Postanowiłem napisać ten wątek, ponieważ mam (duży) problem, a dokładniej to chciałbym się Was spytać o jakieś porady dot. diety. Jestem osobą niepełnosprawną ( nie mogę chodzić, tak to sprawny ). Od 3 lat nie chodzę, ponieważ miałem połamane nogi. Od ok. roku powoli siadam na wózek inwalidzki (jak kiedyś).
Waga: 90 kg
Wzrost: 175 cm
Ćwiczenia, jakie mogę wykonywać to ćwiczenia w odciążeniu. Proszę doradźcie mi jaką mam stosować dietę (co jeść), jakieś tabletki zażywać ? Czy ćwiczenia w odciążeniu pomogą mi w tym ? Zależy mi aby zrzucić z wagi ok. 30 kg
2008 r. - Złamanie kości udowej u lewej nogi, (po operacji, zdjęciu gipsu itd. zacząłem chodzić trzymając się np. chodzika)
2010r r. - Pęknięcie kości w kolanie u prawej nogi (tutaj już powoli przestawałem chodzić, jedynie mogłem stawać trzymając się kogoś)
2012 r. - Złamanie kości piszczelowej u lewej nogi oraz u prawej nogi złamanie kości w kolanie. (od tego złamania w ogóle nie wstaję, nie chodzę)
Czeka mnie jeszcze operacja obu stóp (podcinanie ścięgien achillesa) i choruję na Neuropatię Ruchowo Czuciową, w wieku 6-7 lat zacząłem się potykać.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.