobra, dla dobra ogólnego zdradzimy generalną zasadę której używamy.
"wejść na wzwodzie i wydymać" to jest idea fix, której używamy i która nadaje rytm w sparingu.
Ale to była taka mała tajemnica :wink:
Spróbuj najpierw na treningu trafić w tego przeciwnika

Jeśli uda Ci się choćby raz, to moje gratulacje!
Napisano Ponad rok temu

Zejdź na ziemie- znasz tego gościa z linku :roll:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook
	10 następnych tematów
- 
			 Nowe materiały na boken Nowe materiały na boken- Ponad rok temu 
- 
			 Warsztaty z "noza" Warsztaty z "noza"- Ponad rok temu 
- 
			 Pytanie o batona ddo speców??;] Pytanie o batona ddo speców??;]- Ponad rok temu 
- 
			 nóż z osłoną na palce - to broń czy nie? nóż z osłoną na palce - to broń czy nie?- Ponad rok temu 
- 
			 Bat, kolejne pytania!!:D Bat, kolejne pytania!!:D- Ponad rok temu 
- 
			 Whipholder Whipholder- Ponad rok temu 
- 
			 Warto tego batona? Warto tego batona?- Ponad rok temu 
- 
			 Motylek Motylek- Ponad rok temu 
- 
			 sparingi z atrapą nunchaku sparingi z atrapą nunchaku- Ponad rok temu 
- 
			 Ciekawe batony Ciekawe batony- Ponad rok temu