Witam. Przy wzroscie 180cm waże 90kg. Ćwiczę od około 3 lat i mam zastój mięśni jednak nie to jest moim głownym problemem. Chciałbym stracić ok. 10 kg przy zachowaniu mięśni, ale studia, stancja w tym nie pomagają, czy na samym makaronie twarogu i jajkach da się coś zbudować? Mogąc tylko biegać i grac w tenisa stołowego raz czy 2 w tygodniu...oraz posiadając 2 hantle po max15 i drążek? Prosze o pomoc
Forma na studiach
Napisano Ponad rok temu
Witaj
Po 1 aby spalać tłuszcz ograniczając do minimum spadki masy mięsniowej potrzeba treningu cięzkiego opartego o wielostawowe ruchy i niestety tutaj bez obciążenia, hantli, sztangi, ławki się nie obejdzie czyli bez siłowni.
Po 2 za spalanie tkanki tłuszczowej odpowiada dieta bo to od niej zależy czy tyjemy czy chudniemny
Po 3 tenis stołowy.... nie rozwija mięśni, nie spalisz nim tłuszczu, jako forma rekreacji ok ale nie oszukujmy się to nie sport ruchowy...
Po 4 jesteś aż tak abrdzo ograniczony finansowo że możesz jeść tylko te 3 produkty? Pijesz piwo? Imprezeujesz lub palisz papierosy?
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
jaki trening? FBW przy uzyciu hantli drążka i ławki plus bieganie po treningu luz z rana wypali ?
Napisano Ponad rok temu
Też studiuje stacjonarnie i nie mam problemu z znalezieniem czasu na trening oraz na posiłki
Jeszcze nie dawno myślałem, że utrzymanie diety będzie drogo wychodziło ale gdy już zaczałem to przekonałem się, że wychodzi taniej niż gdybym jadł tak jak zawsze jadłem świnskie żarcie czyli parówki/zupki chinskie/kebsy/pizze/browarki 80-90zł karnet na siłownie kosztuje. Jeśli lubisz przybalować to , odmów sobie jednego zachlapanego weekendu i będzie Cie stać
Napisano Ponad rok temu
Zachęcam do zakładania dziennika treningowego.Dzięki dziennikowi można notować swoje postępy.
http://forum-kult...ngowy-poradnik/
TKWM