Witam, mam pytanie odnośnie stosowania białka ( dokładnie tak HI TEC PROTEIN 80)
Od razu zaznaczę nie chce być zawodowym kulturystą, bardziej ćwiczę dla siebie żeby chociaż trochę wyglądać lepiej i żeby cokolwiek było widać. Z tego względu jestem w stanie wygospodarować 1 porządny trening w tygodniu i czasami się zdarzy że zrobię również i 2. Postanowiłem wspomóc się w/w białkiem. Ostatnio jak stosowałem odżywkę białkową piłem białko zaraz po treningu. Aczkolwiek obecnie natknąłem się na wiele artykułów o tym że jest to ogromny błąd. Stąd moje pytanie - jeżeli z siłowni wracam do domu około 40 minut i pierwszy posiłek jem w granicach 1 godziny od zakończonej siłowni to kiedy dokładnie powinienem stosować to białko, i jaki posiłek po treningowy powinien być najlepszy?
I jeszcze drugie pytanie - jeżeli przypadłby tydzień w którym wypada mi 1 trening ( robię fbw, wszystkie części ciała po 2-3 ćwiczenia, wiem że nie zdrowo ale staram się nie przekraczać 2 godzin ) to białko mam stosować cały tydzień czy wystarczy tylko pierwsze 3 dni w których mięśnie się regenerują?