Wielostawowe to te przy których zginają się conajmniej 2 stawy (np. barkowy i łokciowy, kolana i w biodrach itp. itd) a jednostawowe to logicznie jeden staw się zgina: łokcie, kolana itd.Jak mam to przetłumaczyc na jezyk polski 135 ??
plan pomaranczowego
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na co jest to ćwiczenie:
Kładziemy się na ławeczce na plecach i zza głowy w prostych rękach podnosimy ciężar. Ćwiczenie bardzo podobne do wyciskania francuskiego ale tutaj ma się wyprostowane ręce cały czas.
Wydaje mi sie że to właśnie cwiczenie na motyle ale lepiej niech mnie ktoś oswieci
Napisano Ponad rok temu
to cwiczenie na klate. dobrze rozciaga miensnieMam jeszcze 1 pytanie:
Na co jest to ćwiczenie:
Kładziemy się na ławeczce na plecach i zza głowy w prostych rękach podnosimy ciężar. Ćwiczenie bardzo podobne do wyciskania francuskiego ale tutaj ma się wyprostowane ręce cały czas.
Wydaje mi sie że to właśnie cwiczenie na motyle ale lepiej niech mnie ktoś oswieci
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To jest zwykłe przenoszenie hantla (ręce lekko ugięte bo ci łokcie uszkodzi ) i ćwiczenie na całą klatkę piersiowąMam jeszcze 1 pytanie:
Na co jest to ćwiczenie:
Napisano Ponad rok temu
Edit1
Dla zrozumienia daje obrazek tego cwiczenia
Napisano Ponad rok temu
Najpierw cwiczyc górne czy dolne ??
Napisano Ponad rok temu
Na mięśnie ramion zajebisty trening to bic+tric na jednej sesji treningowej nie koniecznie w tek kolejnościA jaki jest najlpszy trening na mieśnie przedramion
Najpierw cwiczyc górne czy dolne ??
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Nie jestem medykiem i za bardzo nie znam się na anatomii ale mi chodziło o przedramiona, a Ty piszesz o ramionachNa mięśnie ramion zajebisty trening to bic+tric na jednej sesji treningowej nie koniecznie w tek kolejności
Przedramiona mam odbiegajace od reszty i musze nad nimi popracowac
Mój trening na nie wygląda tak:
4 serie po 8 razy tego ciwczenia:
(tylko że ja cwicze na gryfie)
4 serie po 12 - 15 razy tego cwiczenia:
tylko że ja stoje
Czy to jest dobry trening na mięśnie przedramion, których wielu cwiczących lekceważy ??
Napisano Ponad rok temu
Sorry pojebałem tematyNie jestem medykiem i za bardzo nie znam się na anatomii ale mi chodziło o przedramiona, a Ty piszesz o ramionach
Przedramiona mam odbiegajace od reszty i musze nad nimi popracowac
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Co do klaty to miałeś racje ex Teraz będę ćwiczył 1 w tygodniuJak Ci już pisałem lepiej zrobić raz a porządnie
...nie ma to jak sie przekonać na własnej skórze, a dokładniej na mięśniach
Napisano Ponad rok temu
Jakie znacie ćwiczenia aby wzmocnić mięśnie kręgosłupa
Napisano Ponad rok temu
WAŻNE
Jakie znacie ćwiczenia aby wzmocnić mięśnie kręgosłupa
unoszenie tlowia( kladziemy sie na lawce brzuchem w dól tak aby krawedz lawki byla mniej wiecej w okolicy naszych bioder i uginamy tlow przy prostym kregoslupie nastepnie prostujemy wypuszczajac powietrze)- to moja ulubiona. ale jest jeszcze wiele innych cwiczen na prostownik kregoslupa np:
martwy ciag na prostych nogach
martwy ciag na ugietych nogach
sklony tlowia stojac ze sztanga na karku
Napisano Ponad rok temu
sa te cwiczenia na stronce atlas cwiczen ??
martwy ciag jest napewno. sklony tlowia stojac tez. nie ma unoszenie tlowia na lawce bo mi chodzilo o lawke pozioma i tam trzeba zamocowac sobie jakos nogi-ja takie cwiczenie czesto wykonuje
Napisano Ponad rok temu
bo miesnie chroniace kregoslup to nic innego jak prostownik grzbietumartwy ciag jest napewno. sklony tlowia stojac tez. nie ma unoszenie tlowia na lawce bo mi chodzilo o lawke pozioma i tam trzeba zamocowac sobie jakos nogi-ja takie cwiczenie czesto wykonuje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1.
2.
3.