... ciekawe, a może...
skoro dziala na manekinie to w realnym zastosowaniu tymbardziej; ja wiem co cwicze 8)
Napisano Ponad rok temu
... ciekawe, a może...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przylaczam sie do prosb DarSit (ktoremu sie klaniam nisko, pelen respekt dla mego pierwszego Nauczyciela, ale to bylo tak dawno...)
Napisano Ponad rok temu
czytam, czytam i kurcze dziwi mnie tylko to ze VingDragon ciagle nie pisze o swojej wersji WC, takie odnosze wrazenie
hmm, wiesz ja naleze do grupy ludzi dociekliwych ale jednoczesnie lojalnych swemu stylowi. Jezeli cwicze ow styl to staram sie poprostu wiedziec jak najwiecej o tym czym sie zajmujeCo mnie bawi, to doszukiwanie sie za wszelka cene ruchow zwierzecych w formach WC 8O , czy one sa takie niezbedne, aby styl mogl zaistniec? czy musi miec korzenie w Shaolin?
wiec pytaj - odpowiem ci na kazde pytanieCzekam na oswiecenie co w tym stylu VingDragona?
objezdzamy pochodzenie WC z lini YipMana, a co z ChiSimem, jeszcze bardziej kontrowersyjna postacia
co do tego tekstu:polecam tekst autorstwa Pawlowskiego
wskaz zrodelko, to moze tez mi sie uda zamoczyc lapki aby, sie napic u zrodelka...
Napisano Ponad rok temu
tak mieszkam w Paryzu, a bylem Twoim uczniem przez jakies 3 lata, jakies 9 lat temu, nie wiem czy pamietasz takiego mlodzika? Kiedys spotkalem na forum Roberta, prosilem by Cie pozdrowil (???) Probowalem cwiczyc u Didier, lecz z powodow finansowych musialem przestac, ale o tym chcialbym skrobnac na privie?Miło mi Będzie fajnie jeśli odpowiesz mi na jedno pytanie...Yareck mieszkasz teraz poza krajem?
to chyba cecha artystywiesz ja naleze do grupy ludzi dociekliwych ale jednoczesnie lojalnych swemu stylowi. Jezeli cwicze ow styl to staram sie poprostu wiedziec jak najwiecej o tym czym sie zajmuje
Napisano Ponad rok temu
NA CZYM POLEGA ORYGINALNOŚĆ TEJ TAJNEJ PRACY NÓG NA MANEKINIE!???
CO DZIEKI NIEJ ZYSKUJEMY??? JEŚLI SĄ DWIE PRACE NÓG TO CZYM SIE ROŻNIĄ?
zawieraja techniki prawidlowej zaslony linii centralnej, ucza roznych sposobow wejscia w przeciwnika, roznych pozycji ciala, nacisku, kontroli, podciec itp rzeczy. to tak w skrocieCO ZAWIERAJA TE "PRZYDATNE W REALNYM STARCIU TECHNIKI"???
Jeśli nie odpowiesz na te pytania to pomyśle ,że chcialeś tylko zrobić wrażenie na czytających Twoje teksty, a nie przedstawić swój system rzetelnie - merytorycznie
a reszta potem...Wciąż mam nadzieję ,że przeczytam coś o tej "RESZCIE"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wiesz, ja DarSita tez znam juz bardzo dlugo ale dopiero teraz moge z nim podyskutowac na lamach forummialem okazje liznac Wing Chun u DarSit (bardzo dobry nauczyciel tak apropos, jeden z lepszych jakich spotkalem, pomimo jego skromnosci
Chcialbym wiec bys mi wyjasnil roznice pomiedzy WC Yip Mana, a ta ktora Ty uprawiasz?
pozycja klepsydry jest w stylu ale nauczana tylko w fazie poczatkowej pozniej zmienia postac do pozycji sei ping-ma. oprocz nich sa rowniez pozycje zakroczne oraz wykroczne. w kazdym razie nie ma szablonowej jednej pozycji dla tego stylu. stosuje sie pozycje wysokie jak i niskie w zaleznosci od formy oraz od dystansu walkiJak wyglada pozycja tak zwana (???) klepsydry? czy sa pozycje niskie? typu pin-ma?
milo mi...dziekujeDoceniam sobie Twoja chec zglebiania tajnikow:
Napisano Ponad rok temu
czy moge prosic o adres priva, bo narazie nie mam do niego dostepuMiło mi Będzie fajnie jeśli odpowiesz mi na jedno pytanie...Yareck mieszkasz teraz poza krajem?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie mylisz sie, ona jest na poczatku i na koncu ale wlasnie w wersji bez pracy nogdlatego ta pozycja jest na poczatku i na koncu, jak dobrze pamietam? czy sie myle?
rozpoczynam od przyjecia pozycji wykrocznej w przod z ciezarem ciala lekko do przodu tak by chronic linie centralna a przedewszystkim= JAJAto jak Ty rozpoczyansz forme na manekinie? z szacuneczkiem
Napisano Ponad rok temu
twoj nauczyciel ma racje a niska pozycja np sei ping ma ma zastosowanie nie tyle na wielu poziomach co w dystansie zwarciajak to moj ostatni SiFu podkresla niska praca jest bardzo wazna z wielu powodow, no i pozwala na walke na wielu poziomach...
tak, ale my narazie mowimy caly czas o Yip Manowskiej wersji Wing Chunu, tak jest w tej nowoczesnej wersji natomiast w tych tradycyjnych jest troszke inaczej...natoiast w Wing Chun przewazaja pozycje wysokie, wedle zasady rece przeciwko rekom i nogi przeiw nogom, czyli na dolne ataki nalezy odpowiadac kopasami???
patrz ponizejpytam i podwazam bo jeszcze szukam mej sciezki...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu