Początek czegoś nowego - Kalenistyka od 12 str
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co maja wakacje do masy czy redukcji? Pora roku jak każda inna dobra na mase czy redu. Nie wiem czy cały rok lec do takeigo stanu az nie uznasz że redu jest potrzebne, teraz nie jest
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bez urazy ale odsłanianie sześciopaka na wakacje gdy w łapie jest 30cm na barkach kości i reszta też do dupy to dla mnie mentalne nieporozumienie.... sam nic bym nie odsłonił póki ciało nie nabierze kształtów? Co wy macie w tych łebkach ze chcecie na siłe świecic na plazy sześciopakiem i kośćmi ?
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ty masy nabierz to wtedy wiary w siebie nabierzesz. Zreszta co mnie to twoje ciało twoje cele
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie kośćmi, szczerze powiedziawszy. mi zależy w wakacje tylko na sześciopaku, co z tym mamy? Mi osobiście to dodaje dużo wiary w siebie, poprawia mi psychiczne myślenie i odwagę w stosunku do kobiet, a w wakacje na to liczę
Z tego co się orientuje to kobietom bardziej podoba się duża klata i szerokie barki
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
z tego co ja się orietnuje to kobietom podoba się gruby portfel
Napisano Ponad rok temu
Może ja się wtrące...jeśli oczywiście moge
Rób mase i koniec. I nie stawiaj na 6-packa tylko na całe ciało. Bo facet ,który ma packa a reszty brak,,to tragedia ludzka i dramat społeczny.
Panie Xbox nie wszystkie baby lecą na kase..tak dla przypomnienia.
Lezu...faktycznie...klata i barki...muszą byc piękne
Sorry za spam.
Napisano Ponad rok temu
Przekonaliście mnie, także idę w mase! Już na dniach (pewnie na weekendzie) spróbuję w końcu wyskrobać przynajmniej jakiś szkielet diety. Mam nadzieję, podczas robienia masy, gdy zrobi się cieplej i zacznę biegać, tłuszczyk z brzucha zejdzie i trochę odsłoni sześciopaka
MAR
Zapraszam do udzielania się!
Napisano Ponad rok temu
Dzień 2 (Plecy + biceps + przedramienia) Środa
1. Wiosłowanie sztangą w opadzie tułowia (nachwytem) 4x12, 10, 8, 6 Zaliczone ciężar to 25-35 kg
2. Podciąganie na drążku szerokim chwytem 4x12 Niezaliczone (Nie daje rady się podciągnąć, mimo, że kiedyś podciągałem się spokojnie 10 razy, chyba kwestia przybrania na wadze)
3. Martwy ciąg 4x12, 10, 8, 6 Zaliczone 3 niepełne serie, jeszcze nie doszedł mi ten pasek, a na palcach nie daje rady utrzymać
1. Uginanie przedramion ze sztangielkami z supinacją 4x12, 10, 8, 6 Zaliczone ciężar 10-18 kg
2. Uginanie przedramion ze sztangielkami metodą młotkową 4x12 Zaliczone ciężar 10 kg
1. Uginanie nadgarstków podchwytem 4x12, 10, 8, 6 Niezaliczone
Środa mój najgorszy dzień nie zaliczam do udanych. Szczególnie na treningu nie byłem dzisiaj sobą, słaby i jakoś wszystko robiłem źle technicznie. Aczkolwiek plusem jest to, że najpierw zrobiłem biceps i tylko z tej partii mięśni jestem dziś zadowolony, bo w końcu udało mi się go zrobić tak jak powinienem. Dodam tylko, że jest to chyba moja najgorsza partia mięśniowa pod względem gustu jak i czystko treningowym
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ciężar przy martwym ciągu to ponad 50 kg.
Co jem:
1. Posiłek 5.50
5-6 kanapek z wędliną/serem
2. Posiłek w szkole 11-13
2 kanapki z wędliną
3. Obiad domowy 14-15
Tutaj najczęściej zupa (z własnych warzyw i bez kto wie jakich aromatów, po prostu prawdziwy domowy obiad mamusi)
Oraz jakieś 2 danie,a z tym różnie, ale zawsze jest. Czasami makaron z serem, czasami mielony, mięsko + zawsze ziemniaki lub ryż
4. Kolacja 18-21
Kanapki z dużą ilościa twarogu
Wiem, że to żałosne, ale tak jak wspominałem wyżej w weekend postaram się zbudować jakiś szkielet tej diety
Napisano Ponad rok temu
No na kanapeczkach i zupinach to Ty raczej nie urośniesz. Zacznij porządnie jeść.
Napisano Ponad rok temu
tak bardzo lubisz te kanapki?? ok. w ostatnim posilku polecam mix owsianych+mleko+kakao lub banan.
do kazdego posilku dodaj tluszcze zdrowe np. maslo orzechowe czy orzechy, siemi lniane, wiorki kokosowe czy oliwe.
dodaj tez owoce i warzywa. i to tak w skrocie ode mnie. powodzenia
Napisano Ponad rok temu
Co jest złego w kanapkach? Niech tylko wsadzi w nie kawał twarogu kilka jajek lub kawał mięsa i może takie jeśc 5x dziennie. Bo takie z wędlinka i sałateczka to fakt o kant dupy rozbić
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
ja np do pracy czasami biore sobie kanapki ale te kanapki leca razem z 5 jajam ;D wiec ty mozesz sobie do szkoly taki zestaw brac
Napisano Ponad rok temu
Dzień 3 (Uda + łydki) Piątek
1. Przysiady ze sztangą trzymaną na barkach 5x12 50-60 kg
2. Przysiady ze sztangą trzymaną przed klatką 4x12, 10, 8, 6 40-50 kg
3. Martwy ciąg na prostych nogach 4x12, 10, 8, 6 50-65 kg, te paski są świetne! Rewelacja, jestem bardzo zadowolony
4. Przysiad bułgarski 3x12 10 kg
1. Wspięcia na palce z obciążeniem 4x12, 10, 8, 6 1 seria 20 kg
2. Wspięcia na palce z obciążeniem stojąc na jednej nodze 4x12 Ciężar ciała, 4 serie 12 razy
Jestem wycieńczony. Diete postaram się ułożyć na weekendzie, a dzisiaj już padam na twarz. Po treningu zjadłem kanapki z rybą i twarogiem
Napisano Ponad rok temu
Dzień 3 (Uda + łydki) Piątek
1. Przysiady ze sztangą trzymaną na barkach 4x12 57 kg
2. Przysiady ze sztangą trzymaną przed klatką 4x12, 10, 8, 6 52, 57, 60, 63 kg
3. Martwy ciąg na prostych nogach 4x12, 10, 8, 6 47, 52, 57, 62 kg
4. Przysiad bułgarski 3x12 odpuściłem, bo trening byłby za długi
1. Wspięcia na palce z obciążeniem 4x12, 10, 8, 6 2 serie 42, 52 kg
2. Wspięcia na palce z obciążeniem stojąc na jednej nodze 4x12 Ciężar ciała, 4 serie