Jajko
Napisano Ponad rok temu
Surowe?
Gotowane na twardo (miękko)?
Smażone?
Czy jeśli się je usmaży lub ugotuję straci na wartości?
Napisano Ponad rok temu
Cześć
Wydaje mi się, że to bez różnicy w naszych czasach.. ponieważ.. teraz prawie każdy produkt(kupiony w sklepie oczywiście) nie ma takich samych macro co 30 lat temu na przykład
Także ja bym nie patrzyła czy smażone/gotowane/surowe tylko czy ze sklepu czy od cioci
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jadam w każdej formie choć nie ukrywam, że najczęściej stawiam na gotowane . Podobnie jak moi przedmówcy, jestem zdania że najważniejsza forma to ta która jest dla Ciebie najsmaczniejsza .
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
W każdej formie ma dużo skłądników odżywczych, ja najczęśćiej jednak słyszę na silowni, że zalecane jest spożywanie jajek na surowo.
Napisano Ponad rok temu
W każdej formie ma dużo skłądników odżywczych, ja najczęśćiej jednak słyszę na silowni, że zalecane jest spożywanie jajek na surowo.
Ja natomiast polecam wpisać sobie w Google hasło:
articles/16/picie-surowych-jaj-nie-wzmocni-twoich-miesni
pierwszy od góry wynik wyszukiwania, to będzie to co trzeba.
Od siebie dodam, że najzdrowszą postacią jest jajko gotowane - najlepiej na miękko, ale na twardo też może być.
Jeśli jednak ktoś tak jak ja najbardziej lubi jajko smażone (np. w formie jajecznicy), to nie widzę powodów dla których ktoś miałby nie jeść jajek w postaci jajecznicy.
Jeśli nie pomogłem bezpośrednio Tobie, ale uważasz, że moja wypowiedź może być pomocna dla innych użytkowników, to możesz postąpić podobnie.
Napisano Ponad rok temu
Ja pamiętam pierw omlety, potem mnie wzięło na sadzone na oleju kokosowym- fajna sprawa
Teraz właśnie jadam na miękko/twardo i nie wiem dlaczego ale tylko ta opcja mi najbardziej odpowiada.. Ciekawie kiedy zmienię zdanie
Napisano Ponad rok temu
Ja często spożywam jajka w postaci surowej
Jakieś konkretne wytłumaczenie takiego podejścia? Oczywiście biorę pod uwagę możliwość "najlepszych walorów smakowych" lecz wolę dopytać .
Napisano Ponad rok temu
I jak surowe wchodzą? Dajesz radę bez problemu je wypić? :-)Ja często spożywam jajka w postaci surowej
Napisano Ponad rok temu
Fajnym pomysłem jest zrobienie fit sałatki ze startych ugotowanych jajek, wędzonego kurczaka z dodatkiem jogurtu naturalnego, majonezu fit i musztardy. Ja dodaję zawsze szczypiorek dla smaku
Napisano Ponad rok temu
Fajnym pomysłem jest zrobienie fit sałatki ze startych ugotowanych jajek, wędzonego kurczaka z dodatkiem jogurtu naturalnego, majonezu fit i musztardy. Ja dodaję zawsze szczypiorek dla smaku
Extra pomysł. Szybki w wykonaniu i nawet smaczne
Trzeba będzie wypróbować!
Napisano Ponad rok temu
Ja gotowane jajka łączę np. z kurczakiem lub tuńczykiem. Do tego łyżeczka majonezu, trochę pomidora, kiełki rzodkiewki i kasza kuskus. Szybka sałatka na kolację, a z pewnością bardzo sycąca .