trening na nogi mega ciężki, pewno przez długi czas nie zrobie go w 100%, ale po dzisiejszych 70% czuje nogi, z eledwo chodze po treningu. PRZYPOMINAM CHYBA PO RAZ KOLEJNY WSZYSTKIM O TYM, ŻE PRAWIDŁOWO WYKONUJĄC PRZYSIADY NIE PROSTUJEMY NÓG DO KOŃCA, NIE BLOKUJEMY W STAWACH KOLANOWYCH, A SCHODZIMY TAK, ABY UDKA BYŁY MNIEJ WIĘCEJ RÓWNOLEGLE Z PODŁOŻEM.
Z braku stojakÓw dziwne ciężary na przysiady.
-przysiad 20/50kg 15/60kg 15/60kg 15/70kg i spory zapas. Wstępne ćwiczenie, doskonałe na 4głowe
-SS uginanie/prostowanie uginanie 20/30kg 15/35kg 15/40kg 12/45kg prostowanie 15/60kg 15/65kg 12/70kg 12/70kg przerwa między uginaniem a prostowaniem na zmiane obciążenia, 4 seria to już katorga dwÓjki się obrażają czwÓrki już wymiękają ale jeszcze walczą
-przysiad bułgarski ze sztangielkami 2x12kg 3 serie po 12 na noge. Dobicie czworogłowych, ciągle nie prostując nÓg do końca stałe napięcie w już mocno wymęczonych mięśniach, 3 seria zaczynam tracić rÓwnowage.
przerwy między seriami ok 90s
Jeżeli ktoś mi powie "nie musze trenowac nÓg, mam dobrze wyrobione bo...gram w piłke, to mu poleca plan, ktÓry mam zamiar kiedyś w końcu zrealizować, mianowicie
-przysiad ze sztangą z przodu 4s 20-15powt
-SS uginanie/ prostowanie 4s 20-10powt
-przysiad ze sztangą z tyłu 4s 10-6powt
-bułgarski/wykroki 4s 12powt
Podoba mi się ten plan, bazuje na ćwiczeniach wielostawowych, 2 razy wykonuje się przysiady, nieco rÓżniące się technicznie i biomechanicznie. Jeden z nich wpływa na powiększenie masy mięśni, drugi na robienie siły ze wstępnym zmęczeniem i na koniec luźniejsze, nieco rozciągające ćwiczenie. Plan podejrzany u Burdzego, świetnie na mnie działa, mimo, że nie wykonuje go w 100%, mięśnie czuć doskonale, pompa-jest, zmęczenie-jest, czucie mięśnia-jest więc znaczy, że trening dobry.
Miska:
-120g owsianych, 3jajka, orzechy, 15g białka
-100g białego ryżu, kurczak, fasolka, kukurydza, oliwa
-100g brązowego ryżu, kurczak, fasolka, kukurydza, BCAA 10g(przedtreninogy)
- 2banany, BCAA 15g
32g białka
100g białego ryżu, kurczak, fasolka, kukurydza (potreningowo)
-150g twarogu chudego, oliwa
Wczoraj gorszy dzień, brak apetytu, 4 posiłki, 8kostek czekolady na wieczÓr przy filmie:)
Użytkownik Belial edytował ten post Ponad rok temu