Dylemat
Napisano Ponad rok temu
Mam 15 lat, ćwiczę około 1 roku i postanowiłem zrobić sobie przerwę regeneracyjną około 2-3 tyg. Po około 1,5 tyg. zacząłem odczuwać kłucie po lewej stronie w klatce piersiowej - (myślałem, że to serce). Udałem się z tym do lekarza, powiedział on, że to nie serce lecz mięśnie klatki mogą być ponadrywane i mogę odczuwać taki bul nawet przez 6 tyg. Więc z tond moje pytania : czy to na pewno naderwane mięśnie? Mogę zacząć intensywny czy może mniej intensywny trening? Poczekać aż bule przejdą i dopiero zacząć ćwiczyć?
Z góry dzięki za pomoc!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jedna po zmianie planu(2 tyg) i wtedy kiedy musiałem opuścić treningA czy przez ten rok miałeś jakieś przerwy?
Napisano Ponad rok temu
A czy przez ten rok miałeś jakieś przerwy?
naderwany miesien to nie przyjemna sprawa. dopuki nie przestanie bolec to nie powinienes cwiczyc, nawet kosztem tych kilku milimetrow w obwodzie klaty w przeciwnym razie miesien moze sie zerwac i wylaczy Cie to z treningu na pol roku i skonczy sie operacja.
Napisano Ponad rok temu
Miałem identyczny problem z kłuciem w klatce piersiowej tylko ja miałem po obu stronach i właśnie diagnoza była podobna: mięśnie musiały przystosować się do kości czyli wykształcić nowe przyczepy mięśni do kości. Musisz to poprostu przeczekać i możesz wcinać dużo białka to może proces będzie przyspieszony (mięśnie szybciej się odbudują).Witam!
Mam 15 lat, ćwiczę około 1 roku i postanowiłem zrobić sobie przerwę regeneracyjną około 2-3 tyg. Po około 1,5 tyg. zacząłem odczuwać kłucie po lewej stronie w klatce piersiowej - (myślałem, że to serce). Udałem się z tym do lekarza, powiedział on, że to nie serce lecz mięśnie klatki mogą być ponadrywane i mogę odczuwać taki bul nawet przez 6 tyg. Więc z tond moje pytania : czy to na pewno naderwane mięśnie? Mogę zacząć intensywny czy może mniej intensywny trening? Poczekać aż bule przejdą i dopiero zacząć ćwiczyć?
Z góry dzięki za pomoc!
Napisano Ponad rok temu