Pomóżcie poczatkujacego
Napisano Ponad rok temu
Za tydzien mam zamiar zaczac chodzic na silownie ale nie jestem pewien od czego tam zaczac czytalem duzo na ten temat ale wszedzie pisza co innego wiec sam postanowilem zalorzyc temat i conieco wiecej sie dowiedziec na ten temat.
A wiec tak mam 17 lat waze ok. 55kg mam ok 180 cm wzrostu nigdy wczesniej nic nie trenowalem.
Nie chce przyrostu masy chodzi mi bardziej o przyrost sily i o rzezbe ciala.
Jaki plan bedzie najlepszy(zamierzam cwiczyc 3 dni w tygodniu poniedzialek,sroda,piatek)? ile serii z jakim obciazeniem? jak sie rozgrzewac przed treningiem? co robic w przerwach miedzy seriami? ile powinny trwac te przerwy?i wszystko inne co powinienem wiedziec na poczatek z gory wielkie dzieki czekam na odpowiedz
Napisano Ponad rok temu
Na poczatku musisz zrobic trening ogolnorozwojowy(trwa on 6-8 tygodni). Poprzez ogolnorozwojowke przygotowujesz miesnie do treningu, wyrabiasz sobie technike. najlepiej jak ktos doswiadczony pokarze Ci jak prawidlowop wykonywac ruchy.Witam
Za tydzien mam zamiar zaczac chodzic na silownie ale nie jestem pewien od czego tam zaczac czytalem duzo na ten temat ale wszedzie pisza co innego wiec sam postanowilem zalorzyc temat i conieco wiecej sie dowiedziec na ten temat.
A wiec tak mam 17 lat waze ok. 55kg mam ok 180 cm wzrostu nigdy wczesniej nic nie trenowalem.
Nie chce przyrostu masy chodzi mi bardziej o przyrost sily i o rzezbe ciala.
Jaki plan bedzie najlepszy(zamierzam cwiczyc 3 dni w tygodniu poniedzialek,sroda,piatek)? ile serii z jakim obciazeniem? jak sie rozgrzewac przed treningiem? co robic w przerwach miedzy seriami? ile powinny trwac te przerwy?i wszystko inne co powinienem wiedziec na poczatek z gory wielkie dzieki czekam na odpowiedz
Jak chcesz zwiekszyc sile to nieublagalnie zwiekszy sie masa.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mam 180 cm i 55 kg - chce sie wyrzeźbic
pzepraszam jeśli coś nie tak napisałem, ale najpierw musisz troszke nabrac masy, potem dopiero powolutku rzezbic zeby nie utracic masy, zacznij od treningu ogolnorozwojowego, jest pelno takich wystarczy wpisac w google.pl albo poszukac tu na forum
WTF ?