25 gosci + 5 lomow + 20 kijow = o kurwa co za swiat
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najlepsze w Twardym to pancerz aktywny Erwana(chyba się nie pomyliłem) który wybucha przy uderzeniu pocisku niwelując część siły uderzenia.
Ale skoro nasz Twardy taki cacy to dlaczego nasi chcą wziąść od niemców używane LEOPARDY 2 ?laczego zastanawiją się nad M1A1 Abrams od US Army?
-Nasz przemysł zbrojeniowy ma niezłe pomysły i projekty tylko za dużo kasy za ta chcą i rząd bierze od innych sprzęt bo takiej i dodatkowo umowe na offset podpisują?
Dlatego zbrojeniówka pada!
Po kiego h**a nasi biorą te leopardy to terz niewiem szczegulnie ze o ich jakosci decyduje wyszkolenie zalogi (ach nasz pobur nie da sie az tak wyszkolic w 12 miesiecy), a ich waga powoduje ze niemoga uzywac wiekszosci istniejacych w polsce mostów (pod grozba zawalenie) z tego terz powodu armia o ile sie niemyle indonezji kupila polskie czolgi a nie zachodnie "nowoczesniejsze" produkcje (maja podobne mosty do naszych)
Napisano Ponad rok temu
Nawet po zaliczeniu wszystkiego dostaniesz sie do jednostki tylko wtedy kiedy beda wolne miejsca (mozesz poczekac jeszcze pare lat)
Nabór do GROMu opiera sie na naborze do brytyjskiego SAS (specjal air serwice)
tyle odnosnie gromu
na swiecie jest to regóła (wojsko zawodowe i dopiero) wyjątkiem sa foki czyli SEAL's do kturych mozna sie zapisac "z marszu" jednak trzeba przejsc selekcje zwana "piekielnym tygodniem" - przechodzi to kilka osób na kilkaset
Napisano Ponad rok temu
członkowie gromu twierdzili ze nabór w porównaniu do tego co ich czekało w jednostce to był pikus
terz kiedys chciałem isc do gromu ale po przeczytaniu ksiazki Huberta Królikowskiego stwierdziłem ze bedziej logicznym rozwiazaniem jest chyba BOR (biuro ochrony rządu) - maja najlepsze fury i najlepszych kierowców kturzy kilka godzin dziennie ucza sie prowadzic furki w ekstremalnych sytuacjach z ekstremalna predoscia (dotego walka wrecz, uzycie broni i taktyka)
Napisano Ponad rok temu
i wcale nie jest specjalistycznie szkolony (nie mowie tu o elicie ktora np chroni papierza )ale o ludziach normalnych co pracuja tam jesli chodzi o walke wrecz to nic sie tam nie nauczyl specjalnego no moze nauczyl sie obsugiwac bron palna i niezlymy furami sie buja ale jaesli chodzi o sztuki wali to nic specjalnego w cywilu mozna wiecej sie nauczyc
Zwróccie uwage na koncówke i podsumowanie.
Napisano Ponad rok temu
po pierwsze kofrontacja do jakiej jestes przygotowywany w armii to walka na smierc
po drugie za duzo technik robi zamet kilka prostych i efektownych technik i thats it to samo z bronia najprostsze najbardziej hamskie techniki tylko drillowane do upadlego
po trzecie w gromie sie nie uczysz wykonywac rozkazow
i dzialania jako czesc jednostki-tym masz to juz umiec
po czwarte o czym tym ten thread byl?
A czolgi
czolg jest spoko z dobrym wsparciem piechoty jest luz na pewno bezpieczniej jest za dobrym pancerzem reakcyjnym i spora iloscia elektroniki niz z kamizelka i plecakiem
ale chyba te no..izraelskie czolgi najbezbiecznijsze sa czy mi sie jakos przeslyszalo?
haha powaznie sie zgubilem o cym ten topik byl
o oddzialach specjalnych? nie?
oooooooo 25 gosci
no co ty niepowazny jestes?
jak jestes to idz na przeciw
ja bum raczej zmienil strone ulicy
chcesz walczyc?1/25????
