Redukcja
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Jako ze mieszkam w U.K. nie mam dostepu do polskich supli. A chce kupic jakis dobry fat burner. I znalazłem firmy Maximuscle. Produkt nazywa sie Thermobol 2 (w kapsułkach). Słyszał ktos o tej firmie cos ? Bo tu to dosc znana firma i dosc droga. Patrzylem na sklad tego. Okazuje sie ze Thermobol 2 ma WSZYSTKIE składniki jakie zawiera TSE a do tego ma kilka dodatkowych (np. chrom, D-Biotin itd.). Wynika wiec z tego ze skladowo jest dobry a nawet lepszy od TSE.
2 Pytanie
Głowny cel: za wszelka cene podtrzymanie masy miesniowej, nie chce zadnych spadkow, albo jesli musza byc to zminimalizowac je jak najbardziej.
Drugozedny cel: zrzucic troche fatu - głownie z brzucha.
Co jeszcze brac na redukcji ? Napisze co ja mysle: prawie to wszystko co brałem dotąd na masówce czyli: witaminy i minerały + omega 3 (profilaktycznie), ZMA i lecytyne (regeneracja), L-glutamina (jakis antykatabolik musi byc), aminokwasy (to wiadomo). Dotąd tez brałem gainera ale zastanawiam sie czy na redukcji nie zastąpic go zwykła odzywką białkową z racji tego ze powinienem ograniczyc węgle jesli chce choc troche zrzucic fatu (i tak redukcje planuje tylko na 30 dni). Bedą musialy wystarczyc wegle z pozywienia. Biako wiadomo zeby nie bylo spadkow. No i oczywiscie ten fat burner - Thermobol 2.
3 Pytanie
Jaki trening ? Napisze co ja mysle: jako ze dotad na masowce robilem tylko rece, klatke i plecy (bo tylko na przyroscie tych partii mi zalezy i zalezalo) zamierzam dalej robic taki sam trening dla tych partii ciała jaki robilem - czyli typowo na mase. Akurat na zrzuceniu tłuszczu z tych partii miesni wcale mi nie zalezy, czyli na tak zwanym zarzezbieniu, dlatego tez mam dalej zamiar robic trening masowy na rece, klate i plecy. Zalezy mi glownie na brzuchu. Dlatego oprocz tej masowki mam zamiar biegac 3 razy w tygodniu i codziennie robic brzuszki - ale brzuszki nie takie normalne i to jeszcze na przechyle, tylko brzuszki szybkie, energiczne, duzo powtorzen w serii, krotkie przerwy miedzy seriami - tak zeby jak najwiecej wypocic w czasie tego cwiczenia. Normalnie siłke mam we wtorki, czwartki i soboty - i tak by pozostalo, biegałbym w dni wolne od siłki: poniedzialki, środy i piątki. Brzuszki jak juz wspomnialem codziennie - moze jeden dzien odpoczynku sobie zrobie od brzuszkow.
Zdaje sobie sprawe ze nie chudnie sie z wybraych czesci ciala tylko z calego ciala - wiec mi juz tego nie piszcie. Ale wlasnie dlatego mam taki plan - masówka dla rąk, klaty i pleców + bieganie i brzuszki na zrzucenie brzucha - bo jak juz wspomnialem nie zalezy mi na zrzucaniu fatu z rak, plecow czy klaty a zalezy mi zeby w tych partiach nie bylo spadkow.
Wiem ze dobra by byla jeszcze pływalnia ale niestety nie wchodzi w rachube, nie mam ani na to czasu ani srodkow.
4 Pytanie
Załóżmy ze kupie ten Thermobol 2 i przyjmijmy umownie ze jest on jak TSE, to jak mam go dawkowac ? nie chodzi mi o ilosc kapsułek lecz chodzi mi o to jak: o jakich porach dnia i ile razy dziennie? Np. Przed treningiem lub bieganiem ? czy po ? czy moze przed posiłkiem ? Skoro on dziala na zasadzie spalania i pocenia sie jak TSE to chyba przed treningiem co nie ?
Po tej 30 - dniowej redukcji mam zamiar znow robic mase ale wtedy do mojej suplementacji dołącze CLA - zeby znowu nie przytyc.
