Trening pod SSA.
Napisano Ponad rok temu
Pon:Klata+bic
Klata:
wyciskanie sztangi na płaskiej
Wyciskanie sztangi głową w dół
rozpiętki z hantlami
przenoszenie hantli za głowe
Bic:
Uginanie przedramion z hantlami
Uginanie przedramion ze sztanga (co zrobić zeby te dwa ćwiczonka rozwijały bic jak najlepiej)
Wtorek albo czwartek (siłka):
Plecy:
Martwy ciąg
Przyciąganie drazka wyciągu górnego do klaty
Przyciaganie drazka wyciągu górnego do karku
I odrazu chciałbym zaznaczyć że najszersze wole na wyciagach bo na wolnych ciezarach licho mi to idzie.
Triceps:
Wyciskanie francuskie stojąc
Prostowanie przedramion na wyciągu górnym
Środa albo piątek:
Barki:
Wyciskanie sztangi z za karku
Unoszenie hantelek przodem lub bokiem nie wiem które wybrac żeby bary były pełniejsze.
Nogi:
Przysiady ze sztanga na klacie trzymaną
Uginanie i prostowanie na ławce
Czy taki trening będzie dobry (jak nie to niech ktoś doświadczony napisze co poprawić)
I teraz pare pytanek jeszcze.Kiedy wrzucić trening czworbocznych i co to mja być (czy same szrugsy wystarczą)
Kiedy wrzucić przedramiona.
Guest_elParniq_*
Napisano Ponad rok temu
Guest_maks_*
Napisano Ponad rok temu
z tego co mi większość kumpli mówi że jezeli bierzesz saa to musisz minumum 5 razy w tygodniu
to masz naprawde ograniczonych kumpli , koks czy nei koks regeneracja po treningu jest potrzebna
barney jaki masz cel ? bo jeżeli masa to widze pewien błąd który popełnia sporo osób , otóż w treningu na mase wykonujemy głównie ćwiczenia z wolnymi ciężarami , izolowane sie nie nadają za bardzo
Bic:
Uginanie przedramion z hantlami
Uginanie przedramion ze sztanga (co zrobić zeby te dwa ćwiczonka rozwijały bic jak najlepiej)
dodaj jeszcze jedno ćwiczenie np 3 serie uginania ramienia z hantlem opierając łokieć o kolano , to ćwiczenie buduje szczyt bicepsu a jednocześnie rozgrzeje przed uginaniem ze sztanga które jest najlepszym ćwiczeniem na mase , uginanie hantlami zostaw na koniec
Plecy:
Martwy ciąg
Przyciąganie drazka wyciągu górnego do klaty
Przyciaganie drazka wyciągu górnego do karku
I odrazu chciałbym zaznaczyć że najszersze wole na wyciagach bo na wolnych ciezarach licho mi to idzie.
hmmm no nie wiem twoja decyzja ale jak pisałem wyrzej to na wolnych ciężarach robi sie mase , może poćwicz nad techniką bo to może być przyczyna braku efektów
ja bym tą sesje widział tak rozgrzewka , podciąganie na drążku szerokim uchwytem martwy ciąg , wiosłowanie sztanga w opadzie (podchwyt/nachwyt) wiosłowanie hantlem
Triceps:
Wyciskanie francuskie stojąc
Prostowanie przedramion na wyciągu górnym
dodaj jeszcze wyciskanie francuskie hantla zza karku siedząc najlepiej na początek
Barki:
Wyciskanie sztangi z za karku
Unoszenie hantelek przodem lub bokiem nie wiem które wybrac żeby bary były pełniejsze.
stosuj unoszenie i bokiem i przodem jako osobne ćwiczenia , wyciskanie sztangi zza karku zmieniaj czasem na wyciskanie z kalatki , a na tył barków wymachy rękoma z hantlami w opadzie tłowia ( pozycja jak przy wiosłowaniu hantle w 2 rękach i powolny wymach rąk do tyłu , ręka lekko ugięta w łokciu )
Nogi:
Przysiady ze sztanga na klacie trzymaną
Uginanie i prostowanie na ławce
przysiady , wykroki z hantlami , wzniosy sztangi z ziemi na prostych nogach , i na łydki wspięcia na palce itp
trenuj poniedziałek , środa , piatek
Napisano Ponad rok temu
Guest_maks_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Guest_maks_*
Napisano Ponad rok temu