Witam wszystkich. Tak rozluźniając atmosferę trochę między nowym użytkownikiem, a doświadczonymi sportowcami opowiem w skrócie o sobie. Mam 21 lat, 180 cm wzrostu, ważę 75kg. Ponad rok temu chodziłem kilka miesięcy na siłownię tak rekreacyjne. Ponad 2 lata temu chodziłem rok na jiu jitsu. Obecnie nie uważam iż mam złą posturę jednak jestem zwykłym szarym chłopakiem. Od dłuższych lat mam taką małą ideę w głowie aby dostać się do służb mundurowych i owa się zaczyna spełniać. Dlatego muszę oraz chcę wziąć się za siebie.. Za ponad pół roku pójdę na szkółkę i nie chciałbym startować tam będąc właśnie takim szaraczkiem tylko chciałbym wyrobić trochę się i nabrać kondycji. Oprócz siłowni planuję trochę biegać. Tak więc po przeczytaniu kawałka internetu zrobiłem (czyt. sciągnąłem) sobie taką małą rozpiskę na ćwiczenia.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Oprócz tego, tak samo ważnym jak same ćwiczenia, jest dieta. Taką również znalazłem na internecie, napisaną na kilka dni..
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Jest jeszcze jedna sprawa, suplementy.. Widziałem niektórzy tutaj na forum nie polecali ich niektórym, piszę "niektórym" bo pytania zadawali nawet 14 latkowie.. A ja już mam te 22 lata prawie i potrzebuję w ciągu kilku miesięcy się wyrobić.. Nie myślę oczywiście o niczym innym niż białko, HMB, kreatynka czy BCAA.. Co moglibyście mi polecić na mój plan?
Dziękuję wszystkim, którzy zdecydowali się chociaż przeczytać to co wypociłem i będę zadowolony z każdej krytyki, a jeszcze bardziej z porady Pozdrawiam serdecznie.