Witam,
Wybieram się do szkoły SAPSP.
Test sprawnościowy jest na początku lipca z podciągania na drążku (mój cel to ok 20 razy) oraz koperta (test wydolnościowy) następnie basen.
2 lata temu startowałem tam i drążek zaliczyłem na 17 razy, więc taki lub podobny wynik chciałbym teraz też uzyskać.
Do czego zmierzam.
Zacząłem się podciągać w domu zgodnie z planem ze strony podciaganie.pl, jestem na etapie 9-11.
Dodatkowo chodzę na siłownię i tylko biegam na bieżni ok 3 razy w tyg po ok 30 min. Narazie słabo, ale będę zwiększał ten wynik. W ciepłe dni jazda rowerem ok 15 km (2-3 x w tyg)
Najbardziej teraz się martwię bicepsem i siłą. Jest mi ciężko podciągać się na drążku, nie to co 2 lata temu, świeżo po maturze itp Teraz drążek max 12 razy to jakieś wyzwanie.. Kiedyś raczej rozgrzewka.
Zamierzam wprowadzić dietę, jakieś 5-6 posiłków dziennie + jakieś suplementy na siłę (chciałbym od was usłyszeć co w moim wypadku byłoby najlepsze) i czy po takim działaniu po ok 2 miesiącach będą spoko efekty? Czy może dieta + białko WPC, bo jednak białko jest głównym składnikiem mięśni.
Nie wiem, nie trenowałem sporo, nie znam się, wszystko mi wyleciało z głowy, proszę o wyrozumiałość.
Teraz o mnie.
Wiek 22 lat
Waga ok 60 kg
Wzrost ok 180 cm
Staż na siłowni (w liceum ok 1- 1,5 roku)
Z góry dzięki za odpowiedź