Cześć. Postanowiłem coś zrobić ze swoim życiem i wróciłem do ćwiczeń po 5 latach przerwy. Kiedyś ćwiczyłem około 4 miesięcy na siłowni, ale w moim życiu pojawiło się wiele zmian, żona, dzieci i zmiana pracy, co spowodowało że na siłownie zwyczajnie nie miałem i nadal nie mam czasu chodzić.
W domowym asortymencie mam ławeczkę, zestaw sztangielek z regulacją od 2,7kg do 20kg, gryf mocno łamany 120cm, ciężarów mam jakieś 70kg, drążek rozporowy i ciężar swojego ciała (pompki, dipy na krzesłach, brzuszki)
Zrobiłem plan diety na 5 posiłków (2800kcal) - masa rośnie jakieś 400g na miesiąc i ćwiczę 4 dni w tygodniu planem A, B, A, B (środa, sobota, niedziela wolne)
A - góra (wiosłowanie hantlami w opadzie tułowia, wyciskanie sztangielek na ławce, pompki 4 serie do upadku, wyciskanie hantelkami nad głowę, t-rise na ławeczce, biceps hantelkami z rotacją nadgarstka)
B - dół (wykroki z hantelkami, goblet squat ze sztangielką 30kg, martwy ciąg (gryf mocno łamany), wspięcia na palcach (gryf mocno łamany z 50kg na barkach), brzuch robię 3 ćwiczenia takie jak podciąganie nóg na drążku, brzuszki z dociąganiem rąk do stóp i brzuszki zwykłe z plankiem na zmianę)
Plan ćwiczeń ułożyłem na podstawie informacji znalezionych w sieci. Pytanie do was czy można ten plan jakoś ulepszyć, poprawić, zmienić kolejność tak żeby było najlepiej i maksymalnie wykorzystując możliwości mojego ciała? Przed i po treningu popijam aminokwasy z bsn (amino x).
Dodam że mam 28 lat i ważę 82kg
Użytkownik branetre edytował ten post Ponad rok temu