Nowy, nietypowy dziennik treningowy, a dlaczego nietypowy?
Odpowiedź jest prosta ale będzie wymagała rozwinięcia. Od mniej wecej 7 lat prowadzę swoją dietę o oparciu o elstyczność czyli to co obecnie nazywa się flexible diet, a od prawie 3 lat mój system jest połączeniem flexible diet oraz leangains czy jak kto woli IF. Więc każdy dzień mojej "michy" wygląda bardzo różnie. Na pewno będzie sporym wyzwaniem dla mnie opisywanie w tym temacie dość szczegółowo tego procesu. Ale to tak na wstępie.
Dodatkowo dojdzie jeszcze wielka różnorodność ze strony treningu ponieważ od 5 lat każdy mój trening wygląda inaczej. Nie trzymam się żadnych planów treningowych jeżeli chodzi o ćwiczenia wykonywane na daną partię, a od paru miesięcy nawet split treningowy zmieniam bardzo elastycznie. W pierwszej kolejności do porzucenia konkretnego plany przyczynił się staż i doświadczenie w połączeniu z dobrą techniką które pozwalają mi na dowolność dobierania ćwiczeń w obrębie jednej partii. Nie robię też długich ćwiczeń, z reguły 2-3 serie ćwiczenia są wystarczające po lekkim wstępnym zmęczeniu innym ćwiczeniem lub tym samym ale na poziomie 60% mocy. Co do elastycznego splitu tutaj przyczyną była decyzja o pozostaniu w kulturystyce klasycznej, a co za tym idzie nie myszę rozwijać już rozmiarów. I tak ledwo sie mieszczę więc mogę częściej ćwiczyć niektóre partie jako napędzenie metabolizmu spoczynkowego i sposób na redukcję oraz utrzymanie sylwetki poza sezonem.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Co do mojej osoby nie będę się rozpisywał, startuję od 2009 roku z małą przerwą w 2011 i 2012. Wcześniej w IFBB, a obecnie NAC oraz WBBF- WFF. W jesiennym sezonie startowym nie zostałem dopuszczony do startu w Kamiennej Rzeźbie w Strzegomiu w IFBB ale udało sie powalczyć w innych zawodach. Niektórzy mogą kojrzyć mój kanał na Youtube pod nazwą PoMocny, jeśli nie to zapraszam do oglądania, każdy na pewno coś ciekawego wyciągnie tam dla siebie.