Dieta
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2 miesiące to długo. Skoro ten posiłek jest jako ostatni niech będzie najwiekszy. Kreatyna nie daje kopa bo nie ma w niej niczego co miałoby pobudzać do czegokolwiek. Jaki masz teraz poziom tłuszczu?
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Prosiłbym też o jakiś przykład takiego ostatniego posiłku bo mam rozumieć że ma być on większy niż standardowy posiłek potreningowy?
Napisano Ponad rok temu
I jeszcze jedno może powodem też jest zbyt mała ilość wody dziennie spożywam 3 herbaty zielone, 2 kawy i 1 litr wody mineralnej niegazowanej
Napisano Ponad rok temu
Co może być powodem stania w miejscu jeżeli dieta jest dobrze wyliczona, trening jest dobrze przygotowany wszystko się zgadza a niema efektów. Wzrost 176, waga 75kg. treningi 5 razy w tygodniu (wieczorem), praca siedząca
Przykładowa dieta załączona w pliku
Trening
Poniedziałek - Taekwondo/Kick boxing
Wtorek - Klata i triceps
Środa - Taekwondo?Kick boxing
Czwartek - Biceps i nogi
Niedziela - Barki i plecy
Trening trwa ok 45min
Suplementy
Kreatyna
Białko olimp Provit
omega 3
Wit a-z hitec
D3
To tyle jak myślicie co jest powodem? Dodatkowo mało energii do treningów.
Będę wdzięczny za pomoc
Załączone pliki
Napisano Ponad rok temu
Na zdjęciu nic nie widać, nawet po otworzeniu
Jak waga nie idzie do góry to podbij kalorie i powinno ruszyć
Napisano Ponad rok temu
siłownia i sztuki walki to jednak spory wydatek energetyczny i moze jednak poziom kalorii jest za maly
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Na noc dajesz normalny posiłek składający się z białka, tłuszczy i węgli dla lepszej regeneracji
Posiłek po treningowy jest moim zdaniem jednak ważniejszy
Staraj się pić jak najwięcej płynów
Napisano Ponad rok temu
Ja widzisz w mojej diecie jest posiłek potreningowy natomiast na noc daje tylko odżywkę białkową czyli mam rozumieć żeby na noc prócz białka były jeszcze węgle i tłuszcz. Wyglądałoby to tak 21.30 posiłek potreningowy i 23.00 kolejny posiłek nie za dużo tego przed snem? Któryś z nich powinien być większy objętościowo?
Napisano Ponad rok temu
To jeszcze raz. No bardzo możliwe że jest za mało i dlatego prosiłbym o fachową ocenę. Trening jest bardzo wymagający duża intensywność. Na siłowni każdą serie prócz rozgrzewkowej wykonuje do upadku mięśniowego no ogólnie nie obijam się więc nie powinno tkwić wszystko bezruchu a niestety tkwi. Wody ile jest wystarczająco?
Załączone pliki
Napisano Ponad rok temu
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
Gdzie je upchnąć i czym? Czy więcej rano czy okołotreningowo? a może na noc przed snem dorzucić węgle.
Napisano Ponad rok temu
Chociaż najlepiej dodaj ryżu więcej i masz po sprawie
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
A jak sprawdzić czy mnie nie oblewa co by świadczyło że jest za dużo i problem jest gdzie indziej. Czy problemem może być mała ilość witamin albo wody?
Napisano Ponad rok temu
Na noc dawaj normalny naturalny posiłek pełnowartościowy. Białko pij tylko bezpośrednio po treningu i ile to serwatka nie kazeina. Posiłek poranny i potreningowy to 2 najwazniejsze posiłki. Mogą być największe lub takie same jak reszta. Jesz zbilansowanie kilka x dziennie więc nie ma potrzeby tutaj zwiększać a tam obcinać no chyba ze Ci tak wygodnie
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
PO co zakładasz 2 temat? Łączę oba. I nie rób tak więcej, pisz w 1.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Okey, a podałbyś mi przykładowy posiłek przed snem bo nie wiem skąd się utarło że ma być tylko białko i tak właśnie robię. Czy miara w pasie pozwoli ocenić czy czasem nie ide w kierunku zbyt wielu kalorii?
Napisano Ponad rok temu
Jakiekolwiek źróło białka - kawałek mięśa, jajka, twaróg + jakiekolwiek źróło wegli ja bym dał złozone np razowe pieczywo, ciemny makaron, płatki owsiane + jakieś warzywo. Jak robisz jajka tłuszczu nie dodajesz jak mięso czy twaróg możesz dodać.
Cała filozofia. Utarło się bo ludzie to nadal ciemnogród myślący że zaleje ich smalcem od węglowodanów w nocy. Zalewa od nadmiaru kalorii a nie ilości węglowodanów przed snem.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Reasumując o godz. 21:30 po treningu zjadam posiłek który ma ok 500kcl następnie o 23 przed snem zjadam znowu 500kcl jaki tutaj powinien być stosunek białka węgli i tłuszczu?
Wiem że węgle dobrze robią na sen bo jest dużo szybsza regeneracja organizmu ale nie próbowałem bo właśnie ciemnogród pisał że przed snem to tylko białko.
Czy odżywkę białkową stosowałbyś jedynie przed i po treningu?