DT Mati97
Napisano Ponad rok temu
Waga naczczo 68.5kg
Dzień nietreningowy
Dieta:
10.00 śniadanie: 85g wafli ryżowych, 340g twarogu półtłustego, pomidor, sałata lodowa, 60g masła orzechowego, sól, kawa
16.00 obiad: 200g ziemniaków, 100g sałaty lodowej, 200g ogórków korniszonych z chilli, schab bez kości, przyprawy
20.30 kolacja: 2 bułki z dynią, 100g sałaty lodowej, 110g sera żółtego, 250g pomidora, 17g masła klarowanego, sól, pieprz
Kcal: 2990, b: 227g, w: 230g, t: 130g
Suplementacja:
-witaminy
-ZMA
Napisano Ponad rok temu
DT+szkoła (dojazd rowerem, wf): B-210g, W-290-300g, T-130g
DNT: B-210g, W-210-230g, T-130g
DT gdy siedze w domu: B-210g, W-270g, T-130g
Napisano Ponad rok temu
Waga naczczo 69.2kg
Trening:
6xmartwy ciąg na prostych nogach 8p 72kg
3xpodciąganie szeroko 4p
3xpodciąganie podchwytem 4p
3xpodciąganie chwytem młotkowym 4p
3xwiosłowanie sztangą 10p 45kg
4xszrugsy sztangą 10p 50kg
3xuginanie hantlami z supinacją 2*10p 2*15kg
2xuginanie sztangą łamaną na modlitewniku 10p 18kg
Brzuch: 3xunoszenie nóg w zwisie na drążku 10p
3xspięcia brzucha z krążkiem 10kg 15p
3xspięcia bokiem z hantlem stojąc 2x10p 28kg
150 burpees w 9m30s (rekord)
Na koniec rozciąganie
Dieta:
7.00 śniadanie: 100g wafli ryżowych, 225g twarogu półtłustego, pomidor, sałata lodowa, 60g masła orzechowego, sól, pieprz, kawa
14.40 obiad: 100g makaronu, 150g ogórków korniszonych z chilli, 160g marchewki zasmażanej, 380g mięsa mielonego, 20g migdałów, przyprawy.
Później jeszcze kawa i herbata
20.50 kolacja: 100g pieczywa chrupkiego graham, 245g twarogu półtłustego, 30g masła klarowanego, 100g sałaty lodowej, 210g pomidora, sól, pieprz.
Kcal: 3150, b: 212g, w: 280g, t: 126g
Suplementy:
-5g beta alaniny przed treningiem
-5g jabłczanu kreatyny przed i po treningu
-ZMA przed spaniem
Samopoczucie dziś idealne. Motywacja na ogromny plus. Energia i chęci do działania również
Napisano Ponad rok temu
30.05.2016
Waga naczczo 68.9
Trening:
4x20 minut cardio na rowerze
18.00 trening MMA stójka:
-Rozgrzewka (bieg, wymachy, pompki, przysiady, brzuszki, burpees, przeciąganie partnera, bieg z partnerem)
-kombinacje z unikami, ciosami prostymi, sierpami i lowkickami
-sparingi z samym lewym prostym i lowkickami oraz obrona
Dieta:
6.00 śniadanie: 100g wafli ryżowych, pomidor, sałata lodowa, 230g twarogu półtłustego, 60g masła orzechowego, sól, pieprz, kawa
10.30: makaron, kotlety mielone z indyka, 20g słonecznika, sałata lodowa
16.20 obiad: makaron, kotlety mielone z indyka, sałata lodowa, kawa
20.30 kolacja: 100g pieczywa chrupkiego, makrela, pomidor, sałata lodowa, papryka, 15g masła klarowanego, sól, pieprz
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Kcal: 3240, b: 210g, w: 300g, t: 130g
Suplementacja:
-witaminy
-ZMA
Samopoczucie dosłownia miazga. Myślę że dopiero teraz organizm wraca do normy po tym całym czasie niedojadania. Cały czas chęć do wszystkiego czego bym nie robił, czy to w szkole, czy podczas treningu. Skupienie w szkole też się poprawiło. Czuję się dosłownie jakbym to ja wszystkim rządził. Libido podskoczyło totalnie do maksimum. Poza tym chęć rywalizacji, energia itp.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Waga naczczo 68.4kg
Trening:
4x20 minut cardio rowerem
18.00 MMA parter
Dieta:
Kcal: 3240, B: 230g, t: 118g, w: 310g
Suplementacja:
Zma
Wpisy teraz będą bardzo ogólne ze względu na to że w tym miesiącu mam dużo nauki (2 egzaminy zawodowe teoretyczne oraz praktyczne oraz jeszcze kilka sprawdzianów itp.) ale w drugiej połowie tego miesiąca już powinny być normalne szczegółowe wpisy oraz zdjęcia Byle do wakacji przetrwać
