Dziennik Datula
Napisano Ponad rok temu
a wogole prostownik to ktore cwiczenie?
Napisano Ponad rok temu
MIKOŁAJ BIERZE STERYDY
Napisano Ponad rok temu
Na szerokosc plecow podciaganie z ciezarem, wioslo sztanga/hantlem, pozniej na prostownik rzymska/dzien dobry i tez masa plecow idzie.
Wg. mnie przez pierwszy rok, moze i poltora nie powinno sie tykac martwego i przysiadow na wolnym ciezarze. Technika musi byc perfekcyjna przy tych cwiczeniach, jak nie chcemy sie kontuzji nabawic. Sam widze, co sie u mnie na silce dzialo. Polowa sie bujala z tymi ciezarami itp.
Jesli o nogi chodzi, to przysiady na hack maszynie na poczatek idealne, pozniej wiadomo wolny ciezar.
Kropek, skoro ma jako pierwszy wyciag gorny to pewnie nie daje rady sie podciagac
Napisano Ponad rok temu
Kropek, skoro ma jako pierwszy wyciag gorny to pewnie nie daje rady sie podciagac
zgadles tzn podchwytem tak na szerokosc barkow to na loozie ale tak na szeroko ciezko mi idzie nachwytem ;p
narazie nie chcialem robic martwego bo za bardzo nie wiedzialem jak to dobrze wykonac ale teraz jak zmienie plan to bede robil martwy ;dMartwe cigi rob jak robisz mase,
Napisano Ponad rok temu
A co jakies nowe teorie wymyslasz ? jest to 2 najbardziej (po przysiadach) anaboliczne cwiczenie ze wszystkich w sportach cwiczenie, w latach 70' tak pisali w gazetach i dzisiaj tez tak jest, chociazby "Flex" w tym roku,(nie chce mi sie szukac dokladnie) zamiescil caly artykuł o tym cwiczeniu.INEED$, mc niekoniecznie
Nie no Guzu nie badz za madry, chcesz to cwicz sobie poltora roku bez osiagow jakie moglbys miec z wielostawowymi cw, ale nie wciskaj tego innym. Plany treningowe opiera sie o ww przezemnie cw i tak jest od zawsze, nawet act, wiec niewiem po co do jakichs swoich teorii przekonujesz
MIKOŁAJ BIERZE STERYDY
Napisano Ponad rok temu
Poza tym narazie nie robie martwego ze wzgledu na wiek, chociaz moze niedlugo zaczne na jakichś smiesznych ciezarach, bo byc moze bede miec sprzet w domu.
Napisano Ponad rok temu
zalezy co dla ciebie jest duze, wydaje mi sie ze dla mnie duze dla ciebie bylo by wielkie.Duzo osob martwego nie robi, a plecy maja duze,
bo nie maja techniki, dlatego trzeba sie jej uczyc od poczatku. Wiekszosc osob tez bardziej czuje prostowniki po rzymskiej, a nie po martwym,
niewiem ile masz lat ale ja jak mialem 17 lat wyciagalem 160kg, a nie cwiczylem wcale dlugo, ciebie widze na forum od kiedy pamietam wiec jakis staz musisz miec.Poza tym narazie nie robie martwego ze wzgledu na wiek,
MIKOŁAJ BIERZE STERYDY
Napisano Ponad rok temu
Ode mnie z silki gosc, wyglada jak konkretny kulturysta. Cwiczy dobre 20 lat, martwego nie robi. A rozmiarowo jest wiekszy od Roberta Kiesza (też z Piły to moge porownac), ktore tez zreszta nie robi cw na wolnych ciezarach teraz (ze wzgledu na stawy).
Ja mam 16 lat, zacząłem cwiczyć jak miałem 14 i 2 miesiące. Jak wygladalem- widac na poczatku dziennika
Koniu (ten wiekszy, bardziej znany na sfd i bf), cwiczyl MC od poczatku cwiczen, w szczycie bral pod 180 kg i sam teraz mowi ze zaluje, bo dla kregoslupa to bylo za wczesnie na taki ciezar.
Nie mowie, ze martwy przy odpowiedniej technice jest zły. Po prostu nie wiele trzeba, aby zmienil sie tor ruchu i o kontuzje bardzo łatwo.
Guest_maks_*
Napisano Ponad rok temu
i nie kłócić sie bo to i tak ja tu jestem najmądrzejszy
Napisano Ponad rok temu
przeciez nikt sie nie kloci, tylko opinie wymieniamyi nie kłócić sie
zapewnei tak ja tu jestem najmądrzejszy
Napisano Ponad rok temu
Oj guzu, wiesz niszcza sobie zdrowie saa, ale boja sie o stawy w treningu. Pila to nie tak daleko do mnie heh.Ode mnie z silki gosc, wyglada jak konkretny kulturysta. Cwiczy dobre 20 lat, martwego nie robi. A rozmiarowo jest wiekszy od Roberta Kiesza (też z Piły to moge porownac), ktore tez zreszta nie robi cw na wolnych ciezarach teraz (ze wzgledu na stawy).
Niewiem, nie znam go, ale wiem po sobie ze teraz w wieku 19 lat(za 2 miechy 20) moj rekord zyciowy to 220 kg w mc i niczego nie zaluje. Wiekszy ciezar= wieksza masa, bo o nia sie tu rozchodzi.Koniu (ten wiekszy, bardziej znany na sfd i bf), cwiczyl MC od poczatku cwiczen, w szczycie bral pod 180 kg i sam teraz mowi ze zaluje, bo dla kregoslupa to bylo za wczesnie na taki ciezar.
jakto co, robisz mc ?k**** ale co ma np mc do szerokości pleców
MIKOŁAJ BIERZE STERYDY
Napisano Ponad rok temu
Czy ja mowie, ze nie koksuja- ba koksuja na pewno, bo MP pan Robert na kurczaku nie zrobił. Ale gosc ma tez swoje lata, wiec o stawy tez musi dbac raczejOj guzu, wiesz niszcza sobie zdrowie saa, ale boja sie o stawy w treningu. Pila to nie tak daleko do mnie heh.
Dobra koniec tematu, bo zaśmieciliśmy chłopakowi dziennik.
Ale z drugiej strony on to lubi
Napisano Ponad rok temu
Dobra koniec tematu, bo zaśmieciliśmy chłopakowi dziennik.
hehe w sumie nie chcialem wam przeczytac
to ten trener z arnolda?pan Robert
Napisano Ponad rok temu
przeszkadzac chyba.. Od tego spamu juz Ci odpowiednie slowa do glowy nie przychodzahehe w sumie nie chcialem wam przeczytac
yhym Nawet wisi reklama z nim na Rodleto ten trener z arnolda?
Napisano Ponad rok temu
przeszkadzac chyba.
nie chyba tylko napewno ;d to poprostu przemeczenie od silki a nie od spamu ;d
Napisano Ponad rok temu
Sie robi.. mieszczuchu
GuZu