Czy połączenie kreatyny z HMB rzeczywiście daje o wiele lepszy skutek.
HMB i Kreatyna
Napisano Ponad rok temu
Kreatyna natomiast jest bardzo dobrym suplementem
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
dokładnie hmb nie zawracał bym sobie głowy zbędny dodatek który nie działa natomiast kreatyna połączona z dobrze zbilansowaną dietą daje mega korzyści
Walka ze słabościami
Nigdy nie jest prosta.Jest jednak najcenniejsza,bo zwyciężona sprawia,że słabość przestaje istnieć.
Napisano Ponad rok temu
Czy połączenie kreatyny z HMB rzeczywiście daje o wiele lepszy skutek.
Jeśli o tym połączeniu kreatyny z HMB przeczytałeś w internecie, np. w artykule NA STRONIE fabrykasily,pl, to musisz wiedzieć, że:
kreatyna - działa i jest skutecznym suplementem, jeśli tylko masz skończone conajmniej 16 lat i minimum 6 miesięcy (lub więcej) ciągłego, nieprzerwanego stażu treningowego w ćwiczeniach siłowych możesz ją brać; do kreatyny aby dawała maksymalne efekty dobrze jest dorzucić ALA (kwas alfa liponowy) i można to zrobić kupując osobno kreatynę i osobno ALA (np. Olimp Creatine Mega Caps 1250 mg + osobno Olimp ALA 200) lub można kupić suplement kreatynowy, który od razu zawiera w swoim składzie ALA, np. Trec - Creapure + ALA + B1 - 500 g lub Creatrix +ALA +B1
Co do HMB - jest to suplement bardzo kontrowersyjny, bo w większości badań naukowych wyszło, że nie działa, co więcej w pewnym eksperymencie naukowym okazało się, że branie przez jakiś czas HMB może doprowadzić do spadku siły, co jest czymś bardzo niekorzystnym.
Podsumowując - jeśli ćwiczysz siłowo conajmniej pół roku, masz dietę i przemyślany plan treningowy, masz skończone 16 lat - możesz brać kreatynę, natomiast HMB omijaj z daleka.
Użytkownik RychuP edytował ten post Ponad rok temu
Jeśli nie pomogłem bezpośrednio Tobie, ale uważasz, że moja wypowiedź może być pomocna dla innych użytkowników, to możesz postąpić podobnie.
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem właściwie po co HMB jest produkowane. Niestety wiele osób wierzy w to co producenci piszą
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście można brać ja wcześniej ale szkoda marnować jej potencjał
www.massagepeter.se