Nowy Plan, Stare Cele:-)
Napisano Ponad rok temu
1) Martwy Ciag klasyczny
"2s x rozgrzewke"
140kg x 4
160kg x 4
180kg x 3
200kg x 3
2) Przysiady Przednie
60kg x 12
80kg x 8
90kg x 8
100kg x 4
3) Wioslowanie Sztanga :
80kg x 4
90kg x 4
100kg x 4
110kg x 3
4) Martwy Ciag na prostych nogach :
80kg x 6
100kg x 6
120kg x 6
110kg x 7
5) Uginanie przedramion sztanga :
40kg x 6
60kg x 6
70kg x 4
76kg x 4
6) Uginanie przedramion z hantlami lezac " Duzy Skos"
2x 14 kg x 15
2x 20kg x 12
2x 24kg x 6/ 6/
Napisano Ponad rok temu
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
masy swojego Ciała..
Napisano Ponad rok temu
Jest, to cwiczenie w którym każdy przy, odrobinie chęci i odpowiednim treningu mógłby spokojne targnac. 200-250 %
masy swojego Ciała..
Dokładnie. U mnie spotykam drogne dziewczyny co dzwigają po 120 kg w MC klasycznym.
Odpowiednia [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] jest kluczowa w budowaniu masy mięśniowej. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] w połączeniu z odpowiednią [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]to również ważny element. Pamiętaj [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]jest najważniejsze.
Napisano Ponad rok temu
1) Wyciskanie Hantli lezac
2x" Rozgrzewka "
2x 32kg x 8
2x 42kg x 6
2x 50kg x 6
2x 50kg x 4
2) Wyciskanie Hantli Skos dodatni
2x22kg x 12
2x30kg x 8
2x30kg x 8
2x 38kg x 6
3) Rozpietki w skosie ujemnym :
2x 16kg x 25
2x 16kg x 27
Pompki na poreczach i Francuzkie, do czola sztanga lamana lezac, na lawie skosnej..
Superserie :
+15kg i 45kg
3superserie x max...
Wzniosy Hantlami
Przod/ Bok/ Opad/
Serie potrojnie lonczone
2x max 2x16kg..
Wspiecia na palce
100kg x 40
120kg x 30
80kg x 60powt
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie. U mnie spotykam drogne dziewczyny co dzwigają po 120 kg w MC klasycznym.
dokladnie, nawet dziewczy potrafią tyle dźwigać w tym cwiczeniu, pomijajac, to że obecnie 3/4 cwiczacych amatorów tego cwiczenia nie, wykonuje, a szkoda bo, odbieraja sobie możliwośc cwiczenia siły funkcionalnej..
bo, po co jak przecież mają maszyny, "
a, zeby robić, Ciężkie cwiczenia takie, jak Martwe Ciagi, Czy Ciezkie przysiady to niema komu, poprostu, Lenistwo.. " nic dodać, nic ująć..
Napisano Ponad rok temu
Nie robie martwego Ciągu, szkoda pleców"
Marwy Ciag to cwiczenie, krore " Niszczy Plecy"
Jest, to mit z Dupy wzięty, który niema nic wspólnego, z rzeczewistoscia, gdyby tak było, że Martwy, Ciąg niszczy plecy, A przysiady kolana, to, dzisiejsze sporty siłowe musiałyby, się chyba odbywać na wózkach inwalidzkich, - Najlepsi wykonują Martwe, Ciągi i przysiady z 200-400 % Ciezaru swojej, masy ciała..
I jakoś w większośći przypadków, nie kończy sie, to urazami...
Marwy, ciag to Najbardziej, naturalny dla człowieka ruch,
Nosisz zakupy, podnosisz, coś z ziemi, przesowasz przedmioty, za każdym razem, wykonujesz, martwy, ciag. Gorsze, dla kręgosłupa, jest siedzenie na krześle, niż robienie cwiczenia, typu martwy Ciag, i to czego powinieneś, sie obawiać, to, nie robienie, Marwego Ciagu, a wielogodzinnego, przesiadywania, na krześle, lub jazdy za kierownicą..
" Cytat - Napisał
Charles Poliquin, :
Nikt, kto zna się na rzeczy, nie będzie wątpił że, Martwy Ciąg jest jednym, z najlepszych stymulatorow, Siły i masy miesniowej. Trenig silowy, Bez Martwego Ciagu nie jest treningiem silowym. "
Nafaszerowany, koksem paker, pompujacy, głównie klate, i bicepsy,
Nigdy nie będzie miał nawet połowy, siły co facet jedzący duże ilości, naturalnego białka, i robiący regularnie, Martwe Ciągi i Przysiady..
Mowisz, że nie masz czasu, wykonywać Martwych, Ciągów, i Przysiadow, za to 90% treningow, skupiasz na
Pompowaniu, Bicepsow, i Klaty, i sporadycznie cwiczenia na maszynach,
Zmien, to Na M ciag i Przysiady, zrób
Np w Poniedzialek kilka seri, Marwego Ciagu, W środę, Kilka serii, Przysiadow, i w piątek powtorz, Trenig z Poniedzialku, w ten sposób, zdobedziesz mniejszym, nakładem czasu, nieporównanie więcej, Masy i Siły funkcionalnalnej, niż wielogodzinnym, pompowaniem, Na maszynach, i różowych sztangielkach..
Czy pamiętacie, hasła które, cechują kulturtstyke?
"Siła, Sprawność, Piękno."
Dziś w NAJLEPSZYM wypadku jest tylko - Piękno, - jesteś na redukcij, odtluszczasz sie wygladasz jak wychudzony, anorektyk, robisz mase wygladasz jak zalane prosie, a sily jak nie było tak niema!
