Skocz do zawartości


Zdjęcie

jajko admina


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
52 odpowiedzi w tym temacie

budo_prorock
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2145 postów
  • Pomógł: 0
1
Neutralna
  • Lokalizacja:Dania

Napisano Ponad rok temu

Re: jajko admina

i ryzem 8) ( 8) )

Z ryzem tak nie jest. Ryz musi sie dobrze namoczyc.
  • 0

budo_liczmistrz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2877 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Warszawka

Napisano Ponad rok temu

Re: jajko admina

i ryzem 8) ( 8) )

Z ryzem tak nie jest. Ryz musi sie dobrze namoczyc.

no chyba ze z torebki jest
  • 0

budo_slaszysz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3313 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: jajko admina

Slaszysz rozjebales mnie teraz, powuiedz, ze zartowales :rofl:

Przecież wiesz, że ja zawsze jestem poważny. :lol:
  • 0

budo_tae tad
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2258 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Szczecin
  • Zainteresowania:Muay Thai

Napisano Ponad rok temu

Re: jajko admina

i ryzem 8) ( 8) )

Z ryzem tak nie jest. Ryz musi sie dobrze namoczyc.


Nieprawda, :-)
  • 0

budo_wojtt
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1078 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Scotland

Napisano Ponad rok temu

Re: jajko admina

Z ryzem tak nie jest. Ryz musi sie dobrze namoczyc.


pomyliles chyba z grochem :wink:
  • 0

budo_dr prozac
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1492 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Planet Earth

Napisano Ponad rok temu

Re: jajko admina
dobrze ze temat nie nazywa sie "jaja admina" :lol:
  • 0

budo_mradu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3413 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:New Rembridge
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

Re: jajko admina

ludzie zapamietajcie w koncu!
wrzucamy jajka na gorujaca sie wode!to po pierwsze
po drugie:
Fiodor : aby nie pekaly wystarczy troche soli wsypac :wink:

a ja wstawiam normalnie, czekam az sie woda zagotuje i licze 3 minuty - zawsze wychodzi.
  • 0

budo_miszczu
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 285 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Kraków

Napisano Ponad rok temu

Re: jajko admina

i ryzem 8) ( 8) )

Ryz musi sie dobrze namoczyc.

Literowka za literowka... Rayz a nie zaden ryz....
  • 0

budo_wojtt
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1078 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Scotland

Napisano Ponad rok temu

Re: jajko admina
na wrzaca wode 8 min i mamy pieknie ugotowane jajeczka na twardo :-)
tylko pamietajcie,ze jak bedziecie zbyt dlugo gotowac po obraniu sqrki moze byc widoczna zielono-zolta blona ktora jest wydzielina zwiazkow siarki oraz fosforu(z tego co pamietam).

na kolejny odcinek gotuj z wojtt'em zapraszam za tydzien :)
  • 0

budo_authority
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1851 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:z codexu

Napisano Ponad rok temu

Re: jajko admina
Fiodor to byla oznaka dzialania RAYZ-DO
  • 0

budo_saku
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 5219 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: jajko admina
Jajko na miękko - 5 minut od wrzucenia na wrzątek. Sól nie zapobiegnie peknięciu, trzeba poprostu nie wkładać jajek od razu z lodówki, niech troche poleżą w temp. pokojowej
  • 0

budo_wojtt
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1078 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Scotland

Napisano Ponad rok temu

Re: jajko admina
a wlasnie za zapobiegnie i dam sobie za to reke uciec jak znajde swoje dawne materialy to napisze cos wiecej :wink:
  • 0

budo_saku
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 5219 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: jajko admina
A ja zawsze wsypywałem sól i pękały co mnie niezmiernie rozdrażniało.
  • 0

budo_mradu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3413 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:New Rembridge
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

Re: jajko admina
bo wy sie nie znacie
bierze sie albo szpilke i przeklowa sie samym koniuszkiem skorupke, tak zeby byla mikro dziurka, albo kupujesz za 3 zlote taka "maszynke' do robienia tej czynnosci (przykladasz do jajka, naciskasz i voila)
Pozdrawiam
  • 0

budo_wojtt
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1078 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Scotland

Napisano Ponad rok temu

Re: jajko admina
te echeś i nie chedzie zbuk to bedziesz mial wtedy dobre jajeczko ;]
  • 0

budo_gab3d
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1572 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Z lasu

Napisano Ponad rok temu

Re: jajko admina

Jajko na miękko - 5 minut od wrzucenia na wrzątek. Sól nie zapobiegnie peknięciu, trzeba poprostu nie wkładać jajek od razu z lodówki, niech troche poleżą w temp. pokojowej


Albo odrazu do zimnej i 3 minuty od zagotowania wody.
  • 0

budo_wojtt
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1078 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Scotland

Napisano Ponad rok temu

Re: jajko admina
to nie jest takie proste Gab3d :wink: woda najpierw powinna sie zagotowac aby wszystkie niepotrzebne drobon. mogly sie ulotnic wraz z para wodna :-)
  • 0

budo_saku
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 5219 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: jajko admina

Jajko na miękko - 5 minut od wrzucenia na wrzątek. Sól nie zapobiegnie peknięciu, trzeba poprostu nie wkładać jajek od razu z lodówki, niech troche poleżą w temp. pokojowej


Albo odrazu do zimnej i 3 minuty od zagotowania wody.


Tak mój brat robi i nigdy nie jest pewien kostynstencji jajczęcia :)

Zresztą to zależy w jakim garnku gotujesz. Dwie minuty dłużej moim sposobem i pewność na 100 % Do tego chleb, masło i sól. Żadnej szynki, serów, pomidorów. Tak ja lubie
  • 0

budo_gab3d
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1572 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Z lasu

Napisano Ponad rok temu

Re: jajko admina
Nie sadzisz ze w 100stopniach itak sie ulotnia :wink: ?
  • 0

budo_gab3d
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1572 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Z lasu

Napisano Ponad rok temu

Re: jajko admina

Jajko na miękko - 5 minut od wrzucenia na wrzątek. Sól nie zapobiegnie peknięciu, trzeba poprostu nie wkładać jajek od razu z lodówki, niech troche poleżą w temp. pokojowej


Albo odrazu do zimnej i 3 minuty od zagotowania wody.


Tak mój brat robi i nigdy nie jest pewien kostynstencji jajczęcia :)

Hehe no wlasnie od ojca sie tak nauczylem. U mnie zawsze dziala :)
Kazdy ma swoje sposoby :)
  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne
 

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024