ja slyszalem ze w polsce dobrych psychologow maja
mlody jestes idz polecz sie troche przejdzie ci
nie bodz bohaterem
kiedy wrogow kupa i herkules dupa
a twoja dupa bedzie skopana jezeli bedziesz hojraka zgrywal przed taka banda
po prostu zejdz z drogi nie badz przyjacielski nie badz wrogi
nie patrz w dol ale obserwoj co robia czy maja cel i sie spiesza czy tez szukaja bylekogo
jak cie mina nie badz palantem tylko przedzwon na policje bo moze twoj mlodszy brat przez przypadek wpierdol wylapie od nich jak beda wracac z akcji
jednym slowem unikaj byca zbyt blisko ale nie badz obojetny jak taki bedziesz to masz podobnal historie dwa tematy nizej jak w pelnym ludzi autobusie chlopaczka skroili
pamietaj ze jak ty nic nie zrobisz to i nikt inny nic nie zrobi
Napisano Ponad rok temu
po zwyklych jednostkach nic specjalnego ale po elitarnych jednostkach czegos wiecej niz karate shotokan
jakies entry jakis maly traping klincz i eliminacja(headbutt knees elbows-przynajmniej tak jest w pfs)
jakichs tam sekretnych super tajemnych technik sie nie nauczysz tylko najbardziej explozywnych i agresywnych i tylko kilka zeby ci sie za bardzo nie mieszaly(armia zawsze preferuje uzycie broni,nie wazne czy to noz palka czy gnat bron jest po prostu bardziej jak by to powiedziec...pewna)
ale masz racje shotokan karate to to nie bedzie
w polsce to chyba teraz kravmagi ucza nie?
bo w stanach to scars i pfs ostatnio bylo teraz to nie jestem pewien juz co,ale sie dowiem.
Napisano Ponad rok temu
ja uwazam ze powini uczyc sie judo lub sambo (bjj jest jeszcze malo popularne moga nie wiedzec o tym stylu ) krakowski anty teror trenuje sambo komandosi powini wziasc z nich przyklad
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
z Andrzejem Drewniakiem ( 5 dan Kyokushin) poza nazwiskiem to niewiem.
^6 danem w kyokushin a 2 judo :-) a co do jego powiązania tez nie wiem byc moze brat ? albo chodzilo mu nie o Leszka a o Andrzeja pomyłka literacka ?
Napisano Ponad rok temu
trenowalem z gosciem ktory 4 czy5 lat pod gokorem trenowal
jak sie itarles o niego to since miales 8O
ale to bylo dawno temu jak dopiero zaczynalem :twisted:
Napisano Ponad rok temu
W książce Huberta królikowskiego była wzmianka cytuje z pamieci "ze do gromu trafił Leszek Drewniak słynny karateka" i był (jest) tam instruktorem ale czy ma cos wspulnego z Andrzejem Drewniakiem ( 5 dan Kyokushin) poza nazwiskiem to niewiem.
Leszek Drewniak, karate shotokan, 5 lub 6 dan, nie pamiętam teraz. Były zastępca dowódcy GROMu, w stopniu pułkownika.
Napisano Ponad rok temu
Leszek Drewniak, karate shotokan, 5 lub 6 dan, nie pamiętam teraz. Były zastępca dowódcy GROMu, w stopniu pułkownika.
zgadza sie - cwiczylem u niego - bardzo sensowne treningi robil...
tarcze, pileczki lekaskie kombinacje.... sparingi
:twisted:
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Noz na ulicy ?
- Ponad rok temu
-
dwa kopniecia
- Ponad rok temu
-
Poszukiwanie chętnych do sparrignu.
- Ponad rok temu
-
Styl-laczony -> jedyna alternatywa ulicy.
- Ponad rok temu
-
Rozczarowanie Policja - chyba off-topic (off-forum?)
- Ponad rok temu
-
Uzbrojony napastnik
- Ponad rok temu
-
Bójka z dresiarą
- Ponad rok temu
-
Kędy uciec !!!
- Ponad rok temu
-
Wlamanie na śniadanie i poranne bieganie