W każdym posiłku warzywa, jakie wybierasz ?? Rozumiem że te z nie wielką ilością błonnika. Co do nabiału, wapń o którym się tyle mówi odpowiada głównie też za prawidłową pracę mięśniową.
Kordian Skibiński - przygotowania do sezonu 2015 z NANOX NUTRICEUTICALS POLSKA
Napisano Ponad rok temu
Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.
Siła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.
Napisano Ponad rok temu
w każdym nie w pierwszym nie mam , teraz robie bardzo prosto - kupuje fasolke, groszek , brokuł lub szpinak w mrożonce po 450 g i dziele na posilki 2-5 po równo mniej więcej . Co do nabiału - generalnie jestem przeciwnikiem jeżeli chodzi o kulturystykę na poziomie wyczynowym , amatorsko jako dodatek moze byc
Napisano Ponad rok temu
Szpinak jesz codziennie?Nie boisz się o szczawiany?Ukaniu wapń to lepiej ze zmielonych skorupek jaj zrobić a nie z nabiału.
Napisano Ponad rok temu
mniej wiecej w tygodniu jem 2-3 razy fasolke , 1-2 razy groszek , 1 x szpinak i 1 x brokuł - te dwa ostatnie warzywa nie przepadam dlatego tylko raz w tygodniu ze względu na swoje powiedzmy dobroczynne właściwości
co daje[B] kcal 4080 , [B: 342 g , W:449 g , T: 106g]
Napisano Ponad rok temu
Czas chyba wprowadzić zbieranie grzybków do treningu bo to ćwiczenie mogę wykonywać w domowych warunkach i urozmaiciłoby trening.
Ile zajął Ci mniej więcej ten trening razem z aerobami?
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
od 8.15 do 10.05 mniej więcej
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie tak znowu długo bo objętość jest spora + wlicozne w ten czas aeroby.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
zdarzylo mi sie dłużej trenować , generalnie ja lubie treningi objętościowe bo lepiej na mnie działają , lepsza kondycja i jakość mięśnia , w sumie 9 ćwiczeń po 4-5 serii w ciągu ok godziny i 20 minut to nie wydaje mi sie jakos mega długo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
4 miesiące to sporo czasu, grzech by było nie podmasować jeszcze na dobrym bf-ie.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
A próbowałeś zamiast czystych BCAA dać dobry izolat podczas treningu?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Teoretycznie tizolat wchłania się w 15 min,podobnie jak BCAA,no i w praktyce nie odczuwam dyskomfortu żołądkowego,bo to tylko 30 gram,a dwa że jestem tam też kilka innych ciekaw amin Jeżeli wpi jest dla ciebie za ciężkie,to może wph z pełnym aminogramem?BCAA ważne,ale one dają tylko sygnał anaboliczny,to reszta amin odpowiada za regenerację.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z chęcią poczytam,do dzisiaj wiem tylko że leucyna stymulując mTOR daje sygnał do anabolizmu,ale sama w sobie bez udziału innych amin nie regeneruje mięśnia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1 dzień to tak niewiele.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
jedyny wolny dzień w tygodniu , powiedzmy bo mialem dzisiaj jeden trening przełożony z klientem do tego zakupy a teraz siedze nad rozpiskami osób online ... odpoczne kiedy indziej