Witam!
Wzrost-174, waga-55 kg wiek-15 lat.
Jako ze nie chcę sobie zrobić krzywdy chciałbym prosić o jakieś rady co do wykonywanych ćwiczeń. Ogólnie trenuje już około 1,5 roku-efekty jakieś są ale wciąż mam wrażenie że coś robię źle jak na swój wiek. Ćwiczenia które wykonuje to "ogólno rozwijówka" mniej więcej po 2 ćwiczenia na każdą partie mięśni. Również chciałbym się dowiedzieć czy przy mojej drobnej budowie i wadzę ma jakiś sens bieganie? Plan treningowy: Pon-siłownia, wtr_bieganie, śrd-siłownia, czwt-bieganie i piątek siłownia a w weekend regeneracja.
Trening
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W tym wieku trzeba skupić się na technice wykonywania ćwiczeń.
3 dni w tygodniu może być
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Sprecyzuj o co tobie chodzi. Bieganie to dobry sport bo poprawia wytrzymałość i kondcję
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Sprecyzuj o co tobie chodzi. Bieganie to dobry sport bo poprawia wytrzymałość i kondcję
Chodzi mi o to czy przy mojej wadze i treningu na siłowni bieganie to dobry pomysł? Jestem drobnej budowy więc chciałbym również trochę urosnąć i nie jestem pewien czy bieganie ma jakiś sens jeśli chce trochę urosnąć.
Napisano Ponad rok temu
Bieganie nie chamuje wzrostu a przy odpowiedniej ilości kalorii w diecie to i masa będzie szła.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Bieganie nie chamuje wzrostu a przy odpowiedniej ilości kalorii w diecie to i masa będzie szła.
Czy dieta w moim wieku jest wskazana?
Napisano Ponad rok temu
Żeby masa rosla musisz dostraczać okreslone liczbe kalorii i makroskłądników
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Żeby masa rosla musisz dostraczać okreslone liczbe kalorii i makroskłądników
Rozumiem. Teraz potrzebuję krótko i treściwe Jeśli oczekuję rozrostu (nawet małego) to bieganie bardziej mi zaszkodzi czy raczej pomoże albo nie przyczyni się do tego. Na razie nie chce ustalać żadnych diet ze względu na mój wiek.
Napisano Ponad rok temu
Bieganie spowoduję to, że bedziesz musiał spożywać więcej kalorii by nabrać masy
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Bieganie spowoduję to, że bedziesz musiał spożywać więcej kalorii by nabrać masy
Dzięki panowie za pomoc