Napisano Ponad rok temu
Waga naczczo 68.8kg
Trening:
4x20 minut cardio
W-f: byłem na siłowni i znów bawiłem się w przewroty itp. stanie na głowie już lajtowo mi wychodzi na wyprostowanych nogach
18.00 trening MMA parter i rzuty:
-rozgrzewka
-rzuty+dźwignie
-sparingi w parterze
Dieta:
6.00 śniadanie: płatki owsiane, kefir, jajecznica, pomidor, kawa
10.30: ryż biały, sałata lodowa, pierś z kurczaka, słonecznik
15.30 obiad: ryż, kapusta pekińska, pomidor, marchewka zasmażana, pierś z kurczaka, kawa
21.00 posiłek potreningowy/kolacja: wafle ryżowe, pomidor, sałata lodowa, szynka, twaróg półtłusty, masło orzechowe, sól, pieprz
Kcal: 3370, b: 237g, w: 307g, t: 132g
Suplementacja:
ZMA
Napisano Ponad rok temu
Od przyszłego tygodnia zwiększam znów węgle o 30g ale tylko w dni treningowe oraz o 10g w dni bez treningu ponieważ znów czuję że organizm domaga się o więcej jedzenia. Przynajmniej teraz będę mógł sobie pozwolić na więcej warzyw oraz jakiś owoc. Teraz będzie więc to wyglądać następująco:
DT gdy jedyna aktywność w ciągu dnia to trening: B-210g, W-300g, T-130g (3210kcal)
DT+aktywność typu rower, w-f itp: B-210g, W-320-330g, T-130g (3290-3330kcal)
DNT: B-210g, W-220-240g, T-130g (2890-2970kcal)
Co do kalorii to chyba i tak ich więcej wyjdzie bo przestaję wierzyć w to że w końcu utrzymam to białko na poziomie nie większym niż założony. Chyba mam z tym odwrotnie niż większość osób z tego co widzę na forach. Ale myślę że raczej nie wyjdzie mi to na złe
Napisano Ponad rok temu
Waga naczczo 68.5kg
Trening:
2x20 minut cardio rowerem
18.30 siłka:
Wyciskanie wielokrotne 50kg poszło na 50 razy (wchodze powoli na większy ciężar bo już sam nie wiem co z tymi zawodami. Denerwuje mnie to bo za 3 tygodnie wakacje a dalej nie znam daty więc zaczynam się obawiać że kompletnie olali te zawody)
6x5p front squat 62kg
6x13p przysiad na 1 nodze
4x5p wyciskanie żołnierskie 32kg
3x10p unoszenie sztangi łamanej wzdłuż tułowia 10p
2x5p wyciskanie sztangi wąskim chwytem 60kg
2x15p pompki wąsko na pięściach
2x10p wyciąg z góry na triceps 20kg
Brzuch:
3x15 unoszenie kolan do klatki w zwisie na drążku
3x20 spięcia brzucha z krążkiem 10kg
3x15 skłony boczne z hantlem 28kg
3xObwody na siłę ciosu:
40x wypchnięcie sztangi 5kg z klatki z przeskokami
20x na rękę wypychanie końca sztangi jednorącz z klatki stojąc 10kg+10kg waga sztangi
10x na rękę pompki jednorącz na worku z przeskokiem na drugą rękę
30s bieg bokserski z hantlami 2x2kg
Na koniec 20 minut rozciągania statycznego oraz rozluźnienie
Dieta:
6.00 śniadanie: płatki owsiane na mleku, jajecznica, ogórek, kawa
10.30: makaron, kapusta pekińska, słonecznik, pierś z kurczaka
16.00 obiad: makaron, kapusta pekińska, pomidor, pierś z kurczaka, kawa
21.30 kolacja: wafle ryżowe, twaróg półtłusty, masło orzechowe, sałata lodowa, pomidor, sól, pieprz
Kcal: 3350, b: 237g, w: 303g, t: 128g
Suplementacja:
-beta alanina: 5g przed treningiem
-jabłczan kreatyny: 5g przed i po treningu
-ZMA przed spaniem
Dzień całkiem udany. Trening spoko. Z ciężarami było lajtowo, ale przy tych obwodach pod koniec na barkach i tricepsie to była masakra. Poza tym od dziś mam nowego kolegę chomika który z tego co widzę do tej pory cały czas kręci cardio hahaha:
Napisano Ponad rok temu
Waga naczczo 69kg
Dzień nietreningowy. Cały dzień przy książce do matematyki z czego i tak mało co wiem. Masakra. Dobrze że mam jeszcze 2 dni czasu bo we wtorek sprawdzian.
