 
					
					 
jajko admina
Napisano Ponad rok temu
 
					
					Napisano Ponad rok temu
ototototo taka jest moja wersja i sie jej bede trzymalJajko na miękko - 5 minut od wrzucenia na wrzątek. Sól nie zapobiegnie peknięciu, trzeba poprostu nie wkładać jajek od razu z lodówki, niech troche poleżą w temp. pokojowej
Albo odrazu do zimnej i 3 minuty od zagotowania wody.
 
					
					Napisano Ponad rok temu
 wiec:
  wiec:tak naprawde cofnelismy sie juz do bubowy instalacji wody zimnej:D z tego co pamietam z lekcji W-T rury takowej instalacji sa ocynkowane co za tym idzie podczas uzywania wody nieznaczne ilosci cynku moga dostac do garnka...
kurcze a moze to bylo z woda ciepla?hm juz nie pamietam...... :roll: :roll:
Napisano Ponad rok temu
 
 Nie czepiam sie
 Ciekawy jestem
  Ciekawy jestem  
					
					Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
 tak poprostu mi sie przypomniala jedna z lekcji i powiazalem te dwa fakty ale wracajac do tematu:
   tak poprostu mi sie przypomniala jedna z lekcji i powiazalem te dwa fakty ale wracajac do tematu: na gotujaca sie wode i 8 minut!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Wlozyc do wody wlaczyc gaz.
Wyjac jak sobie o nim przypomnisz
 Napewno bedzie na twardo
  Napewno bedzie na twardo  
					
					Napisano Ponad rok temu
 
   
   <--dobra sory juz nie bede
  <--dobra sory juz nie bede  :twisted:
   :twisted:
					
					Napisano Ponad rok temu
a wlasnie za zapobiegnie i dam sobie za to reke uciec jak znajde swoje dawne materialy to napisze cos wiecej :wink:
Sól nie zapobiega pęknięciu, ale działa na trochę innej zasadzie. Opowiem wam śliczną anegdotkę. Kiedyś z żoną wyskoczyliśmy na jakiś trzydniowy weekend na rowerki. Na kwaterze wspólna kuchnia, my na sportowo, a tam paniusie z kurortu (Ciechocinek). Jako, że rano w łazience byłem szybszy, to ja zacząłem szykować śniadanko, a żona się pluskała. Wywołało to osobliwe spojrzenia pań, co ja w tej kuchni robię i czy aby umiem. Wstawiłem jajka na mięko i jedna z nich do mnie
-Wie pan, jak dodać soli do wody to one nie pękają.
Ja- Myli się pani. Owszem pękają, ale się nie wylewają bo zachodzi elektrolityczna koagulacja białka
Już mi nie doradzały w kuchni 8)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook
	10 następnych tematów
- 
			 Fatalne zderzenie: Zęby w kolanie rywala Fatalne zderzenie: Zęby w kolanie rywala- Ponad rok temu 
- 
			 zen-szen zen-szen- Ponad rok temu 
- 
			 Ubijanie, utwarszanie, uwypuklanie , nierosniecie - MIESNI Ubijanie, utwarszanie, uwypuklanie , nierosniecie - MIESNI- Ponad rok temu 
- 
			 fatburner i l-karnityna fatburner i l-karnityna- Ponad rok temu 
- 
			 Pompki Pompki- Ponad rok temu 
- 
			 Biodro Biodro- Ponad rok temu 
- 
			 Rodzynki Rodzynki- Ponad rok temu 
- 
			 KONTUZJA !!!!! POMOCY KONTUZJA !!!!! POMOCY- Ponad rok temu 
- 
			 Kręgosłup, a kopanie. Kręgosłup, a kopanie.- Ponad rok temu 
- 
			 cukrzyca :/... cukrzyca :/...- Ponad rok temu 
 



 
				
			 
				
			 
				
			