Prosze o uwagi wszystkich ktorzy cos wiedzą, im wiecej wypowiedzi tym lepiej, a nie ze napisze mi jeden i tyle bo reszta sie zgadza Im wiecej uwag tym lepiej. Z góry dzieki. Pozdrawiam
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2 Pytanie
Fat pali się stopniowo( z góry w dół) więc troszkę
trzeba poczekać by dojść do brzucha
pytałeś co na redukcji potrzeba :
Zestaw 1
- podstawa cyklu FAT BURNER
- oraz bialko/BCAA (zalecam bialko najlepiej uniwersalne by chronic miesnie i przed snem)
- inne przydatne suple na redukcji to:
- Chrom (ogranicza łaknienie)
- Chitosan (stanowi pułapkę dla tłuszczy w żołądku)
- kreatyna PIROGRONIAN * (z racji swoich wlasciwosci - spalania tluszczu oraz zapobiegamy spadką siły)
- Omega 3 (większą wrażliwość mięśni na działanie insuliny.ułatwia gromadzenie glikogenu i wchodzenia aminokwasów do mięśni, jak również pomaga chronić zapasy glutaminy. Gdy mięsnie są czułe na insulinę, wzrasta ich przyrost, a zmniejszają się zapasy tłuszczu,dodatkowo ograniczają wytwarzanie prostaglandyn - hormonów tkankowych sprzyjających gromadzeniu tłuszczu zapasowego)
- Olej MCT (redukcja tluszczu,antykatabolik,zrodlo energii)
- CLA * (stosowac minimum 12 tyg, fakty:zapobiega odkladaniu sie nowego tluszczu, powoduje przyrost beztluszczowej masy miesniowej poprawia samopoczucie na redukcji jednak znaczacej roznicy utraty wagi osoby stosujące nie zauwazyly dlatego stosowac tylko jako dodatek)
- HCA *(kwas hydroksycytrynowy słuzy bardziej zapobieganiu powstawiania tluszczu, powstawaniu licznych procesow w organizmie, braku laknienia na słodycze produkty z mąki jak biały chleb, makaron)
- lecytyna* zrodlo substancji lipotropowych, ktore maja ogromny wplyw na tempo spalania tkanki tluszczowej.proponuje 2-4razy 5g dziennie
- witaminy i mineraly rowniez niezbedne do inicjacji reakcji metabolicznych /szczegolnie wazne sa elektrolity magnez/potas oraz cynk
- L-karnityna (odgrywa istotną rolę w metabolizmie kwasów tłuszczowych,wiąże kwasy tłuszczowe i wprzęga je w procesy energetyczne. dawka skuteczna to minimum 2g)
Osoby ktore chca w wiekszym stopniu chronic swoje miesnie moga zastosowac dodatkowe antykataboliki w postacji:
- HMB *
- L-Glutamina *
- Tauryna
*dodatek do cyklu
ok. 30 min. przed śniadaniem i obiadem.4 Pytanie
Jak będziesz brać te CLA to na opakowaniu pisze 2g dziennie
a więc bierz 4g dziennie, po obiedzie i śniadaniu, będzie lepiej działać.
To cos jak karta stałego klienta w burdelu: kiedy chcesz i jak chcesz
rzeźba jest dla pedałów. trza rosnąć, być pierdolnym, wtedy budzi sie szacunek.
a gdy nadejdzie mój czas to jeśli sądzisz że będe siedział i błagał o życie to kurewsko się mylisz
te ściery kiedyś przerobie w młynku do mięsa i posypią sie monety.
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
ok. 30 min. przed śniadaniem i obiadem.
tylko ja mam troche z dupy bo pracuje w nocy i w sumie sniadan nie mam. tzn mam tak: w nocy praca, w czasie pracy o 3 w nocy jem lunch, wracam do domu kolo 9 rano jem sniadanie (choc w sumie dla mnie to jest kolacja, bo niedlugo po tym ide spac), potem ide spac, wstaje kolo 19 wieczorem i wtedy jem (cóz dla was by to byla kolacja) obiad i zaraz potem wyjezdzam do roboty. Wiec co myslisz ? jak w takiej sytuacji brac to "pseudo TSE" ?