Micha:
7.30 śniadanie: 3 jaja całe gotowane, 80g płatków owsianych błyskawicznych, 20g wiórek kokosowych, 350g sałaty lodowej, sól, kawa
15.00 obiad: 80g makaronu, 390g ogórków, 30g masła z jogurtem typu greckiego, 220g piersi z kurczaka, 100g polędwiczek w panierce
20.30 kolacja: 100g wafli ryżowych, 250g pomidora, 100g sałaty lodowej, 210g twarogu półtłustego, 60g masła orzechowego, 100g szynki, sól, pieprz
Kcal: 2970, b: 210g, w: 255g, t: 120g.
Rano było ciężko. Cały czas głód, mimo że śniadaniem się najadłem to po godzinie znów byłem głodny ale po obiedzie już było spoko.
Suplementacja:
ZMA
Napisano Ponad rok temu
Ten posiłek ze zdjęcia objętościowo mega można się najeść
Tak to u mnie jest z kolacją bo przeważnie jest to posiłek potreningowy. Poza tym wolę sobie na kolację zostawić więcej kcal bo kiedyś jak zjadałem zbyt mały posiłek przed spaniem i kładłem się będąc głodny nieraz nie mogłem zasnąć do 2-3 nad ranem. Teraz tego problemu nie ma
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja to się dziwię gdzie to wszystko mieścisz. Osobiście nie byłbym w stanie przejeść takiej objętości mimo, że ważę parę kilo więcej od Ciebie. Chociaż prawdopodobnie jestem niższy co też ma znaczenie.
Zazdroszczę Ci mimo że tyle jem to co chwilę chodzę głodny. Też mnie to dziwi właśnie bo kiedyś też jadłem gdzieś tyle i dosłownie się przejadałem i wpychałem na siłę. Tylko różnica jest taka że wtedy robiłem tylko siłownię 4x tygodniowo i nic oprócz tego, ale zalało mnie nieźle. Jak znajde to wrzuce jakieś foty z tamtego okresu ale byłem wtedy niezłym świniakiem
Napisano Ponad rok temu
Waga naczczo 70kg (powstrzymam się jednak jeszcze z tym dokładaniem kalorii bo widać że waga jednak idzie w górę)
Trening:
13.00 siłka:
6s8p martwy ciąg na prostych nogach 74kg
3s5p podciąganie szerokim nachwytem
3s5p podciąganie wąskim podchwytem
3s5p podciąganie chwytem młotkowym
3s10p wiosłowanie sztangą 47kg
4s10p szrugsy sztangą 52kg
3s12p uginanie przedramion z supinacją hantlami 2x15kg
2s12p uginanie sztangą łamaną na modlitewniku 18kg
Brzuch:
-unoszenie kolan do klatki w zwisie na drążku 3s 15p
-spięcia brzucha z dodatkowym ciężarem 12.5kg 3s 15p
-skłony boczne z hantlą 30kg 3s 12p
Na koniec znów 3 obwody na siłę ciosu:
-wypychanie sztangi 5kg z klatki przed siebie z pracą nóg 45p
-wypychanie końca sztangi jednorącz 11kg+10kg gryf 20p na rękę
-skręty tułowia z krążkiem 10kg trzymanym przed sobą (imitacja ciosów sierpowych) 2x15p
-bieg bokserski z hantlami 2x2kg 40s
Na sam koniec rozciąganie statyczne
Dieta:
7.00 śniadanie: wafle ryżowe, jajecznica, szynka, pomidor, sałata lodowa, czosnek, sól, pieprz, kawa
15.30 obiad: makaron, sałata lodowa, pomidor, mozarella, polędwiczki w panierce, sól
20.30 kolacja: wafle ryżowe, twaróg półtłusty, sałata lodowa, pomidor, masło orzechowe, sól, pieprz
