Cześć wszystkim!
Na siłowni zacząłem ćwiczyć w sierpniu tego roku. Byłem dość mocno zalany, szczególnie na brzuchu, przez co moja sylwetka wyglądała nie najlepiej. Moja waga kiedy zaczynałem ćwiczyć wynosiła 101kg przy wzroście 189 cm co stanowiło nadwagę. Teraz po niespełna trzech miesiącach treningów ważę 88,5 kg!
Zacząłem od treningów PUSH & PULL, a obecnie ćwiczę w systemie GÓRA - DÓŁ cztery razy w tygodniu.
Z racji tego, że dość mocno zredukowałem tkankę tłuszczową, w dość krótkim (tak mi się bynajmniej wydaję) czasie, to obecnie mój plan to zwiększenie masy mięśniowej.
Jak na razie nie stosuję żadnych suplementów, poza witaminami i minerałami.
Dodam jeszcze, że nie ćwiczę na profesjonalnej siłowni, tylko na własnej, która z miesiąca na miesiąc co raz bardziej się rozwija.
Obecny plan treningowy:
GÓRA:
1. Martwy ciąg 8/8/6/6/4
2. Ściąganie drążka do karku 8/8/8/6
3. Wyciskanie sztangi na ławce dodatniej 8/8/8/6/6
4. Rozpiętki hantlami na ławce płaskiej 12/12/12
5. Wyciskanie sztangi nad głowę stojąc 8/7/7/6
6. T-raise w leżeniu na brzuchu 12/12/12
7. Wyciskanie sztangi łamanej wąskim chwytem 8/8/7/6
8. Zginanie przedramion sztangą łamaną 10/10/8/8
DÓŁ:
1. Przysiady ze sztangą na karku 8/8/7/7/6
2. Wykroki ze sztangą na karku 8/8/8/8 - na każdą nogę.
3. Zginanie nóg na maszynie siedząc 10/10/10
4. Wspięcia na palcach ze sztangą na karku 15/12/12/10
BRZUCH:
1. Plank - 3s
2. Podciąganie nóg do klatki w zwisie na drążku 10/8/8
CARDIO - na początku swojej przygody biegałem 3-4 razy w tygodniu po 30-35 minut, przez co przebiegałem dystans ok. 5km. Obecnie robię krótką przebieżkę po treningu do 10 minut maksymalnie, jednak nie zawsze, ponieważ pogoda za oknem co raz mniej dopisuję, a bieganie po deszczu przy wietrze to nic przyjemnego.
POMIARY NA POCZĄTKU / POMIARY OBECNIE:
1. Waga 101 kg / 88.5 kg
2. Obwód klatki 105 cm / 100.8 cm
3. Obwód tali 94 cm / 83 cm
4. Obwód bioder 99 cm / 88 cm
5. Obwód ramienia 37 cm / 35.5 cm
6. Obwód przedramienia 30 cm / 29 cm
7. Obwód uda 67 cm / 60 cm
8. Obwód łydki 38 cm / 37.5 cm
SYLWETKA NA POCZĄTKU / SYLWETKA OBECNIE
SILKA.PNG 348,62 KB
1 Ilość pobrań
Co do posiłków. Na śniadanie zazwyczaj jadam omleta lub grilowane kanapki z kurczakiem. Na drugie śniadanie kanapki. Na obiad kurczaka/indyka z makaronem/ryżem/kaszą oraz warzywami wedle upodobań. Na podwieczorek zazwyczaj robię sobie koktajl owocowy lub różnego rodzaju placki, a na kolacje kanapki lub serek wiejski z musli.
Myślę, że to by było na tyle. Post na forum będę starał się dodawać dwa razy w tygodniu po zakończonym treningu GÓRA - DÓŁ. Zazwyczaj ćwiczę w systemie Pon - Wt oraz Czw - Pt, także wpisy powinny pojawiać się w środy oraz piątki/weekendy.
Pozdrawiam wszystkich!
Użytkownik moores edytował ten post Ponad rok temu