Nie masz nic do powiedzenia na temat 3 Pytania ? Wystarcza aeroby w postaci biegania i brzuszkow ? I w takich dniach jak napisalem ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja bym proponował to brać jak wstaniesz czyli zaraz po wstaniu przed
pierwszym posiłkiem, a następne przed kolejnym twoim takim "dużym posiłkiem"
co do pkt 3 nie mam zbyt wiele do powiedzenia, bieg to dobre aeroby
bo sam je stosowałem na redukcji, i ja jeszcze biegałem po treningu siłowym
a gdy nadejdzie mój czas to jeśli sądzisz że będe siedział i błagał o życie to kurewsko się mylisz
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Ja bym proponował to brać jak wstaniesz czyli zaraz po wstaniu przed
pierwszym posiłkiem, a następne przed kolejnym twoim takim "dużym posiłkiem"
no własnie troche z dupy bo jak wstaje to odrazu mam "duzy posiłek" czyli obiad (okolo godziny 21) i zaraz po nim lece do roboty. Innyi słowy u mnie duzym posilkiem jest posiłek zaraz po przebudzeniu
W sumie to na sike nie chodze siłke mam urzadząną w domu w salonie Napisalem w pierwszym poscie kiedy: wtorki, czwartki zaraz po pracy a zaraz przed snem czyli kolo 8 rano a w soboty (dzien wolny od pracy) cwicze wieczorem
Napisano Ponad rok temu
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Wstaje - jem duzy posiłek (dla was kolacja z racji tego ze jem go kolo godziny 21), jade do roboty, w robocie kolo godziny 3 w nocy jem lunch, wracam do domu, w domu jestem kolo godziny 6:40 rano (w dni treningowe cwicze kolo godziny 8 rano), sniadanie (choc to dla mnie kolacja jest) jesm okolo godziny 9 lub 10 rano, wkrótce potem (okolo godziny 11 rano) ide spac. Wstaje jest godzina po 19, nei raz 20 i zas jem duzy posiłek i odrazu po tym ide do roboty. W soboty jedynie mam normalny rozklad dnia jak normalni ludzie a nie jak nietoperze.
Musze wlasnie leciec do roboty, nara
Napisano Ponad rok temu
a pierwszą jak pisałem przed obiadem
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
biegac mozesz aczkolwiek nawet nie wiem czy to treningiem mozna nazwac
a kto powiedzial ze bieganie to dla mnie trening, to tylko aeroby zeby troszke zrzucic fat. Trening to dla mnie silka, czyli cwiczenia na mase ktore robie 3 razy w tygodniu wtorki, czwartki i soboty. Co w tym jest "do dupy" ? Jest jak powinno byc - siłka najlepiej 3, góra 4 razy w tygodniu.
aczkolwiek jesli chcesz schudnac pierw bym zbudowal mase a potem walil rzezbe to ci odrazu spadnie fat i bedzie rzezba tera uwazam za bezsensowne
A skad ty wiesz jaka ja mam mase? nie przypominam zeby o tym wspominal. Wiec czemu mi cos radzisz skoro nie wiesz jak wygladam ? Nie to ze mam pretensje tylko mnie to troszku dziwi. Wazne okolo 80 kilo przy wzroscie 175. Bic własnie zmierzylem - mam 39 (no dokladnie 38,8 ) bez pompy. Pudzian ze mnie zaden ale nie jest zle i moim zdaniem przyszedl czas na redukcje. Twoim zdaniem kiedy mam sie redukowac ? Jak bede wazyl 90 i mial 45 w łapie ? Dodam ze łapy nie mam otłuszczonej, jak napne są poprostu miesnie.
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
brzuszki nie spala fatu
I tak i nie. Jesli ktos robi normalnie brzuszki, jeszcze w przechyle (z gowąw dół) gdy jest duzo ciezej to sie nie spala, tylko niejako jeszcze przybiera bo sie powiekszaja miesnie brzucha. Natomast jesli robisz brzuszki szybko, energicznie, z bardzo krotkimi przerwami miedzy seriami a z duza iloscia powtórzen w serii to spalasz. Jesli do tego jeszcze bierzesz fat burner i zalozysz na brzuch opaske (zeby sie bardziej w tym miejscu pocic) to tym bardziej spalasz. Kolejnym warunkiem to nie cwiczyc brzuszki 3 razy w tygodniu tylko codziennie, regularnie - w ten sposob spalisz.
