Witam
Jestem nowy na tym forum. Mam na imię Mateusz. trenuję już około 4 lat ale nie widać tego po mnie. Aktualnie siłka+Sporty Walki a poza tym przygotowuję się do zawodów w wyciskaniu wielokrotnym połową masy ciała w mojej szkole. Będą to już powiatowe ponieważ szkolne udało mi się wygrać z wynikiem 103 powtórzeń.
Moje wymiary to:
Wzrost: 172cm
Waga: 69kg
Pas: 78cm
Ramię: 34.5cm
Klatka: 103cm
Udo: 54cm
Jestem świadomy że jak na taki czas wymiary nie powalają ale zaczynałełem od 95kg i 110cm w pasie+totalne zero sprawnościowe. Po 3 latach samego treningu siłowego sylwetka była lepsza ale postanowiłem się zapisać na sztuki walki ze względu na to że sprawnościowo dalej było kiepsko. W ten rok zauważyłem sporą różnicę.
Mimo wyników które osiągam jestem zadowolony ze zmiany trybu życia i mam nadzieję że będzie to dla mnie przygoda na długie lata.
Dziennik zakładam dla jeszcze większej motywacji oraz w razie czego zdobycia cennych rad od bardziej doświadczonych osób.
Treningi:
Poniedziałek, Środa-SW(kickboxing,taekwondo,jiu-jitsu)
Wtorek, Piątek, Niedziela-Siłownia FBW
Sobota-Boks
Dokładny plan siłowy postaram się później wrzucić.
Trening na siłowni mam pod aktualny cel czyli wyciskanie wielokrotne i jak na razie się sprawdza. W około miesiąc zrobiłem progres ze 106 powtórzeń na 125 a zawody w kwietniu więc myślę że będzie dobrze. Jedynie cały czas waham się co potem. Do czego bardziej się przyłożyć dlatego że mam ogromny dylemat czy iść bardziej w stronę siłowni czy jednak SW.
Dieta:
-80g płatków owsianych
-300g warzyw
-250g ryżu/kaszy/makaronu/wafli ryżowych
-5 jaj kurzych całych
-450g mięsa (wątróbka lub pierś z kurczaka)
-250g twarogu chudego
-3 lub 4 łyżki oliwy z oliwek/oleju lnianego
-owoc
Do diety staram się podchodzić instynktownie czyli jak mam więcej aktywności danego dnia to zjem trochę więcej a jak mam dzień bez treningu to wywalam trochę węgli.
Z supli same podstawy:
Jabłczan kreatyny, beta alanina, witaminy i czasem kofeina przedtreningowo oraz raz na jakiś czas WPC dla uzupełnienia białka w danym posiłku.