(Od jutra koniec z tym masłem orzechowym. Nie po to zwiększałem tłuszcze żeby teraz czerpać je z masła orzechowego. Przynajmniej nie tak często jak ja to robię)
Kcal: 3150, b: 219g, w: 273g, t: 129g
Suplementacja:
-jabłczan kreatyny przed i po treningu 5g
-beta alanina 5g przed treningiem
-1 kaps 200mg kofeiny przed treningiem
-ZMA przed spaniem
Dziś dzień zleciał dosyć szybko. Dziś był u mnie odpust więc poszedłem z Tatą trochę się rozejrzeć co tam mają na straganach i trochę petard sobie nakupiłem po czym postanowiliśmy że pójdziemy gdzieś dalej postrzelać żeby nikt nie miał pretensji i skończyło się na tym że zrobiliśmy gdzieś 10km drogi (podobna trasa jak ta którą zazwyczaj biegałem). Zauważyłem dziś że po śniadaniu z waflami ryżowymi przez dłuższy czas nie łapie mnie głód niż po płatkach owsianych. Mimo że płatkami się bardziej najem ale za godzinę znów jestem głodny a waflami ryżowymi niby się nie napycham ale długo nie czuję głodu. Po południu znów zaatakowałem podręcznik do matematyki i z tego co widać to więcej się przy tym nadenerwuje i nastresuje niż jest to wogóle warte zachodu. Chyba oleje tą matematykę i zacznę już się uczyć na egzaminy zawodowe bo pierwszy egzamin mam za tydzień w poniedziałek. A z matematyki i tak wychodzi mi między 2 a 3 tylko trochę niefajnie by było mieć 2 gdy z innych przedmiotów wszystko mi wychodzi minimum 3. Ale olać to, dopiero 3 klasa a najbardziej liczy się ocena z 4 klasy. Najgorsze jest to że chęci mam tylko czasu brak. A każdy nauczyciel myśli chyba że jego przedmiot jest jeden jedyny i najważniejszy. Mam to gdzieś. Byle by egzaminy zawodowe w tym roku zdać z jak najlepszymi wynikami a resztą mogę się zająć w przyszłym roku. Może trochę się rozpisałem na tematy nie dotyczące treningu ale zdenerwowałem się i musiałem po prostu to opisać szczególnie że miałem lepsze plany na dzisiejszy dzień poza treningiem niż siedzenie przed książkami a jednak wybrałem tą opcję bo liczyłem na to że dziś już to ogarnę.
Napisano Ponad rok temu
Waga naczczo 70.2kg (dobrze że nie zwiększyłem bo widać że rusza do przodu)
Trening:
Na wfie biganie i niezła porażka. Na 100 metrów zawsze byłem słaby ale 16 sekund to dzieci w przedszkolu szybciej biegają. Nawet jak byłem na tłustej masie 85kg wagi to schodziłem poniżej 15 sekund. Na 400m też bez szału bo 1m15s a wtedy rok temu na totalnym zalaniu 1m12s. Widać bycie szczupłym mi nie służy. Mimo że te wyniki strasznie mnie zawiodły to po spojrzeniu na to z innej perspektywy myślę że może to i dobrze bo mam kolejne cele. W wakacje nie będzie treningów MMA więc pokombinuję coś z interwałami żeby zwiększyć moją szybkość trzeba poprawiać swoje słabe strony
18.00 trening MMA:
-rozgrzewka
-obwody: wyrzut piłki lekarskiej z przysiadu w górę, rzut jednorącz do partnera, tarcze (cios prosty, lewkick), tarcze (lewy prosty, prawy prosty, lewy hak, prawy hak, lewy sierp prawy sierp), kettle swing, przysiad z kettlem.