"Ćwiczenia na brzuch powinno się robić na każdej sesji treningowej lub nawet 6 razy w tygodniu. Kiedy trenowałem brzuch 2 razy dziennie, pozbyłem się tłuszczu w ekspresowym tempie i uzyskałem mięśnie ostre jak brzytwa, krótki - 15-20 minutowy codzienny trening jest wystarczający do rozwinięcia wspaniałych mięśni brzucha, jeśli przerwy między seriami nie będą dłuższe niż 30 sekund - nad brzuchem trzeba pracować ostro i szybko, najlepiej nie robiąc żadnych przerw między seriami podczas robienia superserii, by wywołać palenie mięśni i przyspieszyć spalanie tłuszczu. Należy robić dużą ilość powtórzeń bez żadnego obciążenia. Pasy ogrzewające i opaski wzmagają pocenie w okolicach brzucha, co przyspiesza tracenie wody i tłuszczu, dlatego polecam ich zakładanie przy treningu wszystkich mięśni, a nie tyko brzucha. Komórki tłuszczowe zawierają ogromne ilości wody, a więc pocenie się pomaga w pozbywaniu się ich nadmiaru. Pasy ogrzewające zdecydowanie pomagają w szybszym i łatwiejszym uzyskiwaniu ostrych mięśni brzucha" - Arnold Schwarzenegger (on chyba znał sie na rzeczy co ? )
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no kolego napisales czy brzuszki spalaja fat a nie czy brzuszki z wspomagaczami spalaja fat pisz dokladnieNatomast jesli robisz brzuszki szybko, energicznie, z bardzo krotkimi przerwami miedzy seriami a z duza iloscia powtórzen w serii to spalasz. Jesli do tego jeszcze bierzesz fat burner i zalozysz na brzuch opaske (zeby sie bardziej w tym miejscu pocic) to tym bardziej spalasz. Kolejnym warunkiem to nie cwiczyc brzuszki 3 razy w tygodniu tylko codziennie, regularnie - w ten sposob spalisz.
mozesz brac i serwatkowe i sojowe roznorodnosc jest wskazana i jesli chcesz cos dodawac to EDYTUJ posty bo bedzie ostrz
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
no kolego napisales czy brzuszki spalaja fat a nie czy brzuszki z wspomagaczami spalaja fat pisz dokladnie
w pierwszym poscie napisałem wyraznie ze po pierwsze chce brac fat burner o nazwie Thermobol 2, wiec o wspomagaczu napisalem. Robiac same brzuszki ciezko by bylo spalic fat. Jesli jako wspomagacz miales na mysli opaske to i bez tego mozna spalic fat jesli trenujesz brzuch codziennie. Wszystko zalezy jak wykonujesz dane cwiczenie - to powinienes wiedziec. Dane cwiczenie mozna wykonac na rozny sposob uzyskujac w ten sposob rozny efekt. Sam wiesz ze jak ktos zle cwiczy na mase (za maly ciezar, za duzo powtorzen, za maly czas na regeneracje) to moze jeszcze stracic w obwodach a nie przybrac. I wlasnie to "zjawisko" mozna wykorzystac w robioniu brzuszkow, zeby stracic w obwodzie pasa.
Pozatym zauwaz ze w pierwszym poscie nie napisalem ze mam zamar robic same brzuszki - lecz i biegac. Zgodze sie z toba ze opierając redukcje na samych brzuszkach ciezko by bylo zrzucic. Ale ja w pierwszym poscie napisalem ze mam zamiar biegac i robic brzuszki a to zasadnicza roznica.
jesli chcesz cos dodawac to EDYTUJ posty
czasem niestety jest tak drogi
ze nie moge edytowac postow - nie wiem czemu. Jak daje na edytuj wyskakuje mi okno jak bym mial zalozyc nowy post. A czasem sie da. Moze cos sie czasem strona rąbie, to jak jestes taki madry to to napraw skoro jestes moderatorem - bo jak nie to dostaniesz ostrzezeniekolego