Jeśli, uważasz sie za zawansowanego, a nie porafisz, zrobić Martwego Ciagu z ciężarem przynajmniej równym 150% Twojej masy ciała ( w serii) to z Twoim treningiem jest coś, nie tak...
Do, tego jeszcze bierzesz koks by załatać braki w trenigu silowym = jestes Idiotom ( Takich nie brakuje)
Cytat "
Na mnie odżywki nie działają, "
O nie skutecznosci suplemetow, najczęściej opowiadają ludzie, którzy biorą, koks, ( lub brali)
Jak, mają na Ciebie, działać, suplemety typu bostery, testosteronu, skoro przyzwyczajles organizm, do syntetycznych, hormonow, z zewnątrz, nie dziw sie!
To samo BCAA, jeśli bierzesz, koks, i zaczniesz brać Bcaa, nie odczujesz ich działania- Koks, wszystko, stłumi"
Akurat, tacy użytkownicy suplemetow, nie są dla mnie zbyt kompletetni, co do oceniania skuteczności suplemetow.
Napisano Ponad rok temu
1) Przysiady Tylne
" 2s x Rozgrzewka"
100kg x 6
120kg x 4
130kg x 4
150kg x 3
2) Podciaganie drazek
+10kg x 6
+20kg x 3
+30kg x 2
+30kg x 2
3) Hack- przysiady
70kg x 12
90kg x 8
100kg x 8
130kg x 3
4) Zrzuty Sztangi na stoiaki :
70kg x 5
80kg x 3
90kg x 3
100kg x 2
5) Przysiady hantle w dloniach
2x 22kg x 2s x max..
6) Wioslowanie hantlem
35kg x 2s x max...
Biceps :
Uginanie sztanga :
45kg x 12
65kg x 8
70kg x 6
Uginanie mlotki hantle
2x 25kg x 15
2x 29kg x 12
2x 29kg x 11
niema, to jak Trenig z samego rana, uwielbiam, poranny trening na czczo..
Napisano Ponad rok temu
Zapraszam do przeglądania, wypowiadania się oraz poprawiania moich błędów.
Zapamiętaj! Każdy uczy każdego, a WIEK to tylko liczba!
Powracam!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wiec, w tym wypadku idiotyzmem jest, porównywać serrie, pod kontem powtorzen..
Napisano Ponad rok temu
Mi chodziło że po 2 powtórzeniach nawet nie czuć tego że robiło się ćwiczenie, ale może na Ciebie to działa, więc rób jak uważasz.
Powracam!
Napisano Ponad rok temu
to byś je poczuł, ja bym mógł tym. ciezarem 5-6p zrobić, ale po co, ?
zrobie 2 powt, w takim tempie, żeby, zajęły mi 20-25sekund, to na to, samo mi wyjdzie co bym w tym, czasie zrobil 10, a nawet lepiej bo faza negatywna trwa dłużej..
Napisano Ponad rok temu
Aha, teraz rozumiem, To właśnie dobrze mi opisałeś. Powiem to koledze aby przeczytał. Dzięki Haroldek.
Powracam!
Napisano Ponad rok temu
Zrob, sobie test
np Uginanie sztanga na bicepy,
zmierz sobie ile czasu zajmie Ci
zrobienie, 10 powt,
a, puzniej weź ten Sam ciezar i Zrob np 4, powt ale takim tempem by,
te, 4 poqtorzenia, robić w tym samym, czasie co 10, to sie przekonasz, o czym mowa...
i że. ilosc powt, tak naprawdę jest mało istotna...
Napisano Ponad rok temu
Haro dobrze prawi, ja takie coś zawsze na dobicie stosowałem, potem nie wiedziałem gdzie ręce włożyć
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Piona za tekst o martwym.
Odpowiednia [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] jest kluczowa w budowaniu masy mięśniowej. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] w połączeniu z odpowiednią [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]to również ważny element. Pamiętaj [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]jest najważniejsze.
Napisano Ponad rok temu
chodze na silownie i wogole nie widze jak robia ludzie przysiady czy martwe ciagi:) totalna porazka. ciskaja po iles serii na bary klate normalnie smiech na sali. na dodatek widac kto jest na soku i powiem szczerze ze wogole mocy u niego nie widze:)) smiem powiedziec nawet ze pewnie bym zajechal goscia ciezarem rowny 60% naszej masy na ilosc powtorzen:)
Pozdro Hary!
Napisano Ponad rok temu
U mnie na siłowni chyba tylko z 5-6 osób MAKS robi nogi, reszta to ciska właśnie klata, plecy, bary a nogi takie jak u kurczaka.
Powracam!
Napisano Ponad rok temu
Powinno sie, trzymac starych, dobrych metod, podstawy, są najważniejsze, tylko Matolki, zapominają że stare dobre metody to Ciężkie, treningi..
Zaden, z dawnych mistrzów, oraz dzisiejszych, nie stronił od ciężarów, i ćwiczeń typu przysiady, Martwe Ciągi, jeśli uwazasz ze liczą sie podstawy, a swój trening sprowadzasz, do maszyn, i różowych sztangielek, to To z PODSTAWĄ niema nic wspólnego...!!
Herezja, sama w sobie
Eksperci, układają początkującym, treningi, w których nie brakuje cwiczen, typu Podciaganie, P na poreczach, Mc, Przysiady, a sami tych cwiczen, nie wykonują...
Takich też znam.. ale, to juz zostawiam żeby każdy z osobna, sobie przemyslal, ta sprawe...
Pozdro dla kumatych...