Czas trwania treningu:60 minut
Ocena treningu: 8/10
Odstępy pomiędzy seriami:2minuty (ze stoperem)
Środa:
Klata+Łydki
Klatka:
- wyciskanie sztangi wąskim uchwytem 4 serie 12/10/8/6 powt. (Obciążenie kolejno:48kg/53kg/58kg/60,5kg)
- wyciskanie sztangi głową w dół 4 serie 12/10/8/6powt. (Obciążenie kolejno:48kg/53kg/60,5kg/65,5kg)
- rozpiętki 3 serie po 12 powt.(Obciążenie kolejno:10kg/12,5kg/15kg)
- przenoszenie sztangielki w leżeniu za głowę 3 serie 12/10/8 powt.(Obciążenie kolejno:18,25kg/24,5kg/27,5kg)
Opis:
Najpierw przeprowadziłem rozgrzewke, czyli rozgrzałem wszystkie niezbędne stawy oraz wykonałem 3 serie z małym obiążeniem na ławce płaskiej. Rozpiętki zrobiłem głową w dół, i przenoszenie hatelka również.
Łydki:
-wspięcia na palce stojąc ze sztangą 4 serie po 20 powt.(wszystkie serie obiążenie:32kg na sztandze)
-odwrotne wspięcia 4 serie po 20 powt. (wszystkie serie obiążenie: ciężar własny)
Dieta:
Urzymana, czyli zjedzone wszystkie posiłki z zaplanowanych. Zamiast tuńczyka w oleju z chlebem, zjadłem jajecznice z wołowiną i 5 kromek chleba jasnego, nie mogłem sobie chleba darować, bo mama przyniosła mi zarąbisty
Suplementacja:
-8:00- tabletka witamin
-30minut przed treningiem 20g NOZ I.V.
- po treningu 4caps. kreatyny
- 30 minut po treningu wypiłem 30g białka Matrix
- przed snem 30g białka
Wnioski:
Dziś bolał mnie bark, i to już jakiś czas. Niestety wydaje mi się, że jest to wina spania, gdyż 99% razy zasypiam właśnie na tym boku, tak mi się przynajmniej wydaję, więc czas uruchomić maści .
A co do wyciskania sztangi głową w dół, chyba zamiast sztangi wezmę się hantle, bo pełniejszy ruch. A wyciskanie w wąskim uchwycie jest dziadowskim ćwiczeniem, cały czas skupiam się aby prowadzić łokcie jak najbardziej na zewnątrz, ale czuję że trochę wchodzi mi to ćwiczenie na tricepsa. Myślałem, żeby coś hantlami zdziałać ale nie mam pomysłu
------------------------------------
Z okazji 100 rocznicy urodzin Włodzimierza Iljicza ogłoszono w 1970 r.
konkurs plastyczny "Lenin w Poroninie". Wśród nadesłanych prac znalazł
się wielki plakat, na którym widniała ogromna dupa, a na niej wielka
dłoń. Zaintrygowani jurorzy zaprosili autora i pytają:
- Jaki to ma sens? Co to za dupa?
- To dupa Nadieżdy Krupskiej.
- A ta ręka?
- To ręka Feliksa Dzierżyńskiego.
- No ale gdzie tu Lenin?
- Lenin w Poroninie.