wołowina w PL
Napisano Ponad rok temu
Wiem, wiem koleś jest dyskusyjnym autorytetem ale na pewno wie więcej o gotowaniu ode mnie.
Jeszcze inaczej:
Napisano Ponad rok temu
zauwaz ze uzywa Canola oil - ktore jest takim olive oil dla ubogich, nie ma zupelnie smaku i ma inna temperature spalania wiec mozesz tak nalac na patelnie - ja probowalem uzyc Canola ale dla mnie to ochydnie potem smakuje
Canola oil jest tez lansowana przez roznych ochudzajacych sie ze niby mniej kalorii
klip drugi to ktos cos pomieszal.... bo tak sie robi poledwiczki wolowe a nie steki, z tymze trzyma sie dluzej w tym piekarniku
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzisiaj jadłem, tyle że rostbef (tylko to zostało do kupienia). Bardzo grube i bardzo ładne steki, a także bardzo smaczne, niestety dosyć twarde. Chętnie spróbuję antrykot.Ciekawe jak będzie z jakością tego, muszę się wybrać do Lidla.
Swoją drogą polecam sposób Jamie'ego (i Tau już o nim wspominał), mianowicie nacieranie czosnkiem i masłem przez podaniem. Wraz z oliwą i przyprawami tworzą bardzo fajnie chrupiącą i smaczną "skorupkę." Poklepałem także gałązką rozmarynu, ale tu akurat nie poczułem zasadniczej różnicy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PS. Ta druga porcja steków Beef Master była DUŻO lepsza, polecam popróbować.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ktoś próbował tego mięcha?
Napisano Ponad rok temu
Polędwica. Fajnie, bo nazwa niezależna od sposobu cięcia mięcha.Mój rzeźnik mówi hip bone steak.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sirloin to akurat rostbef. Polędwica to tenderloin.Ja wiem, na polędwicę nie wygląda, ani nie nazywa się sirloin steak.
Napisano Ponad rok temu
Koksu stał się "twarzą" rzeźnika z Lidla
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ktoś próbował tego mięcha?
srslsy dude czy jedna strona w tył to za dużo przed wrzuceniem pytania?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z innej beczki bardzo gorąco polecam prezentowaną wcześniej metodę Jamiego Olivera (a wcześniej pisał o niej Tau). O ile smarowanie gałązką rozmarynu nie daje zasadniczo żadnego efektu, o tyle czosnek i masło czynią ogromną różnicę.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Organic to pic na wodę
- Ponad rok temu
-
Fotki i Linki- (Sport i Zdrowie)
- Ponad rok temu
-
Jak żyć? Sport bez sportu - joga fitnesy pilatesy etc...
- Ponad rok temu
-
Plecy BJJ
- Ponad rok temu
-
Sauna infrared
- Ponad rok temu
-
Masc rozgrzewajaca
- Ponad rok temu
-
Biegamy zimą
- Ponad rok temu
-
Na temat odżywiania ogólnie
- Ponad rok temu
-
skręciony staw kolanowy
- Ponad rok temu
-
Szkolenie CrossFit Mjollnir z gimnastyki i kettlebells
- Ponad rok temu