Wzmocnienie nadgarstków, pompki na kościach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jak nie ma syna to zrob go
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja mam syna 15kg niestety zbyt zywy zeby mi na plecach siedzial ale duzo go podrzucam:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
50% to duzo, jak zaczynalem robic na piesciach to roznica wynosila 20%, teraz w sumie nie wiem, bo mam nadgarstek rozjeb***, ale robie wiecej na piesciach niz robilem ostatni raz na pelnych dloniach (ok. czerwca zeszlego roku).Powiedzcie mi w jaki sposób pompki na pięściach są o wiele cięższe od tych na dłoniach. U mnie jest różnica o ok 50%
od czasu do czasu sprawdzam maxy, bo generalnie cwicze na czas i robie dynamiczne (z podskoczkiem), nie mniej maxy rosna...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Novo i Kogan:
ciezar unoszony przy pompkach to rzeczywiscie ponad 60% masy ciala, jednak jesli ktos wazy 100kg i zrobi jedna pompke to nie znaczy ze musi na lawie pocisnac 60 kg bo tutaj dochodzi jeszcze element panowania nad sztanga, ktora jest niestabilna i ucieka nam na wszystkie strony, pod wzgledem angazowania dodatkowych grup miesni raczej dobrze uzywana sztanga wygrywa z tradycyjnymi pompkami, jednak przy pompkach na jednej rece albo takich z uzyciem pilek lub tasm to juz wypada raczej blado....chociaz na lawie tez mozna pokombinowac z destabilizacja.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No wlasnie robie - na gumowej, chyba mniejszej niz do rehabilitacji - 20 -25cm srednicy - podniesienie nad ziemie niewielkie ale sie trzeba nameczyc wiecej do stabilizacji:)to zrób z jedną na bosu albo gumowej piłce do rehabilitacji
Na lekarskiej to nie wiem czy to by mialo inny sens niz spowodowac roznice poziomow (di tego sobie klade na sobie poduszki do medytacji:))
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mowiac szczerze ja robilem bez zmiany rak - wtedy jedna jest bardziej obciazona i do tego ta na pilce musi stabilizowac. Taki zgnily kompromis sobie wymyslilem zeby sie bardziej obciazyc bo za slaby jeszcze jestem na pelne dobre na 1 rece.Ja nie wiem jak Ty robisz... ja robię ze zmianą rąk, asymetrycznie. Tak, że żeby wymienić ręce na piłce trzeba się dynamicznie wybić, bo to o dynamiczne wybicie chodzi.
Moze zaczne tak jak mowisz - brzmi fajnie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzieje sie to kiedy mam linię dłoni równoległą do lini oczu, natomiast kiedy są prostopadłe już jest ok. Próbowałem różne rozstawienia rąk, może jakaś minimalna różnica jest, ale wciąż słyszę przeskoki kości.
To ja robię coś źle czy mam coś nie tak z nadgarstkami?
Chciałbym poprawić swoje uderzenie, natomiast z drugiej strony nie mam ochoty mieć takiego czegoś jak novo.
Napisano Ponad rok temu
To może być objaw destabilizacji nadgarstka. Nie ma sensu żebyś to bardziej pogłębiał.