Ćwicze raczej spontanicznie dostosowuje swoj plan treningowy do indywidualnego samopoczucia organizmu . To że ktoś stosuje progam cwiczen np danego kulturysty uważam za ogromny błąd . Każdy posiada inne uwarunkowania genetyczne , zawodwowcy mają specyficzne suplementy , posiadają lepszą zdolnośc regeneracji wspomagani przez trenerów , lekarzy i psychologów . Pragnę uzmuslowić wam iz program treningowy powiniśmy ustalać wedlug swoich predyspozycji mam tu na mysli : uwarunkowania genetyczne , przemiane materi i zdolnośc regeneracji .Jeśli chodzi o mnie znam swoj organiz , potrafie manipulaować wagą ciala oraz stymulować rozwoj mięsni .Poniżej przedstawie wlasny program treningowy:
Poniedzialek : Klatka
Wtorek : nogi, Brzuch
Sroda : plecy przedramie
czwartek : barki , kaptury
piatek : biceps , triceps
MÓJ BICEPS ma 41 CM
oczywiście staram sie zmieniać kolejność cwiczeń oraz ilośc serji i ilość powtorzeń w serji
PRZYKŁADOWY DZIEŃ MOJEGO ODŻYWIANIA
RANO : NA CZCZO KREATYNA + HMB +GLUTAMIANA ( KREATYNA ROZRABIANA Z SOKIEM WINOGRONOWYM - ZAWSZE !!!!!)
PIERWSZE SNIADANIE JAJECZNICA Z 4 JAJEK DO TETGO DWA BANANY + NATURAL STEROL ( DWIE KAPSUŁKI )
DRUGIE ŚNIADANIE : ODŻYWKA WĘGLOWODANOWO - bIALKOWA MASS XXL ( PORCJA 100 GRAM ) +_ JAKIŚ OWOC +WITAMINY
OBIAD : NIC NADZWYCZAJNEGO ( DOMOWE JEDZENIE ) + 2 KAPSULKI NATURAL STEROL
1,5 GODZINY PRZED TRENINGIEM : KREATYNA ( 5 GRAM ) + HMB ( 1 - 100 MG KAPSUŁKA )
PO TRENINGU KREATYNA( 5 gram + HMB - 1 kapsułka 100 mg + GLUTAMINA
PÓŁ GODZINY PO TRENINGU ODŻYWKA WĘGLOWODANOWO - BIALKOWA MASS XXL 100 GRAM+ RYŻ
PODKOLACJA : KREATYNA 5 GRAM + HMB 1 KAPSULKA + glutamina
KOLACJA :ZWYKŁE KANAPKI ( SZYNKĄ Z SEREM DO TEGO ZAWSZE JAKIŚ OWOC BĄDZ OWSIANKA + DWIE KAPSULKI NATURAL STEROL
OCZYWIŚCI PRZEDSTAWILEM TU NASYCENIE KREATYNOWE TO DOTYCZY 6 DNI POTEM BIORĘ PO 10 GRAM W KAZDY DZIEN , HMB I NATURAL - STEROL BEZ ZMIAN