Witam wszystkich forumowiczów,
Domyślam się, że większość użytkowników forum to faceci, ale liczę, że pomożecie mi z udoskonaleniem mojego planu treningowego lub stworzeniu nowego, który mam zaczać zamiar realizować. Jestem normalną dziewczyną, mam 170cm i 57kg wagi i mój cel w ćwiczeniu na siłowni związany jest ze zrzuceniem kilku kilogramów oraz, żeby poprawić stan moich mieśni ud (cellulit) i pośladków, bicepsów (wiszące "firanki") oraz klatki piersiowej (mam większe piersi i chciałabym żeby były bardziej jędrne). Ogólnie nastawiam się na trening aerobowy, związany z orbitrekiem, bieżnią, steperem i rowerkiem, ale chciałabym też dorzucić do tego ćwiczenia nóg (prostowanie nóg siedząc) oraz motylki - głównie interesują mnie urządzenia, ponieważ lepiej się na nich czuje i sprawiają mi wieksza frajde, a hantle do np rozpiętek mam w domu.
Przeglądają liczne strony i fora znalazłam wymyśliłam następujący trening na 3 x w tygodniu w systemie 2 tygodniowym, czyli:
1. Orbitrek (25 min i o 5 min więcej każdego tygodnia)
2. Bieżnia (25 min i o 5 min więcej każdego tygodnia) + motylek na klatkę piersiową 2 serie x 20
3. Steper (25 min i o 5 min więcej każdego tygodnia) + prostowanie nóg siedząc 2 serie x 20
4. Orbitrek (25 min i o 5 min więcej każdego tygodnia)
5. Rower (25 min i o 5 min więcej każdego tygodnia) + motylek na klatkę piersiową 2 serie x 20
6. Steper (25 min i o 5 min więcej każdego tygodnia) + prostowanie nóg siedząc 2 serie x 20
Jako, że nie mam dużej wiedzy, z góry będę wdzięczna za pomoc w planie treningowym :-)
Pozdrawiam
majka