

jajko admina
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
ototototo taka jest moja wersja i sie jej bede trzymalJajko na miękko - 5 minut od wrzucenia na wrzątek. Sól nie zapobiegnie peknięciu, trzeba poprostu nie wkładać jajek od razu z lodówki, niech troche poleżą w temp. pokojowej
Albo odrazu do zimnej i 3 minuty od zagotowania wody.

Napisano Ponad rok temu

tak naprawde cofnelismy sie juz do bubowy instalacji wody zimnej:D z tego co pamietam z lekcji W-T rury takowej instalacji sa ocynkowane co za tym idzie podczas uzywania wody nieznaczne ilosci cynku moga dostac do garnka...
kurcze a moze to bylo z woda ciepla?hm juz nie pamietam...... :roll: :roll:
Napisano Ponad rok temu

Nie czepiam sie


Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu

na gotujaca sie wode i 8 minut!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Wlozyc do wody wlaczyc gaz.
Wyjac jak sobie o nim przypomnisz


Napisano Ponad rok temu




Napisano Ponad rok temu
a wlasnie za zapobiegnie i dam sobie za to reke uciec jak znajde swoje dawne materialy to napisze cos wiecej :wink:
Sól nie zapobiega pęknięciu, ale działa na trochę innej zasadzie. Opowiem wam śliczną anegdotkę. Kiedyś z żoną wyskoczyliśmy na jakiś trzydniowy weekend na rowerki. Na kwaterze wspólna kuchnia, my na sportowo, a tam paniusie z kurortu (Ciechocinek). Jako, że rano w łazience byłem szybszy, to ja zacząłem szykować śniadanko, a żona się pluskała. Wywołało to osobliwe spojrzenia pań, co ja w tej kuchni robię i czy aby umiem. Wstawiłem jajka na mięko i jedna z nich do mnie
-Wie pan, jak dodać soli do wody to one nie pękają.
Ja- Myli się pani. Owszem pękają, ale się nie wylewają bo zachodzi elektrolityczna koagulacja białka
Już mi nie doradzały w kuchni 8)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Fatalne zderzenie: Zęby w kolanie rywala
- Ponad rok temu
-
zen-szen
- Ponad rok temu
-
Ubijanie, utwarszanie, uwypuklanie , nierosniecie - MIESNI
- Ponad rok temu
-
fatburner i l-karnityna
- Ponad rok temu
-
Pompki
- Ponad rok temu
-
Biodro
- Ponad rok temu
-
Rodzynki
- Ponad rok temu
-
KONTUZJA !!!!! POMOCY
- Ponad rok temu
-
Kręgosłup, a kopanie.
- Ponad rok temu
-
cukrzyca :/...
- Ponad rok temu