-sparingi takie lajtowe (ciosy lewą ręką i blokowanie prawą, ciosy lewą na tułów wszystkie a na głowę tylko lewą ręką)
Micha:
6.00 śniadanie: wafle ryżowe, jajecznica, boczek, pomidor, sałata lodowa, szynka, pieprz, sól, kawa, czosnek
10.30: ryż, wątróbka, sałata lodowa, słonecznik
16.00 obiad: ryż, wątróbka, kapusta pekińska, buraczki, kawa
20.30 kolacja: wafle ryżowe, pomidor, sałata lodowa, tuńczyk, ser żółty, sól, pieprz
Kcal: 3360 b: 248g, w: 296g, t: 128g
Suplementacja:
ZMA
Napisano Ponad rok temu
Waga naczczo 69.6kg
Trening:
2x20 minut cardio rower
16.00 siłka:
6s5p front squat 64kg
6s14p przysiady na 1 nodze
4s5p wyciskanie żołnierskie 34kg
3s12p unoszenie sztangi łamanej wzdłuż tułowia
4s5p wyciskanie wąskim chwytem 62kg
2s10-15p pompki wąsko na pięściach
2s10p wyciąg z góry na triceps 22kg
Brzuch:
3s10p unoszenie wyprostowanych nóg w zwisie na drążku
3s15p spięcia brzucha z obciążeniem 15kg
3s10p skłony boczne z hantlem 33kg
WoD cindy 13 obwodów. Nietety dalej ograniczeniem jest podciąganie.
Dieta:
6.00 śniadanie: jajecznica, boczek, czosnek, wafle ryżowe, pomidor, sałata lodowa, sól, pieprz, kawa
13.00: ryż, mięso z uda z kurczaka, sałata lodowa
Przed treningiem kawa
18.30: ryż, mięso z uda z kurczaka, kapusta pekińska, buraczki tarte
20.50 kolacja: wafle ryżowe, pomidor, sałata lodowa, papryka czerwona, tuńczyk, ser żółty, sól, pieprz, czosnek
Kcal: 3370, b: 238g, w: 298g, t: 133g
Suplementacja:
-5g jabłczanu kreatyny przed i po treningu
-5g beta alaniny przed treningiem
-ZMA przed spaniem
Napisano Ponad rok temu
Waga naczczo 69.3kg
Trening:
18.00 trening MMA:
-rozgrzewka (bieg, przewroty, pady, mostki, karuzela zapaśnicza)
-rzuty, podcięcia
-dźwignie w parterze
Dieta:
7.00 śniadanie: wafle ryżowe, jajecznica, boczek, pomidor, sałata lodowa, czosnek, szynka, sól, pieprz, kawa
10.30: makaron, sałata lodowa, kotlety mielone
15.30 obiad: makaron, kotlety mielone, sałata lodowa, buraczki, kawa
20.50 kolacja: wafle ryżowe, sałata lodowa, pomidor, ser żółty, twaróg półtłusty, sól, pieprz
Kcal: 3380, b: 338g, w: 300g, t: 135g
Suplementacja:
ZMA
Napisano Ponad rok temu
Przy takiej ilości białka możesz zbytnio obciążyć nerki i wątrobę a co się z tym wiąże to powikłania.
Jest takie powiedzenie, " co za dużo to niezdrowo", tyczy się to także odżywiania
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 8
0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dziennik Treningowy - Kazek "Jak Zostać Koksem"
- Ponad rok temu
-
Dziennik 'Koko222' :D
- Ponad rok temu
-
DT Mementor "Od zera do Gangstera"
- Ponad rok temu
-
Dziennik treningowy by V.
- Ponad rok temu
-
"Nowy rok, nowe cele" - Dziennik Kapello :)
- Ponad rok temu
-
Tomorrow is today...
- Ponad rok temu
-
Plan
- Ponad rok temu
-
HajimeIppo DT - Crossfit ,cel funkcjonalna masa :)
- Ponad rok temu
-
Dziennik Treningowy "Od 0 do Pakera"
- Ponad rok temu
-
Kalistenika
- Ponad rok temu